Şimdi Ara

Yeni Sistemin Aniden Kapanıp Açılmaması

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
3
Cevap
0
Favori
597
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Yeni topladığım sistemim dün oyun oynarken kendi kendine kapandı. Bir an elektrikler gitti sanıp ellemedim fakat aslında öyle olmadığını anladım. Bilgisayarı tekrar açmaya çalıştığımda hiçbir şekilde açılmadı. Ardından fişleri çekip bir süre sonra takıp denediğimde açıldı. Ben sıcaklıktan olduğunu düşünüp Aida64 ile bir saat boyunca sistem kararlılık testi yaptım(SS'ler aşağıda) ve hiç bir şekilde kapanmadı. Ardından oyuna girdikten 10-20dk arasında tekrar kapandı ve ertesi akşama kadar kapalı kalması rağmen açılmadı. Sistemimi alt kısımda belirttim. Ekran kartı olmadan sistemi 2 hafta civarında eski ekran kartım olan HD7850 ile kullandım ve herhangi bir sıkıntı yoktu. Ekran Kartı c.tesi akşamından beri kullanıyordum, Kingdom Come: Deliverance vs. oyunlarda oynadım herhangi bir sıkıntı çıkmamıştı. Yardımlarınızı bekliyorum..

    Anakart: Asus Z370-E
    İşlemci: i7-8700K
    Sıvı Soğutma: Corsair H115i Pro
    Ekran Kartı: Gigabyte G1 Gaming GTX 1080
    Ram: Adata XPG D40 DDR4-3200
    Güç Kaynağı: Thermaltake Smart 700W 80+
    Kasa: Corsair 460X Rgb

    Yeni Sistemin Aniden Kapanıp Açılmaması



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Neobir75 -- 19 Nisan 2018; 1:9:33 >







  • Dostum verdiğin değerlerden anladığım kadarıyla sıcaklık problemin var sistem boştayken kapanmaz çünkü sistem boştayken işlemci sıcaklığı overheat denen sınıra ulaşmaz. Sıvı soğutma olmasına rağmen işlemcinin bu sıcaklıkları görmesi anormal bir durum oyuna girdiğinde işlemci sıcaklığı overheat denen sınıra ulaşıyor ve sistemi kapatıyor verdiğin değerlerden çıkan tek yorum bu. Soğutma sistemlerine gerekli bakımı temizliği yap ve sistemden tkerar değer alıp burada paylaş. (Sistemde oc işlemi yapmadığını varsayıyorum). Fişi çıkarıp geri takınca çalıştı demişsin aten bu sorunun çözümü psu markandan belli. Kullandığın psu akıllı psulardan. Yani aktif ve pasif korumaları var ve sen fişi çekince bu korumalar devreden çıkıyor ve hiçbirşey yokmuş hiçbir sorun yokmuş gibi baştan çalışıyor. O yüzden o olay seni korkutmasın. Sadece sistem aniden kapandığı için psu sistemi koruma amaçlı start etmiyor. Ayriyeten sıvı soğutma kullanıp da hatalı montajdan dolayı isşlemcinin soğutulamaması sorununu yaşayan çok özellikle senin kullandığın sıvı soğutmayı kullanıp da montajını hatalı yapan birçok kiişinin konusu ile dolu forum. Sıvı soğutmanı kontrol et büyük ihtimalle onda bir sorun var.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi serious1571 -- 19 Nisan 2018; 19:40:16 >




  • serious1571 S kullanıcısına yanıt
    Hocam öncelikle cevabınız için teşekkürler. Sıvı soğutma üst tarafa sığmadığı için mecbur ön tarafa monte etmek zorunda kaldım.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.