Şimdi Ara

Yenilenen Mazda CX-5 ikinci çeyrekte Türkiye'de satışa sunulacak

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
35
Cevap
0
Favori
1.728
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Yenilenen Mazda CX-5 ikinci çeyrekte Türkiye'de satışa sunulacak



    Mazda’nın kompakt crossover SUV sınıfında konumlanan ve ilk günden bu yana dünya çapında 3 milyonu aşkın satış rakamına ulaşan CX-5 modeli, başarılarla dolu 10 yılı arkasında bıraktı.



    Mazda’nın yeni tasarım felsefesini ifade eden Kodo tasarım dilinin ilk elçileri, Shinari ve Minagi konseptleri, ilk kez 2010 yılında tanıtılırken, CX-5’in ön gösterimi niteliğindeki Minagi’nin hemen ardından ilk nesil CX-5, 2011 yılında Frankfurt Otomobil Fuarı’nda dikkatleri üzerine çekmeyi başardı.



    Ayrıca Bkz.Yeni Mercedes-Benz Actros L çekiciler Türkiye'de satışa sunuldu



    2017 yılında yollarla buluşan ikinci nesil Mazda CX-5 ise ilk modelin çizgisinden uzaklaşmadan tasarım, teknoloji ve kalite alanlarındaki başarısını bir üst seviyeye taşıdı. İlk nesil CX-5’in anahtar kelimeleri olan “sportiflik” ve “yüksek kaliteli iç mekan” hususlarını temel alarak ikinci nesli geliştirdiklerine dikkat çeken Baş Tasarımcı Shinichi Isayama, ikinci nesilde de tasarımın bir duygusal değeri olduğunu ve Mazda sahipleri tarafından bu duygunun hissedildiğini, otomobilin bu sebeple çok sevildiğini söyledi.



    Yenilenen Mazda CX-5 ikinci çeyrekte Türkiye'de satışa sunulacak



    Lansmanının gerçekleştirildiği ilk yıl başlı başına tam 45 ödül alan ve 10 yılda 100’den fazla ödül kazanan Mazda CX-5, 2012 yılından bu yana her yıl ABD’li enstitü Insurance Institute for Highway Safety (IIHS)’nin en yüksek güvenlik derecelendirmesi olan TOP SAFETY PICK+ unvanına layık görülüyor. Dayanıklılığı ile de göz dolduran SUV, Şili’den Vietnama, Norveç’e kadar birçok zorlu coğrafi koşulda test edilirken, Sibirya’daki dünyanın en eski ve en derin gölü olan Baykal Gölü’nü geçebilen ilk otomobil olma özelliğini de taşıyor.



    Yenilenen CX-5 Türkiye'ye ikinci çeyrekte gelecek



    Geçtiğimiz yılın sonunda gerçekleştirilen yeni güncellemelerle far teknolojisi ve tasarımı güncellenen yeni Mazda CX-5; Power Sense, Power Sense Sport ve Power Sense Plus donanım paketleriyle yılın ikinci çeyreğinde ülkemizde de satışa sunulacak. Yeni CX-5’te, bir dizi yenilikçi i-Activsense güvenlik asistanları görev alacak.



    Yeni CTS teknolojisi sayesinde sıkışık trafikte gaz, fren ve direksiyon kontrolünü sürücüden alarak daha huzurlu bir sürüş deneyimi sunacak kompakt SUV’da, tek dokunuşla farklı sürüş modlarına geçiş imkanı veren Mi-Drive sistemi de kullanıma sunulacak.









  • Tasarım konusunda bu araça laf eden çarpılır! Özellikle iç tasarımı inanıllmaz minimalist harika olmuş. Güvenlik için iç dizaynda yaptıklarını umarım bütün almanlar örnek alır. Mazda 3 ve Mazda cx-50 gördüğüm en iyi güncel iç tasarımlar (bnce) subaru outback ve foresterla populizm rüzgarina yenilmiş, ve içeride bir faciaya imza atmıştır bence.
  • En dusuk motor 2 litre, gelse ne gelmese ne...

    Amerika'da bile populer sayilmaz. Rav4, Rogue, Crv, Forester varken geride kaliyor. Hatta Escape (Kuga) ve Tuscon bile yakinda gecerse sasmam.

  • Daha önce yeni kasa 3 serisini getirsinler diyeceğim ama o kadar saçma fiyat isteyeceklerinden o kadar eminimki

  • Şuna bi büyük ekran koyamadılar.

  • Schtroumpf Grognon kullanıcısına yanıt
    Forester kadar çirkin bir araba yok şu piyasda...

  • Şu araçların motor seçeneklerinin Türkiye'ye uygun olmaması + Mazda Türkiye'nin otomobil SATMAMAK için uğraşması maalesef şu muhteşem araçların Türkiye'de satılmamasına sebep oluyor.

  • 4 yıl CX-5 kullandım. Kesinlikle en iyi ve sağlam arabalardan biri.

    Umarım Skyactive X motorla gelir. 2012’deki motor bile şehir içinde 7.5 - 8 litre yakıyordu ki 2.0 motor bir araç için bence iyi bir değer.

    2012’de aldığımda 110.000 TL idi şimdi 1.000.000’u geçer büyük ihtimal.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi maximus01982 -- 26 Ocak 2022; 14:59:23 >
    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • 2+1 mi 3+1 fiyatı mı olacak bakalım bekleyelim görelim

  • çirkinliğe bakma işlevine bak
    bak bakalım diğrelerinde yaklaşma uzaklaşma açı sensörü var mı
    birde forestera bak
    bu sadece belirtmek istediğim fark özelliği
    daha ne özellikleri var anlatamam
    sadece eyesight yeter
    neyse bilmeyene davul zurna :)))

  • SKYSOL!D kullanıcısına yanıt
    Subaru SUV araçların ortak özelliği fotojenik olmamalarıdır. Forester veya XV gibi araçları fotoğrafta gördüğünde en fazla "eh işte" dersin ama gerçekte gördüğünde "bu araç o mu laaan, ne güzelmiş" diye dibin düşer. Garip ama öyle...

  • Mazda 3'ü acil çağrı sisteminden dolayı getiremediklerini iddia edip bunu nasıl getirecekler acaba? Bunda yok mu o sistem?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Mazda türkiyenin başina eski lada nın bir satış temsilcini koy markayı uçurur.

  • Kardeşim CX-3' ü niye getirmiyorsunuz artık, ayrıca MAzda2 gibi bir araç niye gelmiyor bu ülkeye!!!

  • Öncelikle şuraya 2021 Amerika satışlarını koyalım. Kendi sınıfının satışlarında ilk 10'da yer alan, çok başarılı bir modeldir. Çoğu testlerde de CRV ve RAV4'ün üzerinde çoğunlukla birincilikle bitiriyor. Son kasasıyla gittikçe çirkinleşen Forester'dan fazla sattığını da umarım kabul ederseniz artık:)


    Düşünenler için bir kaç bilgi vereyim, yukarıdaki sorulara da cevap vermiş oluruz.


    2021'de zaten ufak bir makyaj geçirip çok eleştirilen multimedya sistemi yenilenmişti, 10.2 inch'lik çok başarılı bir sistemi var.

    2022 modeli bence çok minör bir makyaj geçirmiş, Amerika için CX-50, Avrupa için CX-60 ve CX-80 gelene kadar bununla idare edecekler.

    Motor 2.0 atmosferik 190 beygir Skyactiv-X maalesef gelmeyecek, mevcuttaki 2.0 165 beygirle devam.

    CX-3 Avrupa ve Amerika'da satıştan çekildi, CX-30 ile birbirlerinin pazarına giriyorlardı.

    Makyajlı model olduğundan acil çağrı modeli SOS vs. yok, dolayısıyla halen ithal edilebiliyor:)

    En üst paket ithal edildiğinden şu anki liste fiyatı 1 milyon tl'nin üzerinde, ancak Mazda'da her zaman sıkı bir pazarlık mümkündür.




    Yenilenen Mazda CX-5 ikinci çeyrekte Türkiye'de satışa sunulacak




  • Tasarım çok kötü, zaten bu araç ülkemize gelene kadar unutulur. Gelmesi bile unutulabilir. Günde kaç mazda görüyoruz ki yollarda.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • daswagen kullanıcısına yanıt

    Tasarım kötü mü?


    20 yıldır aynı Golf'ü dayadıklarından kör olmuş olabilir misin?


    Yenilenen Mazda CX-5 ikinci çeyrekte Türkiye'de satışa sunulacak
  • Golf’ün referans olduğu gerçeğini adeta mesajın haykırmış.

    Ne benim mesajımda ne de konuda Golf’e dair hiç bir şey yokken Golf’ün adını dillendirmek onun referans olduğunun kanıtıdır.

    Zaten referans olduğu için oturmuş bir tasarımı vardır. Bu Alman ekolüdür. Alman araçları çizgilerini ve genetik mirasını korur.

    Biraz bağımsız ve tarafsız otomotiv otoritelerini takip edin ya.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Tasarım konusunda bu araça laf eden çarpılır! Özellikle iç tasarımı inanıllmaz minimalist harika olmuş. Güvenlik için iç dizaynda yaptıklarını umarım bütün almanlar örnek alır. Mazda 3 ve Mazda cx-50 gördüğüm en iyi güncel iç tasarımlar (bnce) subaru outback ve foresterla populizm rüzgarina yenilmiş, ve içeride bir faciaya imza atmıştır bence.

  • mazdanın tasarım dili çok iyi ama maalesef avrupa ve türkiye pazarına hiç önem vermiyorlar. hatta satmak istemiyorlar.

  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.