Şimdi Ara

yurtdışına hediye olarak ürün göndermek

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1
Cevap
2
Favori
579
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Herkese kolay gelsin, iyi satışlar. Yurtdışında bir veya birkaç kişiye belli aralıklarla ürün satmak istiyorum. Bir kişiye sordum. Bu bedelsiz ihracat gibi bir şey dedi. Net bilgisi olanlardan yardım istiyorum.

    Ben Türkiye'den Azerbaycan'a belli miktarlarda satış yapmak istiyorum ama bedel çok küçük olduğu için ihracat yerine bedelsiz(numune) gönderim yapmak istiyorum. Birkaç sorum olacak bilenler yazarsa çok makbule geçer.

    1- Yollacağım şey üzerinde fatura bulunması gerekir dediler. Bedelsiz gönderi yapacağım için faturaya kdv ilave etmeden fatura hazırlamanız gerekir dediler. Bu bilgilerde doğruluk nedir?

    2- Yollayacağım şeyin türkiye gümrüğünden çıkması için hangi standartlar var? Kilo ve fatura üzerinde yazan rakam olarak ?

    3- Azerbaycan'da gümrüğe takılmaması için ne yapmalıyım? Oradaki şartlar nelerdir?

    4- Bu gönderi işlemini aynı kişiye veya farklı kişilere ay içinde birkaç kez yapacağım. Gönderici hep aynı kişi olacağı için her seferinde numune gönderim yapmam sorun yaratır mı? Yani bizim gümrük hep gönderen aynı diye işlem yapma gereği duyar mı sen bu işin ticaretini mi yapıyorsun diye? Yoksa her seferinde yapacağım gönderi kilo olarak en fazla 20-30 kilo olacağı için ve fatura bedeli de birkaç yüz TL'yi geçmeyeceği için sorun olmaz takılmaz hiçbir yere mi diyorsunuz?







  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.