Şimdi Ara

Yeni ürün : Osram Night Breaker, %90'a kadar fazla ışık ve %10'a kadar daha beyaz ışık (27. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
540
Cevap
2
Favori
109.592
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2324252627
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • ben dun citroen saxo aracıma osram cool blue 4300k ampul aldım

    gayet hos bir beyazı var ve iyi aydınlatıyor..
    24liraya aldım ciftini

    5000k olanıda var oda 30 lira
  • quote:

    Orijinalden alıntı: karavelioglu

    Arkadaşlar Osram Night Breaker dünkü olaydan sonra bana resmen lanet olsun bir daha Osram mı dedirtti. Aracı ilk aldığımda derhal bütün ampulleri (Uzun, kısa ve sis) Osram NBR ile değiştirmiştim. Yaklaşık 10 ay kullandıktan sonra bundan 15 gün önce kısalardan sağdaki (H7) patladı. Hadi olur dedik aynısını aldım değiştirdim. Dün de bu kez sol kısa patladı. Ona de hadi olur ömrü bu kadarmış, zaten karşılıklı değiştirmeyi öneriyorlar dedik. Buraya kadar sorun yok.

    Dün akşamüstü sol ampulü değiştirdim. Kontrol ettim baktım normal yanıyor, çıktım eve. İki saat sonra aşağıya indiğimde bir de ne göreyim. Ampul kendi kendine patlamış (parçalanmış). Farın içi ampul kırıkları ile dolu. Resmi servise gittim. Böyle bir olayı ilk defa görüyoruz dediler. Ben de 30 yıllık sürücüyüm ve bu benim 6. arabam ben de ilk defa görüyorum dedim. Servise bıraktım gittim.

    Bugün telefon ettiler hazır dediler. Gittiğimda bir de ne göreyim farın içinin temizlenmesine rağmen basınçla patlayan ampul farın parlak kısımlarına zarar vermiş ve çok kötü bir görünüm almış. Sorunun çözümü için farın değişmesi gerekiyormuş. Telefon açıp durum bu deseydiler tamam değiştirin derdim. Şimdi bir daha işçilik parası alacaklar. Biraz titiz bir insanım ne yapayım bilmiyorum.

    Ampul durduk yerde neden patlar (parçalanır) başına böyle bir durum gelen varsa forumda paylaşırsa sevinirim.


    Takarken cam kısmına parmak değdiyse ve eğer hafif solventlerle temizlenmeden takıldıysa, vücut teri ve parmaklardaki yağ ampülü patlatabilir. Ayrıca NBR'ların ömrü zaten en fazla 10 aydır. Ben yılbaşında takmıştım 2 hafta önce biri patladı. Diğerinin de eli kulağında. Ama dediğimi unutmayın, ampülleri takarken KESİNLİKLE cam kısmına el ile dokunmayın.




  • Bende Peugeot 306 Aracıma yaklaşık 11 ay önce 2009 Kasımda aldığım Osram NB taktırmıştım Hala ikl günkü gibi yanıyor Kararmada yok Gece Gündüz hep açık arabaya taktırdığımdan beri 12300 km yaptım bir sorun yok bende alırken teredütlü almıştım iyi serisine denk geldim herhalde. görünüşün bakılırsa 1 sene daha gider daha fazlada gidebiliri tabi
  • Ben 2009 ocak ayında almıştım ve ampüllerim 2010 eylül ayı içinde patladı. Gece gündüz tüm yolculuklarımda da yakarım farlarımı. Standart ampülleri taktım haliyle patlayınca bagajımda hep yedek vardır ama night breaker'dan sonra vallaha bir gece yolculuğumda kör gibi gittim diyebilirim, ucuz osram standart ampüllerle :) Hemen tekzenden 1 çift daha aldım şu anda memnunum yine önümü rahat görüyorum çok şükür :)

    Bence kullanım ömrü iyi gibi 1 / 1,5 senelik bir ömür. Benzine tonla para veriyorken 30 lira bir çift ampüle vermişim çok mu :)
  • Dün akşam 1 çift satın aldım pratiker'den,

    kısa farda performansı beni memnun etti ama nedense uzun farlarda eski kullandığım ampule göre biraz daha dağınık aydınlattığı hissine kapıldım.
  • Ben de R9 aracımda 1,5 sene kullanmıştım bu ONB ları, iki ay önce sattığımız için şu anda durumu nedir bilmiyorum.
  • Halojen oto ampulünü Filips yapar, bu budur, boşa uğraşmayın arkadaşlar, Gt150 evet eskidir ama şuan satılan Bosch Plus90 la bile farkını anlamak çok zor, uzunlarda GT150 daha iyi, halojen alacaksanız eskise bile süper olan GT150, extrem power %80 ve bulabilirseniz extrem vision %100 alın, performans tartışmasız daha iyi, ömür tartışmasız 2 katı, bunun üstü xenon dur, boşa NB a Bosch a falan para vermeyin, alın philips rahat edin.
  • ocak 2009 da 12,5 tl den almıştım NB ampulleri. şuan sağlamlar (şimdi buraya yazdım diye nazar değer kesin). bu sürede 22500 km yapmışım (çok azmış yahu) genelde farları gündüzde yakarım ama asla far açıkken marşa basmam.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi suicide -- 7 Şubat 2011; 16:54:56 >
  • Yeni aldım ben de H4. Kısalar aynı bence. Uzunlar biraz daha aydınlık. Mesafe konusunda da bir değişiklik yok.
    Far ihtiyacı olanlar alsın, tavsiye ederim. Mevcut farlarını değiştirmek isteyenler bence değiştirmesinler.
    Ampulleri silmeden taktım, şimdi burda okuyunca huylandım, söküp silip tekrar takıcam en yakın zamanda :)
  • selam arkadaşlar
    bi sorum olacak
    nb tamam da
    acaba philips diamond vısıon 5000k elmas beyazı ampülleri nasıldır??
    daha uzun ömürlü olabilir mi
  • dikkatli kullanmama rağmen 2 yılda sağ taraf dün akşam gitti sol da 1 haftaya kalmaz gider heralde Philips X-Treme Power H7 alıcam artık
  • quote:

    Orijinalden alıntı: serdar_39

    Benimde yaklaşık 1 yıl olacak osram nb'lar. Ömür konusu kullanım ile oldukça yakın alakalı. Ben yılda 10-12.000 km yapıyorum ve genellikle gündüz farlar kapalı oluyor. O yüzden böyle uzun gidiyor heralde.

    Geçen sene buraya yazdığım mesajı görünce şaşırdım :)
    Dün akşam sol kısa ampül söndü. Yaklaşık 2 yıl/25.000 km kullanmışım. Kısa sürede diğeride patlar heralde. Bence ömrü hiç te fena değil. Tekrar osram nb siparişi vereceğim.
  • Ford Fusion aracım. 1 sene gitti NB leirm 1 er hafta ara ile kesti. yeniledim bunlarda öyle olursa artık normal kendi
    ampullerimi takıcam uğraşamam :)
  • Merhaba arkadaşlar
    Konu acılıalı baya olmuş. siz siz olun araştırmadan hareket etmeyin.
    honda city 2008 moldel aracımınsağ ön farı patlamıştı araştırmadan oto elektrikciye gidip BOSCH QUİCK H4 60/55W tek ampulu takması dahil
    25tl verdim. ilk fırsatta OSRAM alacagım.
    Aracımdan cıkan ön ampul 3 ayaklıdır. farlarım plastıktir hangi ürünü almam konusunda yardımcı olabilirmisiniz
     Yeni ürün : Osram Night Breaker, %90'a kadar fazla ışık ve %10'a kadar daha beyaz ışık




  • takipteyim osram mı phılıps mı ciddi farklar var mı merak ettim
  • quote:

    Orijinalden alıntı: suicide

    ocak 2009 da 12,5 tl den almıştım NB ampulleri. şuan sağlamlar (şimdi buraya yazdım diye nazar değer kesin). bu sürede 22500 km yapmışım (çok azmış yahu) genelde farları gündüzde yakarım ama asla far açıkken marşa basmam.

    bu mesajın üstünden 3 yıl geçmiş nb ların biri patladı bu arada (ne zamandı hatırlamıyorum) diğeri hala çalışıyor 5 yıl olmuş neredeyse arabaya takalı kabataslak




  • quote:

    Orijinalden alıntı: suicide

    quote:

    Orijinalden alıntı: suicide

    ocak 2009 da 12,5 tl den almıştım NB ampulleri. şuan sağlamlar (şimdi buraya yazdım diye nazar değer kesin). bu sürede 22500 km yapmışım (çok azmış yahu) genelde farları gündüzde yakarım ama asla far açıkken marşa basmam.

    bu mesajın üstünden 3 yıl geçmiş nb ların biri patladı bu arada (ne zamandı hatırlamıyorum) diğeri hala çalışıyor 5 yıl olmuş neredeyse arabaya takalı kabataslak

    Sans isi biraz bu isler sanirim. Kimisi 2 ayda patlatiyor kimisi nerdeyse omurluk kullaniyor. Bendekilerde 2 sene olmak uzere hayirlisi bakalim

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • aracın elektriği, kullanım şekli ve şans bencede evet. gece gündüz far yakarım örneğin, ama asla marşa basarken açık tutmam en çok bunun zorladığını düşünüyorum kendimce. bunun dışında konuyu görüp üstünden okadar zaman geçtiğini farkedince bende hayret ettim şimdi ampule
  • quote:

    Orijinalden alıntı: suicide

    aracın elektriği, kullanım şekli ve şans bencede evet. gece gündüz far yakarım örneğin, ama asla marşa basarken açık tutmam en çok bunun zorladığını düşünüyorum kendimce. bunun dışında konuyu görüp üstünden okadar zaman geçtiğini farkedince bende hayret ettim şimdi ampule

    Nazar deger simdi caktirma

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 2324252627
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.