Şimdi Ara

Yoğuşma suyu Balkon giderine Bağlanır mı ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
1
Favori
22.489
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Yoğuşma sonucu oluşan suyu ; bolkon giderine verebilirmiyim ? Balkon gideri, bildiğimiz standard çatıdan gelerek tüm katlarda birleşip bahçeye akıyor. İgdaş gaz açarken bu konuyla ilgili bir yaptırımı / standardı varmı ?
    Mutfak pis suyu çok ama çok uzakta.
    İstanbul /İGDAŞ ile yaşanılanlar yazılır ise sevinirim.



  • yoğuşma suyunun bildiğm kadarıyla kanalizasyona akması gerekir örneğin sizin mutfak lavabosundaki gider nereye akıyorsa yoğuşmada oraya akması gerekiyor , eğer balkon gideri toprak yada açık alana bahçeye akıyorsa bağlanamaz çünkü şundan hayvanlara ve çevreye zarar verdiğini duydum.
  • erhan547 E kullanıcısına yanıt
    Bina çevre düzenlemesi bitmedi , Fakaat çatıdan gelen yağmursuyu pimaşı , balkonlar da bağlanmış ve zemin katta ucu açık duruyor.
    Büyük ihtimallede öyle kalıcak. Eski usül sanırım bahçe sulansın mantığımıdır nedir bilemedim.
    Bu durumda İGDAŞ müsade etmez diyorsunuz doğrumudur ? Keşke bunu yoğuşmalı kombi tavsiye ederkende olmazsa olmazlardan yazzsalardı. Bu kadar uğraşmazdık.
  • yetkili kişilerden bağlatanlardan duymuştum yani söylediğim çok doğru ama alternatif bir cözüm bulabilirsin mesela yoğuşma suyunu lavabo giderine bağlatabilirsin yada apartmanca karar alıp balkondaki yoğuşma giderini apartman kanalizasyonununa bağlatabilirsiniz bu çok masraflı bişeyde olmaz en mantıklısıda bu
  • Yoğuşmalı kombilerin su giderini sadece kanalizasyona verebilirsin çünkü çıkan su zehirlidir insana hayvana doğaya zararlıdır. Bende yoğuşmalı kombi taktıracaktım. mutfak gideri çok uzakta diye yağmur giderine bağlayacaktım ama kombiyi aldığım firma ben bağlamam kombi yetkiliside garanti dışı bırakır bilginiz olsun çünkü kanunen yasaktır dedi.
  • İlginiz için çok teşekkür ederim.
    Konuyu isimerkezi@igdas.com.tr ye danıştım. Gelen cevap :

    Sayın Bulut,

    Balkonda kurulu bulunan Yoğuşmalı Konbinizin yoğuşma suyu giderini balkon atıksu giderine bağlayabilirsiniz bir sakınca yoktur.

    saygılarımızla
    ısı danışma merkezi
    444 24 25


    Ancak sanırım maili cevaplayanlar tavandan gelen yağmursuyu pimaşının balkonlarla birleşip Bahçeye aktığını kaçırdılar. Sizin söylediklerinizden bunu çıkarıyorum.
    Bu arada lavabo gideri yada diğer atıksulara tesisat çekmek çok çok zor iş :) yoksa araştırmam bile :)
  • diğer atık sulara tesisat çekmek zor değil üst katlardan gelen su alt kata inmiyormu alt kattaki gideri atık suya bağlayacaksınız yani balkonda bulunan gidere dokunmayacaksınız aşağıda yer alan gideri atık suya bağlayacaksınız buda ortalama 3 metre gibi bir boru demek maliyeti 500 tl ile 1000 tl olabilir
    bir apartman için bu maliyet çekirdek parası gibi bişey



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi erhan547 -- 27 Ocak 2016; 14:16:13 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.