Şimdi Ara

YouTube, devrimsel OpenAI Sora yapay zekasının eğitimi için açıklama yaptı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
204
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • YouTube, devrimsel OpenAI Sora yapay zekasının eğitimi için açıklama yaptı
    Google (Alphabet) bünyesinde yer alanda YouTube’un CEO’su Neal Mohan, yayınlandığında ses getiren OpenAI’ın metinden videoya yapay zekası Sora hakkında konuştu. Mohan, Sora’yı eğitmek için YouTube videoları kullanıldıysa bunun platform kurallarının ihlal edildiği anlamına geleceğini söyledi. OpenAI, bu konu hakkında henüz bir açıklama yapmadı ancak ilerleyen dönemlerde konunun gündemde yer kaplaması muhtemel görünüyor.



    OpenAI, eğitim verilerinde YouTube’u kullandıysa başı ağrıyabilir



    YouTube’un CEO’su Neal Mohan, OpenAI’ın Sora’nın eğitiminde YouTube videolarını kullanıp kullanmadığı konusunda ilk elden bilgisi olmadığını söylüyor. Bununla birlikte eğer böyle bir durum varsa, bunun YouTube'un kullanım koşullarının "açık bir ihlali" olacağını da ifade ediyor.



    Ayrıca Bkz.OpenAI, Sora ile yapılan ilk müzik videosunu paylaştı



    Bu söylemler aslında geçtiğimiz ay OpenAI Baş Teknoloji Sorumlusu Mira Murati’nin bir röportajına atıf olarak algılanabilir. CTO Mira Murati, kendisine yöneltilen soruya Sora'nın YouTube videoları üzerinde eğitilip eğitilmediğinden emin olmadığı cevabını vermişti. Aynı söylemi Facebook ve Instagram için de kullanmıştı. OpenAI’ın en üst teknoloji sorumlusunun eğitim verileri hakkında emin olmaması ise o dönem tartışmalara neden olmuştu.






    OpenAI, ChatGPT ve DALL-E gibi popüler yapay zeka modellerini eğitmek için hangi materyalleri kullandığı konusunda bir süredir net davranmıyor. Sora ve diğer üretken yapay zeka araçları, web'deki her türlü ulaşılabilir içerik üzerinde eğitiliyor. Tüm yapay zeka şirketleri mümkün olduğunca çok veri üzerinde modellerini eğitmek istiyorlar. Ancak hemen hemen tüm yapay zeka şirketleri ve girişimleri, eğitim verilerinde “kamuya açık veya lisansı içerikleri kullandık” söylemini kullanıyor. Takdir edersiniz ki bu, çok geniş bir ifade.



    YouTube, devrimsel OpenAI Sora yapay zekasının eğitimi için açıklama yaptı
    Öte yandan YouTube CEO’su, Google’ın kendi güçlü yapay zeka modeli Gemini'yi eğitmek için platformdaki videoları kullanıp kullanmayacağına karar vermeden önce YouTube'un içerik oluşturucularla yaptığı sözleşmelere bağlı kaldığını söyledi. Buna ek olarak Gemini’nin halihazırda YouTube kütüphanesinin bir kısmını kullandığını da doğruladı. Eğer YouTube ve Google, OpenAI’ın YouTube videolarını eğitim verisi olarak kullandığını doğrulayabilirse ilerleyen dönemlerde bol rakamlı bir dava gündeme gelebilir.






    Kaynak:https://www.theverge.com/2024/4/4/24121463/openai-training-sora-on-youtube-videos-would-violate-the-platforms-rules







  • "OpenAI, eğitim verilerinde YouTube’u kullandıysa başı ağrıyabilir"

    Biri beni yeşillendirebilir mi? eğitim için youtubeden faydalanmak ne gibi telif hakkına sıkıntı yapabilir ki? sonuçta üniversite yönetimi video açıp öğrencileri eğitiyor, okullar video açıp çocukları eğitiyor. ben de robot eğitiyorum. Fark yok ki . . .
  • "OpenAI, eğitim verilerinde YouTube’u kullandıysa başı ağrıyabilir"

    Biri beni yeşillendirebilir mi? eğitim için youtubeden faydalanmak ne gibi telif hakkına sıkıntı yapabilir ki? sonuçta üniversite yönetimi video açıp öğrencileri eğitiyor, okullar video açıp çocukları eğitiyor. ben de robot eğitiyorum. Fark yok ki . . .
  • hanahmet H kullanıcısına yanıt
    Veri, yapay zeka için en önemli maden. Kimse verilerini bedava paylaşmak ve rakibine sorunsuz vermek istemiyor.
  • Metin Yasir Akpınar kullanıcısına yanıt

    ben, bu veriyi başka yerde paylaşmadığım müddetçe bedava kullanıyorum. Herkes bedava kullanıyor.


    Sora yapay zeka da başka yerde paylaşmadan kullanıyor.

  • metin ışık ceo olmuş
  • Youtube'a içerik çıkardığınızda videoyu atmadan soruyor, youtube sertifikasyonu mu creator sertifikasyonu mu diye. Anladığım kadarıyla youtube olanı seçersen içeriğinin koruması youtube'un elinde. Videoyu sağa sola birileri atarsa telifi vuruyor. Diğerinde kontrol biraz sende kalıyor. Adamlar da bundan yola çıkarak tehdit ediyorlar belli ki. Hani biz gemini için bile hepsini kullanamıyoruz, siz hayırdır. Bir de yani kendi yapay zekaları varken OpenAI'ın eylemlerini kısıtlamak için tabi böyle şeyler yaparlar.
  • Hiç birşey yapamazlar, kanıtlayamazlarda. Youtube videoları diye birşey yok, Youtube'a yüklenen videolar var. Hiç bir hakka sahip değiller. Şu MV, YZ işi tam otursun bir bak o zaman olacaklara.
  • Google OpenAl teknolojisine yetişemedi çıldırıyor. Bard modeli fiyasko çıktı adını değiştirdi Gemini yaptı oda fiyasko çıktı. Google yapay zekâ modeli üretemiyor. Gemini bard gibi uyduruk cevaplar veriyor. Chatgpt 3 seviyesinin çok gerisinde. Model düzgün eğitilmemiş. İleri seviye Android geliştiricisiyim en çok ben buna sevindim. Google çok havalara girmişti türk geliştiricilerin uygulamalarını onaylarken zorluk çıkarıyordu gizlilik politikası ihlali kıl tüy arıyordu
  • şöyle düşün bir başkasının videosunu kendi youtube videonda kullanırsan direkt telif yiyorsun eğer eğer telifli bir video ise ses vs da buna dahil yani. başka birinin videosunu kendi çıkarların için kullanmak telif ihlaline girer ki eğer kullanıldıysa burada bikraç kişi değil milyonlarca kişiden bahsediyoruz.
  • hanahmet H kullanıcısına yanıt
    Aynen. "Parasını vermiş premium kullanıyorum hem de. Paran kadar konuş" diyebilir
    Senin reklam robotlarını eğitirken bizi dinlemende hiçbir sakınca yoktu ama değil mi :)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi alaz1903 -- 5 Mayıs 2024; 23:46:6 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.