Şimdi Ara

1.5 yıldır değiştirilmeyen bozuk switch ve Superonline yetkilisinin rüşvet istemesi (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
29
Cevap
0
Favori
1.038
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
8 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • Sahilli S kullanıcısına yanıt

    Ben de 5 yıldır Millenicom abonesiyim. Benim de 1 aydır internetim yok. 2 defa çalışma var deyip oyaladılar. Öyle böyle derken 1 ay oldu. Linkedin'den müdürlerine kadar yazdım. Genel merkezden aradılar falan, günün sonunda internet hala yok. Türk Telekom'a haber verip eleman göndertecekler alt tarafı ama verdiği internet kesilince, bizim yapabileceğimiz bir şey yok deyip kestirip atıyorlar. Bir senede 3 kat zam yaparken sıkıntı yok tabi. Sizinki gibi benim de BTK şikayetini önlemek için bir şikayeti açık bırakmışlar. Bu kadar da art niyetli bir firma.


    Bugün Kablonet'e başvurdum. Sonra da Millenicom'u iptal edeceğim. Size de geçmiş olsun.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jinduw -- 21 Mayıs 2024; 23:4:59 >
  • Ben anlam veremiyorum alt yapın süperonline sen en berbat internet sağlayıcısını kullanıyorsun neden süper online kulanmıyorsun? Ve neden bir internet sağlayıcısını araştırmıyorsun? Şikayet var da 100lerce 1000lerce şikayeti var bu firmanın.
  • Ülkedeki çürümüşlüğe bak. Koskoca kazıkçı Turkcell kendi altyapısındaki arızayı gidermekten, bir switch değiştirmekten aciz, (faturaları saplamayı biliyor ama) arızada çalışan kişi zaten şeref yoksunu, Millenicom da vurdumduymaz, müşterisini umursamaz bir firmaymış. Ne demek biz bir şey yapamıyoruz. Yapamıyorsan yaptıracaksın. Koskoca internet servis sağlayıcı firmalarsınız aranızda anlaşmalarınız, bağlayıcı sözleşmeleriniz yok mu!
  • rayli82 kullanıcısına yanıt

    Saçma bir bakış açısı. Bu mantıkla TT altyapısını kullanıp da Türk Telekom olmayan hiçbir İSS'yi kullanmayalım o zaman. Ben Türknet kullanarak bu mantıkla hata ediyorum öyleyse. Türknet teknik sorun yaşadığımda nasıl yardımcı olabiliyor o zaman? Kepçe operatörü bina yıkarken fiber kabloyu koparıyor, Türknet'e şikayet edince Telekom ekipleri gelip yapıyor. Burada suç kendi altyapısıyla ilgilenmeyen SOL ve ekibi ile müşterisinin sorumluluğunu almayan Millenicom'dadır.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kartal Göz -- 22 Mayıs 2024; 8:32:48 >
  • Kartal Göz kullanıcısına yanıt

    Bu durumda haksız olan milenicom değil müşterisine ilgi göstermeyen teknik sestek vermeyen milenicoma 3 kuruş az vermek hala katlanmak isteyen burada mağduru oynayan müşteridir.Ucuz ürün aldığında suç ucuz üründe değildir ona o parayı verendedir.


    Ben altyapısı kendisine ait olamayan hiç bir issi kullanmayın demiyorum.Tüm issleri kullanabilirsiniz yeter ki verdiğiniz parayla aldığınız hizmet sizi memnun etsin.


    Ama hizmet almadığı halde interneti kullanmaya ödeme yapmaya devam ederse müşteri haksızdır nokta.

  • Whatsapp hattından yazıştığımızda ise müşteri temsilcisi altyapının Superonline'a ait olduğu, dolayısıyla Millenicom olarak yapacakları bir şey olmadığını yazıyor bana.

    Millenicom böyle dememiştir. Diyorsa zaten o işi yapmasınlar.

    Sizde bir an önce bunu kanıt gösterip kapatın hattı. Ne demek bir şey yapamıyoruz? Arızayı bildireceksin Superonline gelip çözecek. Çözmüyorsa milleni size çözüm sağlayacak!!!



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi acr -- 22 Mayıs 2024; 11:38:37 >
  • rayli82 kullanıcısına yanıt

    ISS'ler belediyeden kazı izni alıyorlar. Alt yapı olarak özel bir kanal açıldıysa, o kanal üzerinden kurulum yapılıyor aksi halde kazmak/alt yapıyı kurmak/kapatmak da ISS'nin sorumluluğunda.


    Belediyeler kazı izni için ayrıca harç alıyorlar, alan tahrip tutarının binde 2'siydi en son değişmediyse.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: rayli82

    Bu durumda haksız olan milenicom değil müşterisine ilgi göstermeyen teknik sestek vermeyen milenicoma 3 kuruş az vermek hala katlanmak isteyen burada mağduru oynayan müşteridir.Ucuz ürün aldığında suç ucuz üründe değildir ona o parayı verendedir.


    Ben altyapısı kendisine ait olamayan hiç bir issi kullanmayın demiyorum.Tüm issleri kullanabilirsiniz yeter ki verdiğiniz parayla aldığınız hizmet sizi memnun etsin.


    Ama hizmet almadığı halde interneti kullanmaya ödeme yapmaya devam ederse müşteri haksızdır nokta.

    Elbette müşteri, firma seçerken araştırmalı, bir şekilde eline düştüyse de firmayı bırakmalı, zorlamamalı ama Millenicom'un ve altyapı sahibi firmanın da yaptıklarını -daha doğrusu yapmadıklarını- görmezden gelemeyiz. Bu firmalar mahalledeki bakkal değil, manav değil. Bunlar internet servis sağlayıcı. Altyapıyı veren şirketlerle anlaşmaları var, bu firmalara lisans veriliyor. Altyapıyı sağlayan şirketler de bu kullanımları hayrına diğer İSS'lere dağıtmıyor, kiralayıp para alıyor. Diğer İSS'ler de parayı hayrına vermiyor, kiraladığı şeyin kullanabilmek, kullandırabilmek ve dolayısıyla bunun üzerinden para kazanabilmek için veriyor. Bu durumda altyapıda sorun varsa onarmak zorunda; onun da sorumululukları, yükümlülükleri var. Kendi aralarında sözleşmeleri var. Birbirlerine karşı sorumlulukları var. "Ben hizmet veriyorum ama sorun olursa gerisine karışmam" demeye hakkı yok Millenicom'un, müşterisine karşı. Müşterisinden o şikayeti alıp altyapısını sağlayan firmaya iletip sorunun giderilmesini sağlaması gerekir. SOL'ün altyapısını kiraya verdiği Millenicom'a karşı yükümlülüklerini yerine getirmesi için bu şikayetleri değerlendirip altyapısını onarması gerekir. Bu işin oluru, olması gerekeni budur. Tamam SOL elemanı şikayetinizi bize değil Millenicom'a yapın diyebilir. TT de bir Türknet'li olarak bunu bana diyor. Ama Türknet biz yapamayız edemeyiz demiyor. Şikayetini alıp iletiyor TT'ye, takipçisi oluyor. Ve TT de ekiplerini yollayıp onarımı gerçekleştiriyor. Türknet bana kullanamadığım her günün interneti için faturadan düşülebileceklerini sadece talep oluşturmam gerektiğini söylüyor. İnternetim geldiğinde talep oluşturup gelecek faturadan düşülüyor. Türknet de bu kullanım dışı kiraları aynen altyapı sahibi firmadan düşüyor, oraya yansıtıyor. Ortada işleyen bir sistem var. Yani İSS var İSS var, altyapı sahibi var altyapı sahibi var.


    Bugün kiracısı olduğunuz bir evde su tesisatında sorun çıktı diyelim, duvardan su akıtıyor. Bunun sorumlusu ve yaptıracak olan siz misiniz yoksa ev sahibi mi? Tabii ki ev sahibi. Çünkü tesisata siz zarar vermediniz ve size ait olmayan evin bir parçası olan bu tesisat bozuldu. Siz sadece işlemleri hızlandırmak için kendiniz tesisatçı çağırıp cebinizden ödeyip parasını kiradan düşersiniz. Ama internet konusunda böyle şansınız yok. O halde bunun sorumluluğunu yükümlülüğünü İSS almak ve getirmek zorunda.


    Ucuz etin yahnisi mevzusu olamayacak kadar sorunlu bir durum buradaki. Ucuza internet aldığında ne olur, pingin yüksek filan çıkar, hızın düşük olur, stabil olmaz, sansürlü olur, NAT 3 olur vs ama yine de bir internet hizmetin olur. Ortada kötü de olsa bir yahni vardır yani. Burada yahni de yok. Aşçı parasını verdiğin hâlde yahni yok, malzeme getiren yok, yapacak bir şey yok diyor. Malzemeyi verecek olan tedarikçi malzemeyi getirmeyi reddedip doğrudan bir müşterisi değilsin diye seninle muhattap bile olmuyor. Böyle saçmasapan bir ilişki buradaki de.





  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.