Şimdi Ara

Yurt Dışında Okumak Hakkında

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
576
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Şimdiden okuyan ve cevap veren herkese teşekkürler .


    Bu konu hakkında gerekli yerlere konu açtım ama hiç bir cevap alamadım . Şu an lise sona gidiyorum ve haliyle üniversite için planlar yaptım kendimce . Mekatronik bölümü düşünüyorum ciddi olarak ama araştırdığım kadarıyla ülkemizde kısa süredir eğitimi veriliyormuş ve yurt dışında ( Özellikle Almanya'da ) eğitim daha iyiymiş . Bu konuyla ilgili olarak çevremdekilerle konuştum ve benim gibi yurt dışında okumayı düşünen kişilerin olduğunu gördüm . Öğrendiğim kadarıyla çoğu okulun kendi sınavları varmış ve bunlara girmek yeterliymiş yurt dışında . İngilizcem gayet iyidir ama almanca hakkında hiç bilgim yok . Hızlandırılmış kurs alsam ve orada bir sene kalıp , ondan sonra okula başlasam dil konusunda sıkıntı çekmem diye düşünüyorum .


    Kısacası öğrenmek istediğim , yurt dışında ( mümkünse Almanya ) okumak için ne / neler yapmam lazım ? Bilgisi olanlar paylaşırsa çok memnun olurum







  • Forumda Almanya ve Avusturyada okuyan kişiler vardı, konuyu görürlerse daha iyi bilgilendirirler. Ben de forumda uzun bir yazı yazmıştım bu konuda, bulursam onu da eklerim.

    2 sene önce lise4teyken araştırmıştım ve gitmeye çok yakındım. Fakat benim gidecğim yer Amerikaydı, sonradan bazı pürüzler çıktı ve Türkiyede kaldım.

    Öncelikle niyetin ciddiyse yurtdışı eğitim acentalarına başvuruyorsun, herşeyi senin adına hallediyorlar. Ama masrafı çok onu belirteyim. Avusturyada üniversitelerin yıllık ücretleri 2-3bin euro oluyordu ama orada hayat çok çok pahalı. Benim kendime dahil herkese önerim türkiyede okuyup masterı yurt dışında yapın... İnanın 17-18 yıl türkiyede yaşadıktan sonra üniversite için yurtdışına gitmek çok zor geliyor. Alışması var, masrafı var, dil öğrenmesi var... Benim arkadaşım 2 yıldır orada ve hala almanca öğrenmeye çalışıyor, başlayamadı yani üniversiteye Onun da ingilizcesi çok iyiydi ama almancayı sıfırdan öğrenmek çok zor birşey. Sonuçta o dilde üniversite okuyacaksın. Dersler zaten zor bir de almancasını dinlemek kat kat zor.




  • Bahsettiğin yazıyı eklersen çok sevinirim

    Yanlış anlamayın ama dil konusunda çabuk öğreniyorum . İngilizceyi de kısa sürede çok ilerlettim . Almanca konusunda da gerekirse yapabilirim diye düşünüyorum . Bir de annemin bir tanıdığın Almanya'da şirketleri varmış ve eğer ciddi olarak gitmek isterse göndeririz , hallederiz demiş . 2 gün önce tanıştım yanına gidip . Okul ve sınavlar konusunda hiç bilgim yok maalesef
  • Bir up çekelim
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.