Şimdi Ara

YENİ SKODA OCTAVIA ANA KONU (638. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
6 Misafir - 6 Masaüstü
5 sn
16.420
Cevap
193
Favori
1.276.800
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 636637638639640
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: LDD

    Şirketimiz için 2 adet 2015 model Octavia kiralamıştık. 1 yılı geride bıraktık. Araçlar 1.6TDI DSG 105HP. Biri Optimal diğeri ise Elegance.
    Genel olarak araçlardan memnunuz. İstanbul içi trafik sebebi ile her ne kadar ortalama 6, 6.5 Lt/100 km tüketsek de artık buna da alıştık. Kataloglarda bahsi geçen 4.6 değerine ulaşmak imkansız gibi.
    Tabi bu kullanılan güzergaha, kullanım süresine, çevre faktörlerine ve kullanıcıya göre değişse de maalesef uzun yolda 90-100 km/s sabit hızı tutturamıyorsanız katalog verileri hayal.
    Bu noktada dizel - benzinli araç kıyaslaması yapılabilir. Zira dizel araçlar daha pahalı ve belki de benzinli araç alıp aradaki farkı yakıta taksit taksit ödemek daha mantıklı. Tabi dizelin düşük devirlerdeki yüksek tork
    avantajını unutmamalı. Bu gerçekten keyifli ama gaza biraz daha yüklenip keyfi katlamaya meylettiğinizde tüketim de sizi hemen cezalandırıyor :)

    Elegance ile optimal donanım arasında çok hayati bir fark yok. Cruise Control şehir içinde zaten anlamsız. Uzun yolda belki arıyor insan ama yılda ne kadar uzun yol yapıyorsunuz bunu düşünmeli.
    Led farlar özellikle selektör atarken çok havalı ve etkili, doğru ama olmazsa olmaz mı? Bence hayır. Kaldı ki optimale sanırım led uygulaması yapıp keyfini sürebilirsiniz.
    Arka ledler beni hiç ilgilendirmiyor zira ben onları görmüyorum :)
    Follow me home bende acaba kapılar açık mı kaldı korkusu yaratıyor, farlar sönene kadar dönüp dönüp bakıyorum.
    Otomatik silecek fonksiyonu ise bir acayip bazen azıcık bir suya tepki verip hızla çalışırken bazen yağmurda ruhu duymuyor.

    Yani optimal - elegance arasında çok kayda değer bir fark yok. Tabi şimdilerde elegance yerini style paketine bıraktı sanırım ve donanım farkı arttı.
    Neticede optimal alınabilir bir donanım.

    Yakıt tüketimi şikayetim dışında arka sileceğin don derecelerinde hassasiyeti, kapı içlerinde çok acayip ölü alanlar olması ve buralarda su ve haliyle kir birikmesi sayabileceğim minör olumsuzluklar.
    Dışarıdan içeri ses alma durumu da maalesef bazen sıkıcı olabiliyor. Ancak bu sınıfta bu bedelde bir araçta mucize beklememek gerekli.

    2 aracın birinde (optimalde) ne yazık ki 21.000 km'de DSG sorunu yaşadık. Araç dur kalkışlarda kısa bir süre içinde garip bir gıcırtı sesi yapmaya başladı. Servisin açıklaması dur kalkta kısa süre içinde sürekli D1'de şanzımana yük binmesi nedeni ile
    gevşeme-aşınma olduğu idi ve garanti kapsamında bu değişimi yaptılar. Araç şu anda 30.000'e yaklaştı ve sorun yok.

    Neticede yol tutuşu ortalamanın üzerinde (evet efsane focus performansı yok) iç malzeme kalitesi yerli yerinde (evet Golf değil), motor-şanzıman uyumu iyi (tamam Passat daha iyi) ekonomik (Renault daha az yakıyor biliyorum)
    fiyat/performansı makul (OK Toyota en iyi) araçlar bunlar. Bagaj hacmi muhteşem, yükleme açıklığı müthiş ve biz 2-3 yılda bir araç kiralayan insanlar için makul/mantıklı araçlar.
    Ha kendime alacak olsam, evet alırdım. Bir an Golf'ün iç malzeme kalitesi, PAssat'ın dış tasarımı falan aklıma gelirdi ama mantığım aynı platformda üretilmiş, benzer araçlar içinde Octavia'yı tercih ederdi.

    Alanlara hayırlı olsun, güle güle , kazasız belasız kullanın. Arabanızla mutlu mesut yaşayın, ailenizle keyfine varın, buraya gelip abuk subuk şeyler yazan saçma sapan kıyaslar yapanları dinlemeyin.
    Ben muhtemelen 2 yıl sonra işlerimin durumuna göre bir Passat kiralamak isteyeceğim ama belli olmaz fiyatı ile Octavia her zaman akıl çelici ;)


    Düzeyli,seviyeli ve forumun amacına uygun şekilde bilgi verici yazınız için teşekkür ederiz...özellikle o malum şahsın cahilane ve tahrik edici yazılarından sonra sizin yazı ilaç gibi geldi..(halen gitmemiş buralarda ona buna laf atıyor..)..Ancak maalesef yorumlarınızda size katılmadığım 2 husus var..1-Yakıt tüketimi..octavia, muadilleri arasında tüketim konusunda ilk 3'e girebilecek kadar iyi bir motor şanzıman kombinasyonuna sahip..ben istanbul'da uzun dönemde %60 sıkışık şehir içi trafiği olmak üzere 5.5 yakıyorum...bu değer Jetta dizelde 6.5 ve Passat'ta 7 civarı...verdiğiniz örnekte renault demişsiniz sanırım muadili olan fluenceden bahsediyorsunuz, fluence'in aynı koşullarda tüketimi 6'dan aşağı düşmez kullandığım için buna eminim...2-diğer konu fiyat-performans olarak toyotayı en iyi olarak göstermişsiniz, sanırım muadilli olan corolladan bahsediyorsunuz, corollanın fiyatı ile sundukları ve octavianın fiyatı ve sundukları arasında octavia lehine büyük fark var bana göre..gerek iç hacim gerek bagaj gerek işçilik gerek motor-şanzıman uyumu olsun octavia her daim önde gider..sonuç olarak sizinle hemfikiriz ki C sınıfında aile otomobili açısından düşünürsek verdiğin paranın karşılığını en çok aldığın araç bence octavia...




  • Şehir içi yakıt tüketimi konusunda geçerli bir veri olacağını zannetmiyorum, şehir içi var şehir içi var.

    Bende 2014 elegance var. sabah 6 km akşam 6 km Zeytinburnu içi sürüşlerde 9 - 10 litrelerde gösteriyor.

    zeytinburnundan Floryaya 12 km civarı sıkışık bolca dur kalklı trafikte 7,5 litrelerde giderken boş trafikte dönerken 4,5 litre yakarak dönüyorsun.

    Nihayetinde şehir içi verilerinde genel kabul edilebilir bir sonuç olacağını zannetmiyorum
  • Malum arkadaşı basın blok'u geçin, hem Polo aldığını söylüyor,hem Passat bakıyor. Kesinlikle psikolojik sorunları var. Ve bu konuyu sürekli baltalıyor. Yok mu bir Yönetici bu üyeye dur diyecek.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: arabadakimvar

    quote:

    Orijinalden alıntı: ibiza tdi

    Çok komiksin ibiza hanımın arabası.askeri ücretmi veriyorlar sana toyotadamısın yoksa renodamı.parasal sorunum yok paşam.ama senin araban bile yok bundan eminim.bayi calışanı arkadaş.

    Ben 2013 yılında 1 adet yeni (sıfır) octavia 1.4 tsi 140 hp manuel elegance satınaldım. Sonra bu araçtan memnun kalmadım ankara ilinde ikamet eden bir arkadaşa sattım. Evrakları duruyor. ve araba hala sattığım kişide duruyor şikayetleri de aynen duruyor Ne istersen sor cevap vercem. Ama otomotiv sektöründe çalışmıyorum. Senin benim mesleğim ile ilgili bilgilerime nasıl ulaşman gerektiğini öğreteyim:

    Yarın git bir savcılığa dilekçe ver. Buradaki mesajlarımdan yola çıkarak bana ulaşsınlar. Eğer otomotiv sektöründe herhangi bir firmada çalıştığım, hiç octavia sahibi olmadığım halde araba hakkında yalan yanlış konuştuğum, asgari ücretle çalıştığım ve şuanda hiç arabamın olmadığı yönündeki iddiaların doğru çıkarsa benden eşikayetçi olabilirsin. Yok değilse iftira attığın için ben senden şikayetçi olcam. Bekliyorum hadi bakalım.

    Hocam bizim forum eleştiri konularında biraz tutucudur, haklı olduğun konular muhakkak var, ama burada zor dile gelir.. O sebeple eleştirel bakışa devam, ancak onu satıp ne aldın, iyisi kötüsü nedir yazarsan seviniriz..
    Not: Oldukça opsiyonlu bir octavia alıp, hiç memnun olmayıp satan bir kişiyi bu forum eleştirilerle buradan kaçırmıştı..




  • quote:

    Orijinalden alıntı: agustos12345

    Hayirli olsun. Aldiginiz model liste fiyatinda "1.6 TDI CR DSG Green Tec / 110 HP ::: 89,450₺" olan araçmı? İndirim yaparken uğraştirıyorlami ve bayi hediye vs. veriyormu acaba. Tesekkurler

    Evet o model uğraştırmıyorlar. Ama daha fazlada indirim yapmıyorlar. Şu anda da aynı seviyelerde satıyorlarmış. Şubatta 2016 modeller gelene kadar elindekileri bitirecekler anlaşılan. Ama gelecek ay kur farkı ve model farkından fiyatlar çok yükselebilir.
  • freemangroovy kullanıcısına yanıt
    Tutucu yanlış kelime...benim karşı olduğum mantıksız,desteksiz ve bilinçsiz eleştri....adam kötü araba diyor, ağzım yandı çok pişman oldum diyor, bu arabanın neyini beğenmedin ve bunu satıp aynı fiyata daha iyi olarak ne aldın diye soruyoruz adam sus pus oluyor., konuyu başka mecralara çekiyor..benim kızdığım bu..yoksa skoda babamın malı değil..
  • Octavia kullanıcıları benim gibi ses sisteminin yetersiz olduğunu düşünenler var mı? sesi daha kaliteli yapmak için önereceğiniz şeyler nelerdir? ayarlarda sadece bas-tiz ayarları biraz yetersiz kalıyor. araç elegans model.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: exqwerex

    Şehir içi yakıt tüketimi konusunda geçerli bir veri olacağını zannetmiyorum, şehir içi var şehir içi var.

    Bende 2014 elegance var. sabah 6 km akşam 6 km Zeytinburnu içi sürüşlerde 9 - 10 litrelerde gösteriyor.

    zeytinburnundan Floryaya 12 km civarı sıkışık bolca dur kalklı trafikte 7,5 litrelerde giderken boş trafikte dönerken 4,5 litre yakarak dönüyorsun.

    Nihayetinde şehir içi verilerinde genel kabul edilebilir bir sonuç olacağını zannetmiyorum

    Sehir içi dedigimiz iste bunlarin hepsinin ortalamasi..yani uzun sureli ortalama denilebilir...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: volkanistanbul

    Tutucu yanlış kelime...benim karşı olduğum mantıksız,desteksiz ve bilinçsiz eleştri....adam kötü araba diyor, ağzım yandı çok pişman oldum diyor, bu arabanın neyini beğenmedin ve bunu satıp aynı fiyata daha iyi olarak ne aldın diye soruyoruz adam sus pus oluyor., konuyu başka mecralara çekiyor..benim kızdığım bu..yoksa skoda babamın malı değil..

    Hocam benim merak ettiğim satanlar ne alıyor da memnun kalıyor yada memnun kalıyorlar mı?.. Sözü geçen arkadaş bana cevap yazmış ama ben göremedim.. Ben Hyundai i30 dizel elite manuel aldım, 3 ay sonra satıp Octavia aldım, Octavia bariz daha iyi bir araç, ama objektif yorumlar ve eleştiriler okumak her zaman iyidir..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi freemangroovy -- 15 Ocak 2016; 8:41:37 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: freemangroovy

    quote:

    Orijinalden alıntı: volkanistanbul

    Tutucu yanlış kelime...benim karşı olduğum mantıksız,desteksiz ve bilinçsiz eleştri....adam kötü araba diyor, ağzım yandı çok pişman oldum diyor, bu arabanın neyini beğenmedin ve bunu satıp aynı fiyata daha iyi olarak ne aldın diye soruyoruz adam sus pus oluyor., konuyu başka mecralara çekiyor..benim kızdığım bu..yoksa skoda babamın malı değil..

    Hocam benim merak ettiğim satanlar ne alıyor da memnun kalıyor yada memnun kalıyorlar mı?.. Sözü geçen arkadaş bana cevap yazmış ama ben göremedim.. Ben Hyundai i30 dizel elite manuel aldım, 3 ay sonra satıp Octavia aldım, Octavia bariz daha iyi bir araç, ama objektif yorumlar ve eleştiriler okumak her zaman iyidir..

    Bazıları aldığı mala sahip olduğu sürece o malı över,satıp yeni bir mal aldığında da eskiyi kötüleyip, yeni aldığını över...bu bir savunma sistemi...psikolojik objektif olamama sorunu...ben kendi adıma konusayım bütçemin yettiği kadarıyla alabileceğim en mantıklı aracı aldığımı düşünuyorum...o yüzden octavia nın mükemmel olmadiginin farkindayiz ama işime en çok yarayan ,taleplerime en iyi cevap veren ve bütçeme en uygunu octavia..hatta daha pahalı bir çok araçtan bile beni daha fazla mutlu ediyor.
    O yüzdende o arkadaş octavia yı satıp ne aldığını yazamıyor..çünki yazacağı daha iyi dediği herhangi bir aracında mutlaka octavia ya karşı bir eksisi olacak...
    Her seyi daha iyi olsa da bu sefer fiyatı çok yüksek olacak..bunun farkında.....

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Bir örnek vereyim;
    Bir arkadasta hyundai vardı start stop bulunmuyordu...benim araca binince start stop un çok kötü olduğunu ,marş motorunu bozacağını falan iddia ediyordu..bende polemiğe girmeme adına evet gereksiz falan diyor geçistiriyordum...
    Hayat işte ,aralıkta rapid aldı....aaaaa...şimdi sürekli aracını ve start stop u hatta arka sileceği anlatıyor..ilginç bir durum...
    Nasıl bir şey anlamiyorum..bunlarda balik hafizası mı var da geçmişte savunduklarının tam tersini savunuyorlar yoksa karşılarındakileri aptal varsayıp geçmişi unuttumu zannediyorlar...?
    Mal neyse odur...hep yazildi şimdiye kadar...skoda dahil hiç bir marka bizim degil,ayrica hayatinda skoda dan baska marka kullanan birileri degiliz bundan sonrada olmayacagız belkide.....bunu kimse garanti edemez...
    O yüzden fanatikliğe (hiç bir marka için) de gerek yok,çamura yatmayada....
    Sattiysan sattin ,sana kötü gelen bir digerinin talebidir....ben tavuk severim sen kuzu seversin....bir digeri sogansız yemek yemez,biri soğan olan yer bile bile girmez....

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Bir ilave daha octavia sahibi olup da sattigini iddia eden arkadaş ,ilginç bir sekilde aracini satmadan foruma girip bir mesaj yazmiş biri degil.her nedense sattiktan sonra forumdan ayrilamiyor..bunun nedeni bence octavia yi sattigi için pişman olması ve iç dünyasını rahatlatabilmek adına buraya sürekli yazması ve provake etmesi....
    Ben volvoyu sattiktan sonra s60 forumuna bir kez bile yazdigimi hatirlamiyorum....(belki bir iki kez yazmisimdir bilgi icin hatirlamiyorum ama)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • İlgilenenler olabilir diye yazmak isterim; bu tüketim mevzusu hep kafa karıştırır; bu nedenle ölçümlerde kabul edilmiş uluslararası standartları aşağıda naklediyorum:

    "Urban cycle
    The urban test cycle is carried out in a laboratory at an ambient temperature of 20°C to 30°C on a rolling road from a cold start where the engine has not run for several hours. The cycle consists of a series of accelerations, steady speeds, decelerations and idling. Maximum speed is 31 mph (50 km/h), average speed 12 mph (19 km/h) and the distance covered is 2.5 miles (4 km). The cycle is shown as Part One in the diagram below.

    Extra-urban cycle
    This cycle is conducted immediately following the urban cycle and consists of roughly half steady-speed driving and the remainder accelerations, decelerations, and some idling. Maximum speed is 75 mph (120 km/h), average speed is 39 mph (63 km/h) and the distance covered is 4.3 miles (7 km). The cycle is shown as Part Two in the diagram below.

    Combined Fuel Consumption Figure
    The combined figure presented is for the urban and the extra-urban cycle together. It is therefore an average of the two parts of the test, weighted by the distances covered in each part."




  • quote:

    Orijinalden alıntı: arabadakimvar

    Kötü olan mal kötülenir ben de öyle yaptım. Ben oktavyayı cahilce kötülemiyorum. Nedenlerini yazıyorum ama siz beni bloklayarak ortadan kaldırmak suretiyle görünmemesini istiyorsunuz. Taylor1956 ya cevaben yazdığım oktavyanın eksileri nerde? Hani hepside başıma gelen şeyler. Niye yok oldu konudan? Eğer ben de objektif olamama sorunu varsa o sorun sizde de var çünkü Oktavya kötü dediğimde dayanamıyor beni şikayet etme ve bloklama yöntemlerine girişiyorsunuz. Yani duymak istemiyorsunuz. Bu da marka fanatiği olduğunuzu doğruluyor. Deve kuşunun başını kuma gömmesi gibi. Tahammül edemiyor oktavyayı eleştirenler ile aranızda set olmasını doğru buluyorsunuz. Ben aldığım poloyu kaç defa söyledim burada ama okumuyormusunuz ne hala aldığı arabayı söyleyemiyor gibisinden komik laflar ediyorsunuz. Eleştirin işte BEN VW POLO ALDIM. Niye saklayacakmışım sizden bunu. Polo iyiki varsın.

    Beyfendi, Siz galiba bize yardım etmek adına kafayı bozdunuz !!! İstemiyoruz iyi niyet ve yardımınızı, yorumlarınızı POLO sayfasında yapınız.....Hadi gidin şimdi !!!
    Tamam, biz mutluyuz böyle, gidin siz......gerekirse biz sizi ararız.
    Yaşınızı bilmiyorum ama, bu kadar arsızlık görmedim. Belki iyi bir insansınız, ama gidin siz. Güle güle...




  • quote:

    Orijinalden alıntı: arabadakimvar

    Kötü olan mal kötülenir ben de öyle yaptım. Ben oktavyayı cahilce kötülemiyorum. Nedenlerini yazıyorum ama siz beni bloklayarak ortadan kaldırmak suretiyle görünmemesini istiyorsunuz. Taylor1956 ya cevaben yazdığım oktavyanın eksileri nerde? Hani hepside başıma gelen şeyler. Niye yok oldu konudan? Eğer ben de objektif olamama sorunu varsa o sorun sizde de var çünkü Oktavya kötü dediğimde dayanamıyor beni şikayet etme ve bloklama yöntemlerine girişiyorsunuz. Yani duymak istemiyorsunuz. Bu da marka fanatiği olduğunuzu doğruluyor. Deve kuşunun başını kuma gömmesi gibi. Tahammül edemiyor oktavyayı eleştirenler ile aranızda set olmasını doğru buluyorsunuz. Ben aldığım poloyu kaç defa söyledim burada ama okumuyormusunuz ne hala aldığı arabayı söyleyemiyor gibisinden komik laflar ediyorsunuz. Eleştirin işte BEN VW POLO ALDIM. Niye saklayacakmışım sizden bunu. Polo iyiki varsın. Polo oktavyadan daha iyi değil. Biliyorum bunu bilen sadece sizler değilsiniz. illaki sahip olduğumuz bir aracı sattıktan sonra daha iyisini alacağız diye bişey yok. Belki oktavya geniş iç hacim için alınabilir. Ama ben birdaha tövbe almam. İçi geniş diye okadar kronik kusura para ödeyemem. Oktavyada yaşadığım sorunların olmadığı birçok c sınıfı model mevcut. Onlardada iç hacim yok. Ne yapalım okadar ekmeğe okadar köfte. Ben oktavyada yaşadığım sorunlardan kurtulmak için oktavyayı sattım. Paramı tamamlayıp passat alacağım. Ne var bunda? Bu oktavyayı passatla eşdeğer sınıf olarak gördüğüm anlamına gelmez. Ben c sınıftan vazgeçtim. Oktavya kadar iç hacim sunan başka bir c sınıf yok. belki donanım olarak var hatta daha fazlasıyla. Ama ben hem iç hacim hemde donanım istiyorum. Hemde kronik sorunsuzluk. Bunlarda d sınıfta var. Demekki benim ihtiyacım d sınıfmış. Büyük iskendere göre bu durum, üzerinde yaptığı başarılı! Bir analiz neticesinde psikolojik sorunlu olma durumunu teşkil etmektedir. Sevsinler senin sosyoloji hocalığını. Buraya girip durma sebebim ise oktavyada ciddi kronik sorunların olduğunu alacak kişilere söylemek. size değil siz zaten biliyorsunuz. Gerçi ibiza tdi inanmasada geçmişte bir oktavya aldığıma, buna nasıl inanacağının yolunu öğrettim kendilerine. Ha sahi noldu dilekçeyi verdimi savcılığa? Burada iki elin parmaklarının sayısını geçmeyecek kadar oktavya hastası var. Onlara dedimki: gelin arabalarımızın kusurlarını cesurca konuşalım, çocuklarımızın önüne daha insanca binilebilir arabalar yapsınlar. Beni dinlemediniz ama bu çağrıyı tekrarlamak istiyorum. Poloyuda tartışalım. Ha unutmadan polo almış bak parası yok oktavyaya bok atıyo demeyin bu bir ezikliktir. Bu vesileyle volkanistanbul ve Levcho ya sevgiler.

    Ben burdayim dostum..son uki sayfayi okursan mesajlarimi gorursun..sen polonla mutlu ol...kimse bunu sorgulayamaz...surekli bir çemkirme durumundasin ilginç...bu sana son mesajim...bye bye....

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Tartismaya ara verelim. ben araba meraklisi arkadaslara bir araba onereyim. 2 3 aydir takip ettigim volvo xc90 araca asik oldum. Maddi olarak benim icin zor gorunuyor. Araba meraklilarinin incelemesini tavsiye ederim. Belki su tartisma havasi dagilir.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • slm akadaşlar bende aranıza 3 ay kadar bir bekleyişten sonra geçen hafta octavia style 1,4 tsi dsg sanroof krom çıta 17 jant ve gerigörüş kamerası ile katıldım 3 ay bekleyişte araçla ilgili yorumları bir hayli okudum bazıları çok övmüş bazıları yerin dibine sokmuş hatta dedim toros falan mı sipariş ettik diye kafama takıldı neyse aracı şuan için 1 haftadır kullanıyorum sizinle eksileri ve artılarını paylaşmak istedim evvelki araçlarım opel astra 2005 sport tourer 2010 ve i30 dizel elite 2012 hepsinide sıfır aldım ve bundan hariç her sınıfta araç kullandım şimdi araçtaki en büyük eksiklik ww grubandaki diğer araçlardada gördüm açık renk koltuk iç mekan döşemesi çok şık fakat koltuk kumaş yapısı bana çok zayıf geldi deri döşeme içinde 6000 liralık fark istediler ondan daha kalitelisini dışarda alcantara dşemesi bile 2000 lira civarı o problem değil şimdi objektif olarak eski aracımla kıyaslarsak i30 beni yakıt dışında ve multimedya teyp ve xenon far dışında üzmedi yakıtta üzmesinin sebebide yakıt sarfiyatına göre performans vermemesiydi birde i30 da cam tavan sorununu cam tavanı en sonunda değişerek çözdüler gelelim octaviayaya araçta donanımdal olarak ekler haricinde eksiler halen mekanik el freni ve küllük bardaklıkların sürgü çekmece sistemi olmaması ve style donanımda anahtarsız çalıştırmanın standart olmayışı ve bunun içinde ön park sensörü standart olmayışı eksiklikler olarak gözüme çarptı bunlar için bence fahiş fark istediler 1850 anahtarsız çalıştırma ön park sensörüde 1450 tl çokta gerek yok dedik satarken kimsenin bunları gördüğü yok neyse araçla ilenimlere geçeçek olursak rüzgar sesi dendi ama ben 160 km bile giderken çokta rüzgar sesi almadım diğer en çok okuduğum sıkıntı ses izalasyonuydu herhalde iyiliştirdiler bir sıkıntı hissetmedim amörtisörler dendi amörtisörlerde bir sıkıntı rahatsızlıkta hissetmedim araç benzinli oluşundan ötürü gayet sessiz ve rahat güzergah olarak sabah ve akşam iş saatlei bostancı pendik arası ya sahil yada e 5 civarı kullanım gerçekleştiriyorum yakıt olaral 6.5 ile 8 arası değerlerde geziyorum kullana arkadaşlar varsa tsi motor olarak yakıt değerlerini paylaşmalarını isterim birde km artıkça sarfiyat düşer mi bilmiyorum i30 da düşmemşti 8 ile 9,5 litre arasında kullanmıştım şimdilik izlenimler iyi bakalım zamanla ne olacak işi özetlemek gerekirse araç alman arabası kokuyor jetta ile passat arasında kalmış bir araç ama ww grubunda jetta yerine çıkmış olsaydı bence bir passat kadar tutardı herkese kazasız belasız sürüşler




  • quote:

    Orijinalden alıntı: ERHAINSTEIN

    Tartismaya ara verelim. ben araba meraklisi arkadaslara bir araba onereyim. 2 3 aydir takip ettigim volvo xc90 araca asik oldum. Maddi olarak benim icin zor gorunuyor. Araba meraklilarinin incelemesini tavsiye ederim. Belki su tartisma havasi dagilir.

    Hocam xc90 Octavia almadan önce aklımdaki arabalardan biriydi. İkinci El baktığımda düşük km araçlara 100 bin tl yüksek km olanlara 60-70 bin tl fiyat çekiyorlardı. Yeteri kadar param olmayınca başka baharlara bıraktım alma olayını. Youtube de kaç gün videolarını seyretmiştim. Özellikle güvenlik donanımı beni mest etmişti.

    Türkiye de kazanın nereden nasıl geleceğini kestirelemediği için güvenlikli sağlam araba şart oldu

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Şu bayi çalışanı arkadaşı blokladım.troll bu eleman ama biraz çöm troll tam yapamıyo işini.deşifre oldu.tırmalıyo şuan.ben blokladım

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • http://carnewspaper.com/skoda-octavia-2016-debut-2016/

    devrim gibi tasarım yapmışlar..
  • 
Sayfa: önceki 636637638639640
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.