Şimdi Ara

Yüksek Lisans ve Askerlik Tecil (21. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
470
Cevap
10
Favori
92.176
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1920212223
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • #berk # kullanıcısına yanıt
    eğer ikinci başladığın okuldan tecil yaptrmak istersen kayıt sildirmen şart fakat ilk yükseğin tecili ile ikinci okula devam edersin sorun olmaz tecil bitmeden kaydını sildirip ikinci okuldan tecil talep edersin.
  • Hocalar selam,

    Askerlik tecil ettirdigim zaman verdikleri kagitta eylul 2016 ya kadar herhangi bir sorun yoktur yaziyordu. Gecen gun e-devletten sorguladigimda tecil bitisi haziran 2016 yazdigini gordum. O tarihte daha yuksek lisans basvurlari yeni yeni baslamis oluyor. Tecil bittikten sonra yuksek lisansa kayit olmak mumkun mu? Yoksa tecil bitince mecburen silah altina mi giriyoruz? Surec nasil ilerleyecek benim icin haziran'dan sonra?

    Tesekkurler.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • m_1907 kullanıcısına yanıt
    yüksek lisans kaydında askerlik durum belgesi istiyorlar. şubeden gidip durum belgesi alın orada en altta sevk başlatma tarihi yazar haziran sevk başlatma olursa ağustosta askere alırlar eğer temmuzda sevk başlatırsan kasım celbine alırlar böylece 31ekime kadar askerlikle ilişiği yoktur belgesi verirler eylül de yükseğe kayıt olur ve 3 yıl tecili alırsın.
  • Arkadaslar ben yl son donemindeyim. İkinci bir yl kayit ile askerligi tecil ettirmeyi düsunuyorum. Ancak islem sirasi olarak nasil bir yol izlemeliyim. Yeni yl kayit yaptirdiktan sonra eski yl kaydimi sildirsem okulun subeye bildirmesi yaklasik 1 ayi buluyormus bakaya kalma durumu olur mu? (Yoksa okulla ilesigimi kestikten sonra hizli olmasi acisindan dogrudan subeye yazimi yazmaliyim.)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gfb_87 -- 9 Şubat 2016; 0:43:25 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhabalar Size bir şey soracağım ve forumlarda bulamadım bu durumu (ilginç bir olay yaşadım ve ne olacağını bilmiyorum)

    Ben A üniversitesinde yüksek lisans öğrencisiyim ve geçen sene 3 yıl 4 ayı geçtiği için tecilimi yapmadı üniversite. 1 sene baka olarak gezdikten sonra geçenlerde yakalandım ve bakadan cezamı yedim ve celp dönemi içinde askere gideceksin dedi. Benimde şansıma çocuğum doğdu ve 1 celp dönemi erteleme aldım bundan sonrada hemen B üniversitesinde tezsiz yüksek lisans kaydımı yaptım. Sorum ise ; A üniversitesi zaten tecil yapmıyor 1 senedir B üniversitesi tecilimi yaparmı? FOrumlarda yazılan bir yüksek lisans tecil yaparken diğeri red yer demişler ama benim A üniversitem tecil yapmıyor zaten. Yorumlarınızı bekliyorum.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ahmet Merter A kullanıcısına yanıt
    a üniversitesinden kaydınızı sildirirseniz b üniversitesi tekrar tecil yazısı yollayıp şube yapar ama sildirmezseniz şube son durumda zaten yüksek lisans tecili bitmiş bile olsa onu görüyor. kayıt silindi yazısı da şubeye okul yollamalı.
  • bence bu sayfayıda inceleyin arkadaşlar
    yüksek lisans ile askerlik erteleme
  • Merhabalar,

    Hızlıca göz attım, rastlayamadım, bu soru daha önce sorulduysa kusura bakmayın.

    Ben şu anda tezsiz uzaktan eğitim yüksek lisans yapmaktayım. Bununla ilgili askerlikten 3 yıl tecil aldım. Ben bu 3 yıl tecili her halükarda kullanabilecek miyim? Çünkü uzaktan eğitim programı eğer dersten kalmazsanız 1 senede bitiyor. Bu durumda tecilim 2 seneye(1+1) düşmez değil mi? Birkaç kişiden böyle bir şey duydum da.
  • oyynak O kullanıcısına yanıt
    Bu durumlarda yorum yaparken kanuna göre yorum yapmakta fayda var.

    Askerlik tecil/erteleme işlemi yaparken kilit cümle öğrencilik olarak geçiyor. Yani siz enstitüde eğitim alan öğrenci olduğunuz için sizin ertelemeniz yapılıyor, sizin öğrenciliğiniz bittiği taktirde ertelemenin de bitmesi gerekir. Tabii otomatik olarak olmuyor, bunu üniversite bildiriyordur askeriyeye muhtemelen, bildirmezlerse askeriyenin haberi olmayacağı için ertelemeniz devam eder.
  • her türlü sorunuz cevaplanıyor arkadaşlar
    yüksek lisans askerlik erteleme
  • devlet kurumundan tecili bittikten sonra yüksek lisansla tecil ettiren varmı arkadaşlar.
  • qwerty0909 Q kullanıcısına yanıt
    Arkadaşlar 2 yıl olmuş ama benimde devlet kurumu tecilim var siz mesleki staj tecili bittikten sonra yüksek lisansla tecil ettirebildiniz mi?
  • Arkadaşlar merhaba. Hepimizin derdi şu askerlik denen zaman kaybını erteletmek

    Benim tecil 2016 temmuzda bitiyor. Ben de bu senenin başında tezsiz uzaktan eğitim yüksek lisansa başvurdum. Okul bana askerlik cevabının şubat sonu geleceğini söylemişti ama henüz bir cevap alamadım. Ben de 2-3 hafta önce askerlik şubemi aradım ve yüksek lisansa başvurdum tecil tarihimi öğrenebilir miyim dedim. TC kimliğimi istediler ve 2019'a kadar tecil edilmiştir dedi kadın.
    Ancak sorun şurada başlıyor ki ben bunu e devletteki sorgulamada göremiyorum. Halen 07/2016 TARİHİNE KADAR ASKERLİK İŞLEMLERİ YÖNÜNDEN BİR SAKINCASI YOKTUR. yazıyor. Ancak erteleme sebebini "YURTİÇİ YÜKSEK LİSANS ERTELİ" olarak değiştirmişler.

    Bu başına gelen var mı? Benimle birlikte bir arkadaşımın da aynı şey başına gelmiş. Bir tane askerlikanilari diye site buldum orada da iki kişi böyle bir şey yazmış. Garip bir durum.

    Şubeyi arayacağım tekrar durum için. İllaki başına gelen vardır, cevap alırsam yazarım.




  • birahalasoguk kullanıcısına yanıt
    sebebini öğrenebildiniz mi ? benzer durum bende de söz konusu durum belgemde 30.12.2016 ya kadar askerlik yön sakıncası yoktur yazıyor ama e devlette 06.09.2016 yazıyor.
  • subaşı kullanıcısına yanıt
    Öğrenemedim malesef aramadım aslında ama yoğunluktan. Hep aklımda. bir ara askerlik şubesini tekrar arayacağım neden farklılık var sormak için.
  • İkinci bir yükseklisans ile askerlik ertelenir mi acaba ? Daha önce bunu yapan var mi?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • emrahakt E kullanıcısına yanıt
    yüksek lisanstan mezun olduysanız doktora yapmanız gerekli bitirmediyseniz olur.
  • Arkadaşlar herkese merhaba bir sorum olacak. Ben 17 haziranda askerlik şubesinden durum belgesi aldım kasım 2016 celp olarak görünmekteyim ve aşağıdaki yükümlünün 30.09.2016 tarihine kadar askerlik işlemleri yönünden bir sakıncası yoktur yazmakta. Ama bir edevlete bakayım dedim dün ki ne göreyim. Sınıf ve tertibat bekliyor yazmakta ve yukarıda bahsettiğim tarih 29.07.2016 görünüyor bu tarih nasıl öne geldi edevleti mi dikkate alacağım elimdeki belgeyi mi işin kötüsü 22 ağustosta ylsansa kaydolamayacak mıyım ?
  • blackprague kullanıcısına yanıt
    askerlik şubesinin kayıtları esas alınır. e-devlette güncelleme hataları oluyor.
  • Dostum emin misin askerlik yerim belli olursa ne yapacağım. Yani kasım celbi şimdiden belli olmamalı diye biliyorum edevlet baya gerdi beni

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 1920212223
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.