Şimdi Ara

Zorunlu trafik sigortasıyla kafam karışık! Yardım!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
19
Cevap
0
Favori
1.557
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • İkinci el 98 opel corsa aldım. başakk sigortada zorunlu trafik sigortasını 150 tl ye yaptırdım. araç 33 plakaydı. o plakaya yaptılar sigortayı. sonra trafikte yeni tescil ve plaka aldıktan sonra değiştir bu sigortayı dediler. gittim 150 lira fark çıkardılar. istanbul farkı dediler normal mi? Ve ben bunu yaptırmasam ne olur? zaten araba satılık. belki satarım1 2 ay içinde... Değiştirmesem bana ne gibi zararı olabilir. yani elimdekisigorta kağıdında aracın eski plakası görünüyor. sigorta şirketi kaza yaparsan farkı alırlar dedi. sadce bu mu olur bana yaptırımı? Yardım ederseniz sevinirim.. Hiç 150 lira vermek istemiyorum şimdi...



  • Yeniden sigorta yaptırırsınız plaka değiştiği için.
    Sonra gidip eski sigortanızdan kalan parayı tahsil edersiniz.
    Şimdi benim anlamadığım aracın plakasını değiştirmeden neden sigorta yaptınız ki?
  • ya trafik tescili için trafik şubeden istediler. o yüzden sigorta yaptırmak zorunda kaldım. ama normalde boş yapılması gerekiyorken eski plakaya yazmış kadın. trafik şubede sorun olmaz düzeltilir dedi. Benim merak ettiğim aslında bu kadın beni mi yiyor yoksa harbiden bu kadar bir fark çıkar mı ortaya..
  • sigorta yapılırken söylememişsinizdir aracı yeni aldığınızı ve trafik tescilde plakasının değişeceğini, kadın da eski plakasından yapmıştır. hata büyük olasılıkla sizde, kadına kabahat bulmayın boş yere. söylrmiş olsanız, plakayı "yeni kayıt" diye gireceklerdi ve siz yeni plakanızı aldıktan sonra onun üzerinde plaka zeyli yapacaklardı. gidin söyleyin düzeltirler onu. düzletmiyorlarsa arkadaşın dediği gibi yapın. yeni sigorta yapın. eskisi boşa çıkacağı için onun parasını geri alın...
  • Valla sayın "aya" ben manyak mıyım? kadınla yarım saat muhabbet ettik. yeni aldım ikinci el opel falan diye. hatta kadın da bana opeli falan övdü, iyi tercih yapmışsınız diye.. hatta kendisi dedi tescili yapınca gelin farkı çıkacak diye... plaka değişeceği için. neymiş istanbul plaka olunca fark oluyormuş. Bilmeden bana kabahat bulmazsanız şık olurdu.
  • Hocam tartışmak yersiz. İlk gördüğümde bende sizin "plakanın değişeceğini belirtmediğinizi" düşünmüştüm. Sanırım en az uğraştıracak yol, yeni sigorta yaptırıp, eskisinden kalanı tahsil etmeniz olur. Daha bilgili arkadaşlar da cevap verecektir, acele etmeyin.
  • Ya benim ilk arabam. bütçem de sınırlı zırt pırt herşeye para vermekten arabaya binemedim daha. böyle şeyler olunca canımı sıkıyor. neyse. kimseyle tartışmak değil amacım. ama durup dururken de kazık yemek istemiyorum. araç bi kaç ay önce 105 tl ye sigorta yaptırılmış zaten 150 vermek zoruma gitmişti. bi de artı 150 zoruma gidiyor. Sağolun yardımlarınız için. peki ben bu sigortayı gidip direk iptal ettirip başka yerde yaptırabilir miyim? yani paramı geri alıp..
  • Açıkçası ben bu konuda pek bilgili değilim, istanbul içi araç alım satımlarımızdan hatırladığım kadarını söyleyeyim.
    Aracımızın noterden satışını verdikten sonra, satış evraklarıyla birlikte "Hangi şubesinden yaptırılmışsa" o şubeye gidip kalan parayı tahsil ederiz.

    Sizinde sanırım yapacağınız şey şöyle olacak:
    Öncelikle İstanbulda, yeniden tescilden dolayı tekrar sigorta, plaka, ruhsat gibi değişiklikler yapıldıktan sonra, elinizde kalan eski sigorta poliçesini, Mersinde hangi şubeden sigorta yaptırmışsanız o şubesinden tahsil edebilirsiniz.

    Yanlış bilgi vermiş olabilirim, daha bilgili arkadaşlar düzeltir. Ama kaba taslak olay bu şekilde.
  • Yok aslında biraz yanlış anlaşıldım galiba. mersinde yapılan sigorta eski sahibinin yaptırdığı sigorta. ben noter satıştan sonra gittim istanbulda yeni sigorta yaptırdım tescil işlemlerini yaptırabilmek için. haliyle ben sigortayı yaptırdığımda plaka halen 33 tü yani tescili yapılmamıştı. tescil yapılıpta ben plakayı değiştirdikten sonra yaptırdığım sigorta eski plaka üzerine kaldı. düzelttirmek için gittiğimde 150 tl fark istediler!
  • Görünüşe göre o 150 lirayı vereceksiniz.

    Kafanızda ki şu "Ona şu kadar verdim, Buna bu kadar verdim" gibi düşüncelerden sıyrılın.
    Bunu da hallettik çok şükür diyip geçin..

    Geçenlerde bir arkadaşım 10 liralık hararet müşürü bozulduğu için, aracın hararet yaptığını göremedi ve conta yaktı. 3 000 liralık masrafı çıktı.
    Gecenin 3ünde telefonla beni arayıp İzmit Körfezde kaldım, usta bul gel diye aradı

    Böyle büyük masrafları gördükçe, küçük şeylere fazla takılmamak lazım diyorum.
    Yeni aracınız hayırlı olsun.
  • Valla sağolun da ben bunu çözecem.. olmadı arabayı ucuza hemen satarım. inat yaptım..
  • Arkadaşım size ilk başta yapmaları gereken yenikayıt olarak geçiriceklerdi ve peşinen 300 lirayı tahsil edeceklerdi ama başak sigorta bu konuda pahalı demekki çünkü rayda 252 akta 280 liberty de 290 güneşsigortada 270-290 arası çıkıyor yeni tesciller ...


    Size zor gelen anladığım kadarı ile 2 kere para ödemeniz ama şuan yapılıcak olan şeyi size söylüyorum geçirdiğiniz hergün sizden para kesiliyor ... biran önce 33 plakalı trafik sigortanızı iptal ettirin kalan ödemenizi geri alın ve bi kaç şirketin acentesinden fiyat alarak yeni trafik sigortanızı yaptırın 252 ye yaptırsanız 125 eski sigortadan alsanız cebinizden çıkıcak olan masraf 127 tl olur ... Boşu boşuna bu şekilde trafikte gezip risk almayın sigortayıda iptal ettirip aracı bağlatmayın derim




  • öncelikle araç sahibi değiştiğinde yeni alan kişi yeni sigorta yaptırmak zorunda kendi adına, eski sigortası geçerli değil...aracı satan kişi ise mevcut sigortanın ne kadar zamanı kaldıysa o oranda parasını sigorta şirketinden geri alabiliyor...İstanbul plaka ile 33 plaka arasında fiyat farkı vardır ama 150 liramıdır onu bilemiyorum araştırmanız lazım...bence siz bir şekilde yeni sigortanızı yaptırın aracı satıncada sigortanın kalan süresinin parasını geri alabiliyorsunuz zaten
  • İstanbul'da kaza yapma riski diğer illere göre daha fazla olduğundan bu fark normal bir değerdir.Sizin yapmanız gereken mevcut poliçenizi iptal edip geriye kalan miktarı almanız ve yeni poliçe yaptırmanızdır eğer yaptırmassanız hasar anında sorunlarla karşılaşabilirsiniz..
  • Cevap verenlere teşekkür ederim.
    Sorunu çözdüm gibi. tabi bu kadar fark beklemiyordum. biraz araştırdım yakın fiyatlar çıkıyor"rçakır"ın da dediği gibi..
  • arkadaşlar bende gecen sene nisan ayında 1998 model aracımı Ankarada HDI sigortaya 180 tl sigorta yaptırmıştım artı benden 7 tl yol yardım ücreti almışlardı tabi benim isteğim üzerine 2 gün önce şehir içinde yolda kaldım arabam arızalandı sigortanın bana vermiş oldugu numaraya telefon ettim 30 dk içinde kurtarıcı geldi ve istediğim sanayiye götürdü herhangi bir ücret ödemedim şimdi bu hizmeti tüm sigortalar veriyormu kaskosu olmayanlar için iyi bir hizmet diye düşünüyorum..2010 yılı itibariyle fiyatlar ne oldu üç aşagı beş yukarı bileniniz varmı arkadaşlar...
  • acaba sadece 7 liraya mı veriyorlar bu hizmeti? önümüzdeki yıl trafik sigortanızı yenilerken poliçeye bakın ve diğer şirketlerle karşılaştırın bakalım, yıl içinde çekici hizmetinden yararlandığınız için kaza yapmışsınız gibi priminizi yüksek mi tutacaklar, yoksa hiç bir şey olmamış gibi standart tarifeden mi gideceksiniz...
  • quote:

    Orijinalden alıntı: tahsin06

    arkadaşlar bende gecen sene nisan ayında 1998 model aracımı Ankarada HDI sigortaya 180 tl sigorta yaptırmıştım artı benden 7 tl yol yardım ücreti almışlardı tabi benim isteğim üzerine 2 gün önce şehir içinde yolda kaldım arabam arızalandı sigortanın bana vermiş oldugu numaraya telefon ettim 30 dk içinde kurtarıcı geldi ve istediğim sanayiye götürdü herhangi bir ücret ödemedim şimdi bu hizmeti tüm sigortalar veriyormu kaskosu olmayanlar için iyi bir hizmet diye düşünüyorum..2010 yılı itibariyle fiyatlar ne oldu üç aşagı beş yukarı bileniniz varmı arkadaşlar...


    Bir çok sigorta şirketi yol yardım hizmetini trafik sigortaları içinde ek bir primle vermektedir. Fiyatlar malüm, yeni kaza raparu uygulaması neticesinde diğer yıllara nazaran artmış bulunmakta ve dahada artacağı kesin gözüyle bakılmakta. Usulsüz ve haksız yere tutulan tutanaklar neticesinde sigorta şirketleri gerekiz hasar ödemeleri yapmış ve bir çok şirket diğer yıllara nazaran daha fazla zarar ettikleri için sigorta primlerini yüksek tutmaya başlamışlardır ve bu durum doğal olarak araç kullanıcılarına yansımıştır.

    Ek bir primle trafik sigortasına yol yardım ve ek diğer hizmetleri paketi almak kasko yaptırmak istemeyen kullanıcılar için mükemmel bir paket. Sizi bu anlamda tebrik ediyorum ve bu hizmetten faydalanmış biri olmanız beni daha da sevindirdi. Bir çok arkadaşımız bu tür hizmetlerin kağıt üzerinde kaldığını düşünür.




  • dün telefonla görüştüm bu sene 10 tl olmuş yol yardımı artı eger kaza yapmışsanız karşı tarafın aracınıda ücretsiz taşıyormuş.Bu sene sigorta kaç liraya olacak dedim ortlama 230-240 olur diye söyledi ama ben nisan ayında yapacagımdan mart ayı sonunda aramamı söyledi tabi ben bölge müdürlüğünü aradım sigorta acentesini aramadım evet bu sene bi kaç yere sorup ona göre karar verip sigorta yaptıracağım en son gecen hafta bir arkadaşım sigorta yaptırdı sigorta ismini bilmiyorum ama 220 tl yaptırmış 06 plaka dogum tarihide 1969 sanırım.
    sigorta poliçe ücretleri serbest olmuş ama arkadaşlar bununda bir maksimum ve minimum değerleri varmış yani en fazla yada en düşük % 10 uygulayabiliyorlarmış..örneğin normal poliçe ücreti 230 olsun bununda 200-250 arası olur diye düşünüyorum..
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.