Şimdi Ara

2 saatte 3 radar cezası (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
57
Cevap
0
Favori
2.182
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • Çok radar hız cezası yemiş ve 1200 km uzun yol yapan biri olarak söylüyorum, ilçe giriş çıkışlarında EDS olabiliyor. İlçe giriş çıkışlarında yol müsait olsa bile yavaş gidin, gerekirse durun 5 10 dakika oturup dinlenin. Radarlar da genelde ilçe giriş çıkışlarına kuruluyor, radar tabelasını görünce hızınızı düşürün. İlçeden çıktıktan sonra hızımı 140 150 e kadar çıkartıyorum sorun olmuyor.

  • YouGotThatRight kullanıcısına yanıt

    Teşekkürler hocam.

  • Çok geçmiş olsun. Devletimizin bütün radar sistemleri açık durumda. Hız limitlerine uyarak gitmek en sağlıklı yöntem olacaktır.

    91 ile değil de 88 ile geçseydiniz ceza yemeyecektiniz.

  • Hocam ben denizliliyim ceza yediğiniz güzergahı iyi biliyorum. Yalnız denizli çevre yolunda ancak bayram zamanı gibi trafiğin yoğun olduğu zamanlar ceza yazarlardı. Orada çoğu araç 80 üzeri yol alır zaten. Çardakta ise radar hep vardır orada dikkat etmezseniz hep yazıyorlar bir kere ben de yedim geçmiş olsun diyelim

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Bu tarz durumlarda şikayet edin sadece birini ödersiniz. çunku ilkinde ceza yiyip bilgilendirilseydiniz daha sonrakı radarlarda yavaş giderdiniz.


    • Aynı hareketi gerekçe göstererek iki veya daha fazla cezai işlem uygulanması da yasalara aykırı görülüyor. Bu nedenle hakkınızda tutulan ceza tutanaklarında aynı hareketinize dayalı olarak işlem yapılmışsa bu tutanaklara itiraz hakkına sahip olabiliyorsunuz. 
  • Hocam başlığa "hakkımı helal etmiyorum" yazmışsınız, devlet kamu tüzel bir kişiliktir yani hakkınızı helal edip etmemenizin devlet açısından hiçbir karşılığı yok. İtirazınız var ise Sulh ceza hakimliğine başvuru yapabilirsiniz. Haklı iseniz zaten cezayı iptal ediyorlar.


    Ceza yiyenlerin (örneğin) "hakkımı helal etmiyorum, çocuğunuzdan çıksın" vs vs yazması garibime gitmiştir hep. Karşında insan yok ki karşında kamu tüzel bir kişilik var. Yani kime hakkını helal etmiyorsun, kimin çocuğundan çıkacak? Lafın gelişi öylesine söylüyoruz diyorsanız o da garibime gidiyor hep.


    Kusura bakmayın biraz böyle dertleşir gibi mesaj oldu.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi XpressMusic34 -- 21 Mayıs 2024; 17:28:54 >
  • Torlak Kemal kullanıcısına yanıt

    Güzel bir cevap olmuş bilgilendirme için teşekkür ederim hocam


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • darthskywalker kullanıcısına yanıt

    Ben teşekkür ederim hocam.


    Aslında ilk mesajımda değinmiştim ama son cevabımda tekrar değinmeyi unutmuşum. Hız kısıtlamalarının asıl nedenini aşağıdaki videoyu izleyince daha iyi kavrayacaksınız:


    Stopping distances: speed and braking | Transport and motoring | Queensland Government (www.qld.gov.au)


    Videoyu izlerseniz, aynı tepki süresinde dahi 60 kms hız ile 67 kms hız arasında güvenlik açısından ne kadar fark olduğunu görüp şaşırabilirsiniz. Alt tarafı 7 kms hız farkı dahi hayat-memat meselesi olabiliyor. Hızı asla küçümsememek lazım çünkü aritmetik hız artışı kinetik enerjiyi neredeyse eksponansiyel artırır.





  • araba göstergeleri yüzde 5 ila 10 gibi fazla gösteriyor(gps hız uygulamasıyla karşılaştırabilirsiniz). radarlar da gerçek hıza göredir herhalde değil mi? birde yüzde 10 hakkımız var. yani sınır mesela 90 ise 99 değilde gösterge 105-110 göstersede ceza yemememiz lazım
    https://forum.donanimhaber.com/aracin-hiz-gostergesi-mi-dogru-gps-mi-test-icerir--150891704



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi x2y -- 21 Mayıs 2024; 23:0:32 >
    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Torlak Kemal kullanıcısına yanıt

    Çok yalın, temiz, neden-sonuç ilişkileri ve mantıkla harmanlanmış doyurucu bir mesaj olmuş. Teşekkürler ve +1 de benden.  


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Geçmiş olsun. Sana bu ceza geldiyse bana da yakında gelir demek ki. Bayram dönemi Ankara yolunu en az 4 5 defa kullandım Çardak-Merkez arasında. Hiç de yavaş gittiğimi hatırlamıyorum :D

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Uzun yola çıkıp ceza yememek başarı artık. Her seferinde ceza yedim. Eds kamerası önünde hız limitine uymama rağmen yanımdan hızla geçen ambulans yüzünden ceza yedim, iptal edemedim. Otoban çıkışı kameralı sistemli geçiş var 100 civarı hızda geçmeme rağmen ceza yedim. Tabela yok, ayrık geçiş yok. 2 defa üst üste gidiş dönüşlü. Gaza sadece dokunuyorum, İzmir'de 78 ile ceza yedim durduruldum ne olduğunu anlamadım bile. Bir ara gerçekten canım sıkılmıştı. Attım aracı kenara şehir içi dışı kullanmıyorum, benzin-ceza vergi demek. Zorunlu olmadıkça da binmiyorum. Geçmiş olsun.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Evet doğru, bazıları hız sınırı 90 gördü mü hemen fren yapıp 80-70'e kadar düşüp trafiği yavaşlatıyor.

    Hız sınırı 90 olan yerde tam 90 ile gidin ceza yemezsiniz.

    Çünkü kadrandaki hızınız 90 iken aslında gerçek hızınız 87 km/h civarı oluyor.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hız limiti tabelalarının eksikliği ile ilgili eleştirilere katılıyorum ancak hız limitleri tam da olması gereken yerde bence. Ülkemizde herkes kendisini schumacher sanıyor nedense. Belli bir trafik kültürü oturmadan limit arttırmak çok tehlikeli olur.

  • dümdüz ovada 80 yerine 91 le gidenlerle uğraştıkları kadar, bağlantı yollarında kaynak yapan, ters şeritten gelip bir de tehditvari konuşan, gecenin 1'inde son ses müzik dinleyerek mahalle arasında serserilik yapan, 1.köprüye ta kafadan girip zorla yol almaya çalışan, sol şeritten tin tin 70le gidip inatla sağa geçmeyenlere ceza kesseler de biz de her kuşu öptünüz bir tek leylek mi kaldı demesek? burdaki leylek de 80'lik edsler.

  • 65 km hızla ceza yedim. Naapıyım şimdi. Ödedim. Kural kuraldır.

  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.