Şimdi Ara

Yeni Ram, Bios güncelleme, Mavi ekran ve tam çözümü (Asus X370 Pro Anakart)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2
Cevap
0
Favori
53
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar merhaba, yeni ekran kartı ve ram aldım. Bir çok sorun ile karşılaştım ve çözdüm. hataları ve adım adım çözümleri paylaşacağım.


    1. Öncelikle Ana kartım Asus X370 Pro. Eski ekran kartım Asus Rx 480 8gb ve eski ve diğer slotlarda takılı olan Gskil 2*8 gb 2400 MHZ
    2. Yeni aldığım Ekran kartı ise Nvidia Asus Tuf 4070 12 Gb Ramler ise yine Gskill 2*8 Gb 3200 mhz


    Bu sistemde ilk olarak dikkat edilmesi gereken benim gördüğüm ve başta yapmadığım. Ekran kartını ve ramleri söküp Bütün elektirksek bağlantıları söküp bios pilini de çıkartmak lazım. Bundan sonra ise, Ramleri ikisini bir tarafa, diğer ikisini bir tarafa taktım. Ne yaptıysam kullanılabilir 16 gb dedi. Ama 32 gb gördü. Sonra bios pilini tekrar tekrar çıkartmamak için. Acaba Ekran kartını diğer PCI slotlarına taksam ne olur diye düşündüm. denedim. Sebebini bilmiyorum ama monitöre görüntü gelmedi. Bu durum ramlerden kaynaklıda olabilir. Bios pili ekran kartının altında kalmasın diye. Eski ekran kartlarında PCI 16x olmuyordu diğer slotlar. Bu kartta hepsi aynı imiş veya ben öyle anladım denememe rapmen olmadı ve kart çok büyük olduğu için bu diğer donanımları engelledi biraz.


    Sonrasında çalıştı ama kardeşim oyundan atıyor mavi ekran hatası veriyor dedi. Babam Bilgisayar yeniden başlıyor arada dedi. Bu sefer Görev yöneticisinde ram hızları 933 Mhz gözüktü.


    Bunların hepsinden sonra iyice araştırdım ve Anakart bios güncellemesini indirdim. Herşeyi söktüm. Bios bilini çıkarttım. sonra pili takıp, ekran kartını asıl yerine taktım Ramleri ise 3200 mhz, 2400 Mhz. 3200Mhz, 2400 Mhz şeklinde tekrar taktım. herşeyi yaptıktan sonra ekran kartının vidalarını taktım. kart büyük dikkat edin. giriş slotları zarar görmesin. Bu durumda çok sorun yaşayan oluyor. Mandalına dikkat edin kartı takarken açık olsun.


    Bios güncel hali Asus sitesinden indirdim. bunu bir usb ye atın ve pc yi yeniden başlatın. sonrasında bendeki ana kartta F2 ile bios girdim. F7 ile gelişmiş ayarlara gireceksiniz. Buradan da Boot seçeneğini seçeceksiniz. Buradan asus Ez 3 Utility sekmesini tıkatın ve size usb veya internet seçeneği gelecek oradan da usb yi seçeceksiniz ve CAB uzantılı bir soyayı seçip güncelleyin ve kaydedip çıkın. Sonrasında tekrar yeniden başlatıp bios a girin yine F7 ile gelişmiş ayarlara gelin. Gelişmiş ayarlarda Ai Tweaker kısmına gireceksiniz. Bu ayar karttan karta değişkenlik gösterebilir. Burada nendeki anakartta "Ai overclock" kısmında D.O.C.P ve D.O.C.P standart seçeneği var. (bu bazı anakartlarda X.M.P olarak gözüküyor) Ben D.O.C.P standardı seçtim ve her ram için ayı veri ile giriş yaptı. sanırım Voltajını buna göre ayarlıyor. Bundan sonra ise Bilgisayarı yeniden başlattım. Görev yöneticisinde hız 2400 mhz ye yükselti. Ramler farklı olduğu için Mhz tam nasıl gözükür daha bilgili arkadaşlar konunun altına yazabilirler.


    Bu sürece kadar ram hızları önce 933 mhz sonra 1866 mhz olarak gözüktü. En son 2400 mhz olarak gözüktü. Oyunlarda denedim atma bazen takılma vs kesinlikle görmedim. uzun denemelerde takılma atma yine olmadı. Yeniden başlatmadı.


    Umarım size de faydası olur. Biraz zahmetli bir iş, Ama Bilgisayar tamircisine götürüp para vermekten iyidir. Eskiden beri yapmıyorsanız. Dikkat edin. Zira yeni ramler tek yönlü takılıyor ve bunları da kırabilirsiniz.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi abdullahors84 -- 13 Şubat 2024; 23:3:43 >







  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.