Şimdi Ara

Yeni Peugeot 308 (2014 sonrası - Ana Konu) (441. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
30.230
Cevap
295
Favori
1.549.392
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
43 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 439440441442443
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • memurpower M kullanıcısına yanıt
    Travers sesi içeriden asla duyulmaz. Duyulabilecek kadar gürültülü bir ses değil. Birde travers sesi önceden yoksa sonradan çıkmıyor. İlk 50-100km de çıkar ortaya.

    Benim araç 7900 km oldu, daha hiçbir yerinden çıtırtı tıkırtı gelmiyor. Ancak bahsettiğiniz ses belki kapı iç döşemesi, yada kapı iç ceplerinde unuttuğunuz birşey, ya da arka kemer tokasının kapıya/koltuk arasındaki sert plastiğe çarpması sebepli birses bile olabilir. Kontrol etmek lazım, önemli birşey olduğunu sanmıyorum.
  • meraktan az önce baktım, arka kapının sert plastik döşemeleri ben elimle zorlayınca aynı sesi veriyor, acaba hava sıcaklıkları birden düştü ve 20bin km yolun verdiği 2 yaşın verdiği deformasyon sonucu biraz saldı mı diye düşünüyorum, eğer öyleyse çok ama çok uyuz olur arabayı da satarım, trim sesi yok diye çok seviyordum bu arabayı ben, hafta sonu servise gidip test sürüşü yaptırtacağım bakalım, teşekkür ederim arkadaşlar.
  • eisenberg kullanıcısına yanıt
    yani ocağa kadar boşuna servise gitmyeyim daha mı iyidir diyorsunuz hocam
  • gezgin_17 G kullanıcısına yanıt
    sizede teşekkür ederim hocam, travers konusu üzerinde duruyorum, kapı ve fitilleri bi kontrol edeceğim hafta sonu gerek duyarsa servise uğrayacağım
  • memurpower M kullanıcısına yanıt
    Evet hocam,

    Elinizle yoklayıp, yeri bulmuşsunuz bu arada, travers değil gibi, servise kapı içi döşemeleri bir sorarsınız, toz da ses yapıyor, buna şahit oldum, ilk aldığım dönemler hatta, bol tazyikli su ile yıkatıyorum bu nedenle.

    Travers sesi 2014'lerde zaten yok diye biliyorum, siz söyleyince belki dedim.....
  • eisenberg kullanıcısına yanıt
    teşekkür ederim hocam, sağ olun
  • Ön cam çatlamasından sonra bir musibet daha atlattım.

    Pazar gecesi öyle bir çukura düştüm ki, akıllara zarar. Ufak bir bölümde asfalt çöker de, kenarları keskin şekilde çukur oluşur ya o türden. Şuna benzer bir şey :



    Hızım 70 civarıydı, önümdeki araç son anda kurtardı, ben hiç bir şey yapamadan sağ tekerlerimle BAM GÜM daldım. Başta bir şey yok gibiydi, devam ederken önce hafiften direksiyon ağırlaştı, ardından lastik basınç uyarısı çıkınca patlattığımdan emin oldum.

    Kenara çektim sağ ön lastik oturmuş haldeydi.

    Araçta yedek lastik yok (Denon'un zararları ). Kompresörü çıkardım, tamir köpüğünü taktım biraz bekledim, baktım basıyor ama lastikte hiç hareket yok. Gece karanlığında tabi lastikteki hasarı görmüyorum. Mecbur çekici çağırdım, ardından doğru lastikçiye. Aracın üzerindeki lastikleri satın aldığımda yanında 1 yıllık yol yardımı hediye etmişlerdi, çok makbule geçti.

    Çukur sağ ön lastiği yanaktan kesmiş. Lastikçi çıkma lastik takmaya yeltendi, kabul etmedim. Onun yerine geberik lastiğe arabayı kısa mesafede yürütmeye yetecek kadar idare edebilecek bir yama yaptırdım.

    Sağ ön lastik yanağındaki kesik :



    Sağ arka lastikte darbe alan kısım, janta da siyah iz çıktı :




    Sağ arka da iyi darbe aldığından ileride balon yapma ihtimaline karşı onu da gözden çıkardım. Eski lastiklere ilave bir çift lastik almak yerine paraya kıydım bir takım lastik sipariş ettim internetten. Eski lastiklerim Primacy 3 idi, aklımda hep CrossClimate vardı, bu vesile ile kış öncesi bu da aradan çıkmış oldu

    Lastikler dün elime ulaştı, taktırdım. 225/45/17 tanesi 350 TL'ye geldi, 2015 yılı 26. hafta üretimi taze taze Lastikler gayet güzel, yeni olduklarından mıdır, psikolojik midir artık bilemiyorum ama Primacy3'lerden de daha sessiz ve daha yumuşak gibiler.



    Aracın km'si de 50.000 oldu, bakalım sırada nasıl maceralar var


    15.000 km yol yapmış iki adet 225/45/17 Primacy3 boşa çıktı şu anda garajda yatıyorlar, ihtiyacı olan varsa gönderebilirim arkadaşlar


    Son olarak da şu anda çoğu araçta bulunan direkt olmayan sistem lastik basınç algılama olayı tırtmış, bunu anlamış oldum. O basınç uyarısı verene kadar ben çoktan direksiyondan hissetmiştim bir şeyler olduğunu. İş bu raddeye gelene kadar uyarmayacaksa pek de anlamı yokmuş. 307'de her jantta sensörü olan sistem vardı, en ufak değişimde cart diye gösterirdi, bunda neredeyse jant yere oturana kadar haberi olmuyor



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rst78 -- 2 Aralık 2015; 15:37:24 >




  • elcas kullanıcısına yanıt
    Hocam bende sinsi bir şekilde bekliyorum tilki misali. Önceliğimi işime veriyorum o yüzden beklemedeyim ama sık sık hem fiyatları hem forumumuzu takip ediyorum, şu an Ankara Göral birkaç araba getirtmiş İstanbul'dan 2. El baktım araçlara ekstra indirim yaparmı bilmem ama fiyatları piyasadan uygun tutuyor şu sıralar.

    Benim de gönlümde donanımlı bir araç var almışken iyisi olsun mantığı ile bakıyorum. O yüzden 2. El de bile baya az bulunuyor ama tam şu anda baya araç var donanımlı.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • rst78 kullanıcısına yanıt
    Geçmiş olsun,

    Bir kurşun döktürün bu arada nazar var nazar


    Bahane ile güzel lastikler almışsınız, zaman içinde tecrübelerinizi paylaşırsınız. Yaz - kış tek lastikte çıktı


    Dolaylı sistem de, dediğiniz gibi fonksiyonel değil.
  • @rst78 ;Geçmiş olsun.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • rst78 kullanıcısına yanıt
    çok geçmiş olsun, senin araba üzerine çekiyor bak haberin olsun :)) 3. de kaskoya oynarsın hacım :) bu arada hız 70 lerde o çıukurda o lastik öyle yırtıldıysa jantını güzelce gözden geçirtmen çok iyi olurdu diyeceğim, aliminyum alaşımmı bilmiyorum alaşımlarda çatlama oluyor, ama resimde siyah iz çıkan yer atardı atacak olsa jantta sağlammış diyorum aks ta, hadi çok geçmiş olsun, iyi denk gelmiş
  • JusT_SmiLe kullanıcısına yanıt
    sevgili just nasılsın hocam, ne zamandır gözükmüyorsun, arada bir girip girip çıkıyorsun görüyorum, ankara ya ilk kar düştü diyorlar, ayazı bizi buluyor, akşam çıkıp kestane yemeğe gitmek lazım ankra da, bir de kar tutsa .... ah öğrencilik yıllarım :))))
  • rst78 kullanıcısına yanıt
    Geçmiş olsun, neyseki sadece lastikle atlatmışsınız. Jant/Alt takım, ya da Rotlarda sorun yoksa ne güzel, buna şükür.

    Crossclimate gerçekten testlerde çok iyi. Ankara'da arkadaşım astra sında kullanıyor, babamda kendi aracı için yazın alacak kışlıkları çıkartırken. Yeni lastikler hayırlı olsun.

    Lastik basınç sistemine gelecek olursak, kanuni zorunluluktan koyuluyor. Ucuz olan/yazılımsal olanı tercih ediyor Peugeot 308 de. Sensörlü sistemler maliyetli maalesef, belkide yurt dışında opsiyon olarak seçilebiliyordur, ya da seçilebilmeli sizin gibi sensörlü sistemi kullanmak isteyenler için...
  • otmotvmhndsi O kullanıcısına yanıt
    Travers sesi muzik v.s. kapaliysa iceriden duyuluyor. Ilk hareket esnasinda net duyuluyor. Yolda giderken motor, yol vs den dolayi duyulmaz. Ama zaten normal suruste bu ses kasilma- gerilme gareketi olmadigi icin cikmiyor. Arabayi almadan bu sesi bu forumda ogrendim. Ilk 5000 km bu sesi duymadim. Son bin km dir net olarak ilk harekette duyuyorum. Sizi zevkle takip ediyorum ve cok yararli bilgiler veriyorsunuz. Sadece;
    Asla asla demeyin:))

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • ampul_patlatan A kullanıcısına yanıt
    asla asla demiyorum. Bahsettiğiniz travers sorunu olmayabilir. Traversteki sorunlu parçanın kendine hayrı yok, çıkarttığı ses ancak camlar açıkken duyuluyor. Elimle o parçayı çevirmiş biri olarak söylüyorum. Sizin probleminiz belki travers değildir, yada başka bir noktasındaki başka bir parçası ses yapıyordur.
  • otmotvmhndsi O kullanıcısına yanıt
    Hocam bugün bayiye uğradım manuel active 75.000 otomatiğe 83.000 dedi bu nasıl fiyat dedim şuan böyle dedi yılsonu kampanya bilgisi daha gelmedi bekliyoruz dedi

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • blazer24 B kullanıcısına yanıt
    Allure BlueHDi comfort pack için verilen fiyat Ekim'de 84500 diye hatırlıyorum. Daha önce yazmıştım bakabilirsiniz. İnmesi gerekirken çıkmış. Çok anlamlı değil. Benzinli otomatik Allure premium pack fiyatından da yukarıda vermişler. Bu arada ben Ankara'dan aldım fiyatı. Ne yapmak istediklerini anlamak pek mümkün görünmüyor. Size bizden almayın demişler neredeyse.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: gezgin_17

    Bende bugün gelen gıcırdama için servise gittim. Treversinin değişmesi gerektiğini fakat değişimin problemi kesin olarak gidermediğini dolayısıyla parçadaki iyileştirme çalışmasının devam ettiğini, yılbaşından sonra tamamlanacağını, güncelleme tamamlanınca beni çağıracaklarını söylediler...

    Hocam traversteki sorun tam olarak nasıl birşey? Sadece ses mi yapıyor yoksa sarsıntıda mı var?
  • ExCaLiBuR58 kullanıcısına yanıt
    Sadece sesten ibaret. Çok rahatsız etmiyorsa da, öylece kalabilir. Kim bilir, belli bir km sonra da kendiliğinden sesi kesebilir Ben ümitliyim
  • otmotvmhndsi O kullanıcısına yanıt
    araba sabit yerinde dururken bazen ayağımla lastiklere yüklenip arabayı silkeliyorum o zaman gırç gırç diye bir ses geliyor, bu travers olabilir mi dersiniz hocam, babamın eski şahin benim eski 206 dahil ben bu sesi hep duyardım, sanki araka kampana sesi o ama, bugünlerde kulak kesiliyor arabayı her sürüşümde arkdan gelen kıtır kıtır sese dikkat kesiliyorum, fare değil eminim, hareket halindeyken oluyor az bozuk satıh görse felan ya da dönüşlerde bu sesi duyuyorum, bu sabah gene test ettik hanımla gene kapılardan geliyo dedi, kapıları yağlatsak mı hocam, kapı menteşelerine baktım yağ mağ yok kupkuru, ne dersiniz....?
  • 
Sayfa: önceki 439440441442443
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.