1080p yapabilirsin, sorun olmaz. Ama 60hz yerine, 50hz yapmalısın. Tabi 50hz seçimi de varsa. |
YÜKSEK GÖRÜNTÜ KALİTESİNE sahip uydu alıcısı tavsiyesi? (200. sayfa)
-
-
-
RG6 F konnektörü kendi şehrinde bulduğun yerden, sıradan herhangi bir RG6 F konnektörü satın alabilirsin. Web'den sipariş verince kargo masrafı yüksek olur. F konnektör için yüksek kargo ücretine değmez yani... Lnb bağlantılarını yaptıktan sonra, konnektörün üzerini eriyen bantla iyice sararsan yağmurlu - karlı havalarda kablonun için su girmez.
Deliksiz çanak anten almalısın. İkinci link'teki anten iyi idi. Kendi şehrini de araştır. Belki sağda - solda vatandaşların elinde atıl kalmış, temiz kullanılmış uygun evsafta ikinci el antenler vardır.
Kablo iyi. Dışta kalan bölümünü spiral helezon plastik borunun içinden geçirirsen, uzun yıllar dayanır. Helezon boruyu da üstten( LNB bağlantısının hemen altından ) su girmesini engelleyecek şekilde eriyen bant ile sararsan iyi olur.
-
Esnaflara baktım hocam sıfır MEGA marka 105’lik çanak için 800 dedi. 110’luk ikinci el bir çanak için de 700 dedi. Çekmezse paranı geri veririm dedi. Valla internet ortamı kim kime yapıştırırsa modunda. Bu ürünler HB, Trendyol, n11 gibi yerlerde ateş pahası.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mr. Jingles -- 22 Nisan 2024; 18:34:34 >
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Çanağın yatayda sinyal ölçüsü 110 cm ise, astra için 110'luk çanak da yeterli gelir. Çanağın mount ve diğer sabitleme parçaları oynak değilse, alınabilir yani... Tabi ikinci el çanağın markası da önemli. Bazen esnafların elinde bir köşede 105'lik triax çanaklar atıl vaziyette bulunabiliyor.
Yani özetle; çanağın markası belli değilse ya da eski yerli çanaklardan ise, almamak lazım.
Çanaklar imal edilirken, bombesi verildikten sonra, şoklama yapılır. Şoklama işlemiyle, çanağın yaz - kış şartlarında formunu koruması sağlanır. Sıradan yerli çanakların çoğu şoklama işlemi yapılmadan piyasaya sürülüyor.
Malum çanağın çapı büyük olunca, astra gibi kaprisli uydularda, formunu koruyan çanak edinmek zaruri olmaktadır.
-
Hocam gezmediğim elektronikçi kalmadı. Kendinden sıkmalı f konnektör var mı diyorum adam sanki ilk kez duymuş gibi yüzüme bakıyor. Video açıp gösterdim yok bizde diyor. Bir kişi bildi zaten o da elimde yok dedi.
n11’de buldum 10’lu paket. Ücretsiz kargo var. Tanesi 25 liraya geliyor.
www.n11.com10 Adet Novacom Kendinden Sıkmalı F Konnektör Fiyatları ve Özelliklerihttps://www.n11.com/urun/10-adet-novacom-kendinden-sikmali-f-konnektor-3758424?magaza=eyluluydu
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mr. Jingles -- 23 Nisan 2024; 13:56:5 >
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
-
İnternet mağazalardaki fiyatlar çok abartı. Yani o fiyatın içinde kargo fiyatı var.
Daha önce belirttiğim gibi, bulunduğunuz yerdeki elektronikçilerden, sıradan F konnektör satın alın. RG6 kabloya uygun olması yeterlidir. Yanınızda kablodan kısa bir parça götürürseniz, yanlış F konnektör satın almamış olursunuz.. Eriyen bantla F konnektörü iyice yalıtırsanız, sıkıntı çıkarmaz.
-
Hocam antenlerde sinyal kalitesinin görüntüye etkisi oluyor mu? Örnek vermek gerekirse sinyal kalitesi %90 olan bir anten ile %80 olan aynı kalitede görüntü verir mi?
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Uydu yayınında, sinyal kalitesi = sinyal seviyesi demektir.
Sinyal kalitesi ile görüntü kalitesi arasında bir ilişki yoktur.
Sana hitaben daha önceki mesajlarımdan birinde; "uydu yayınında alınan paketler FEC değeri üzerinden kontrol edilir" diye yazmıştım. Yani şimdiki sorunuzla, önceki mesajlarımı özümsemediğiniz anlaşılıyor. Yani tekrarlı sorular sormaya başladın. Önceki mesajlarımı okumak yerine, tekrarlı sorularına devam edecek olursan, seni bloklamak zorunda kalacağım.
-
"OCTAGON SF8008 SUPREME 4K UHD E2 DVB-S2X TWIN" cihazda pip özelliğini nasıl kullanabilirim.
-
Dahili uydu alıcılı televizyonlarda görüntü daha iyiymiş. Bunun doğruluğu nedir?
Çünkü, görüntü; direkt tv'nin işlemcisi tarafından işlenmesi sebebiyledir.
-
Ama bu sadece güncel cihazlar için geçerlidir sanırım. Yani eski bir televizyon (H264+8bit) ile yeni nesil bir uydu alıcıyı (H265+10bit) karşılaştırırsak bu durumda uydu alıcı, içindeki işlemcinin daha güncel ya da güçlü olması sebebiyle daha net görüntü verir diye düşünüyorum.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Symbianist -- 29 Nisan 2024; 1:41:44 >
H264 & H265 özelinde belirtmek gerekirse; işlemcilerin upscaling gibi bir yeteneği yok.
Tekrar sorunuzun özüne dönecek olursak; televizyonların içindeki dahili işlemcinin görüntü işlemede( scaling = ölçekleme ) yeteneği, daima uydu alıcıların işlemcilerinden daha iyidir.
-
herkese merhaba,
günlük kullanım için,
Görüntü kalitesi en iyi olan,
kanal geçişi hızlı, uydu alıcı kutusunda ekranı olan hangi kanalda olduğumu gösteren, saat vs. özellikli.
uydu alıcı araştırıyorum.
öncesinde tivi bu uydu kullanıyordum, görüntü fena değildi, kesinlikle daha iyi görüntü alırsınız diyeceğiniz uydu alıcısı neler var, bir kaç model sıralayabilir misiniz.
-
görüntü konusunda takıntılıyımdır
-
dreambox 920uhd, vu+ ultimo 4k, vu+duo 4k. bu cihazlar istediğiniz özelliklerde. ancak pek ekonomik cihazlar değildir.
-
TV'lerin SoC donanımı ve yazılım mühendisliği, (çok büyük çoğunlukla) harici cihazlarınkine üstün olduklarından, böyle bir genelleme yapılır.
Bir akıllı televizyonu 4 parça olarak düşünün: SoC (işletim sistemini çalıştıran ana donanım) ++ tuner/demodülatör ("dahili uydu alıcısı" denen kısım) ++ panel (ekran) ++ yazılım mühendisliği.
TV'deki "dahili alıcı"nın görüntü kalitesini, bu bileşenlerin kalite ortalaması belirler.
"Harici alıcı"da ise, panel dışındaki diğer 3 parçanın kalite ortalaması belirler. Bağlanılan panele göre asıl sonuç da değişir.
Tuner'in görüntü kalitesine etkisi yoktur.
Düşük seviye, en ucuz bir TV'nin "dahili alıcısı", çok üst sınıf bir "harici alıcı"dan düşük olabilir. Yine de istisnalar kaideyi bozmaz.
-
Arkadaşlar merhaba, Tivibu aboneliğimi iptal ettireceğim. Onun yerine hem uydu alıcısı hem de android TV olarak kullanmak için bir cihaz arayışındayım.
Çok pahalıya kaçmadan ekonomik olarak bulduklarım hiremco X6 pro ve hiremco Matrix pro oldu.
Bunlara alternatif ya da bu ikisi arasından hangisini tavsiye edersiniz?
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Hiremco Matrix Pro 4K aldım, 2.700,00 TL'ye. Kullanmaya başlayınca buradan tecrübelerimi yazarım.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MÜŞAVİR -- 11 Temmuz 2024; 16:55:35 >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X