Şimdi Ara

Zamanında İthal Edilmiş Şimdi Kullanılmayan Donanım İhracı (Zihin Boşalması)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2
Cevap
0
Favori
558
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhabalar,

    Türkiye geçmişten beri hatta gelecekte de benim gözümda üretemeyen bir ülke olacak. Ancak ara üretici(montaj vb.), Alıp satan bir ülke olmuştur ve olacaktırda. Coğrafi konumunun avantajını ticarette kullanmıştır, kullanacaktır.

    Günümüz şartlarında üreticiler sürekli tüket çöpe at mantığıyla piyasa politikaları yapıyor ve dünyaya sürekli bilgisayar donanımı pompalıyor.
    Musluğun ağzında olan alım gücü yüksek(Ulusal para birimi değerli) ülkeler en güncel teknolojik donanımlara rahat ulaşırken musluktan uzaklaştıkça alım gücü düşük ülkelere gidildikçe daha eski nesil donanımlar alım gücü oranıyla revaçta oluyor.

    Misal isviçredeki kullanıcının ekran kartı nedir?, Türkiyedeki nedir?, Fastaki nedir? Somalide zaten bırak ekran kartını yemek yok. henüz pompanın gücü oraya ulaşamıyor.

    Asıl konuya dönmek ve bir örnek üzerinden devam etmek istiyorum. örnek olarak kendimi vereyim Elimde 2 adet masaüstü, 2 adet dizüstü bilgisayar var. 15 yıl içerisinde yenileye yenileye elimizde çalışan ama kullanılmayan teknolojiler birikiyor. hepimiz aynı şekildeyiz. buna da devam edeceğiz.

    Bir firma açıp bu donanımları çok cüzi fiyatlara satınalıp, uygun şekilde eksikleri birbirine birleştirerek giderip 10 yıl önceki teknolojiyi çalışır duruma getirdiğinizi veya 5yıl güncel hale getirdiğinizi varsayın. maliyet hesaplarını titizlikle yapacaksınız ama. paketleyeceksiniz. Sonra bizden 20 yıl geride olan ülkelere pazarlayacaksınız. Evet o ülkelerde alım gücü düşük. Alacağı teknoloji de ancak bu toparlanan cihazların maliyetine erişiyor. Afrika görmüş biri olarak satılabileceğine eminim.o insanlar da bizim 30 yıl önceki iştahımızda. Ama emin olmadığım konular var.

    50dolar ile sıfır tablet alımı varsa; fasta, somalide sen 40dolar ile masaüstü bilgisayar oluşturup rekabeti kırabilirsin ama kar eder misin?(Aafaki olarak örnekler üzerinden yazıyorum. titiz bir araştırma gerekli.)
    Birde bunun ikinci el malın uluslararası satışında yasal sorunları vardır.Hadi aşarsın bir şekilde.

    Musluktan uzaklaştıça daha çok ter akıtıp daha az kazanıyor insan. Altta kalanın canı çıksın oynanıyor. Ama çalışmadan da kazanılmıyor. Bu nedenle işime geri dönüyorum daha fazla uzatmıyorum :D

    Umarım gençlerden birine, bir kelime bir ışık olur...







  • Merhaba
    Yani olay şu, 95 lı yılların donanımını çok ufak maliyetler ile stabil edip , modifiye edip bilmem kaçıncı dünya ülkelerine satalim.
    Güzel geldi aslına bakarsanız ama bunun için çoğu ülkeye gitmiş görmüş pazar hakkında titiz araştırmalar yapmış olmak gerekiyor sanırım.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.