Şimdi Ara

Yüklü Download Yapınca Modemin Reset Atması

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
927
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Herkese selamlar, Dsmart üzerinden Türk Telekom'un altyapısı kullanılarak Fiber İnternet'e geçiş yaptım. Öncesinde de 16Mbit lik internet kullanmaktaydım. Herhangi bir sorun yokken, dün fiber'e geçiş yapınca ne zaman yüklü download işlemi gerçekleştirsem modemimin resetlendiğini gördüm.


    Modem kendini hep kapatıp açıyor, ve internet bağlantısı yaklaşık 20dk'da geri geliyor. Bu neden kaynaklı olabilir, Dsmart'ın da müşteri temsilcilerinin hepsi değişmiş (bayiinin söylediği) ve gerçekten teknik bir bilgiye sahip değiller, saçma sapan işler yaptırıp duruyorlar ama işe yaramıyor. En son modemin kapanıp açıldığını söylememe rağmen 192.168.x.x ile modeme bağlanın siz diyerek beni deli edeceklerdi :)


    Bu konu hakkında herhangi bir bilgisi olan var mı?


    Modemim Zyxel VMG 3312 B10A








  • İndirme yaptığın da modem içerisindeki işlemciye çok fazla yük biniyordur. Buna bağlı olarak da modem kendine res atıyordur. Güçlü bir modem / router alabilirsin. Veya modeminde hız kısıtlama felan varsa indirme yaparken hızı düşürebilirsin. Hızı düşürünce işlemciye binen yukde azalması gerekiyor.
  • VDSL2+ modem almayı mı öneriyorsunuz? Aslında kullandığım modem ADSL2+/VDSL olarak geçiyor ama hızı 50Mbit olarak alabiliyorum. 100 yerine. 50 lerde download edince sapıtmaya başlıyor olabilir o zaman.

  • LakrosEu kullanıcısına yanıt
    Modem arayüzunden işlemci kullanımını görebiliyorsan bi bak bakalım. İndirme yaparken işlemci veya ram dan birinin kullanımı yüzde 100 felan oluyor mu diye. Birde hat değerlerini atarsan bakayım
  • b10b modelinde, CSRF açığı ile ilgili bir şeyler yazıyor. CSRF nedir diye bakınca, anladığım kadarıyla modem kullanıcısıymış gibi modeme dışarıdan erişebilen oluyor şeklinde bir anlam çıkardım.  


    bence modemin güvenlik açığı olma ihtimali yüksek. bir şekilde modemine reset attırıyor bağlantın. zate 2013-2014 model bir modem kullanıyorsun. ömrünü de tamamlamış zaten. güncel bir modem al veya şebekeden iste, en azından sorun çıkmaz diye düşünüyorum.

  • ahmet kontuy kullanıcısına yanıt
    Biraz daha detaylı araştırınca SNR Değeri diye bir şeyin olduğunu öğrendim, o değer dB sinyal seviyesi verdiği için yüksek frekanslı download yapınca sıkıntı yaratıyormuş. Tek çözümü de even gelen internet kablosunun elektrikçi/teknisyen tarafından değiştirilmesiymiş.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: LakrosEu

    Biraz daha detaylı araştırınca SNR Değeri diye bir şeyin olduğunu öğrendim, o değer dB sinyal seviyesi verdiği için yüksek frekanslı download yapınca sıkıntı yaratıyormuş. Tek çözümü de even gelen internet kablosunun elektrikçi/teknisyen tarafından değiştirilmesiymiş.

    haa ben yanlış anlamışım eve fiber geliyor sandım.  

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.