Şimdi Ara

Yeni Mercedes-AMG A 45 ve CLA 45 modelleri tanıtıldı (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
37
Cevap
0
Favori
1.402
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: artenis

    hem kendin yazıyorsun hem kendin yalanlıyorsun.
    Sana başka bir hesap yöntemi daha göstereyim.
    Hem okuduğunu anla hem hesapla, ben ne dedin EN PAHALI ARAÇ 150.000 BİRİM,
    En pahalı araç Mercedeste kaç birim bizde aç bak, daha anlamadıysan ki bence artık anladın, ağır çomarlığa girer sen öyle olamazsın.

    Alıntıları Göster
    neyi yalanlamisim ?

    bir daha git oku bakalim "2600 euro asgari ucret" nerede yazmisim. 4000 euro burut burada muhendis maasi 2 3 yil deneyimli isen almaya basliyacagin para oluyor.

    asgari ucret 1600 euro ama vergisi dusunce 1200 . evli ise bu adam 1900 euroya kadar toplamda aliyor devlet yardimlari ile (cocuk paralari haric).

    he devlet yardimi alan adamin da max alacagi aracin degeri 8000 euroyu gecemez.




  • Mercedes dediğin E serisinden başlar... A serisi cla gibi modellerin amg harici, alt sınıf için oluşturulmuş bir alışveriş arabasıdır...

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Boşuna anlatma onlar Almanya da herkes 50.000 € luk arabalara biniyor sanıyor. Evet alım gücü yüksek lakin burada maddi durumu iyi orta/üst seviye olanlar iyi bir arabaya binebiliyor. Ama bu arkadaşlara göre herkes Amg paket araçlara BMW 5 serisine biniyor. :)

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Asgari ücret ile çalışan biri 40.000 € luk arabaya binemez. Minumum (bölgene göre değişir) 600€ kira ödersin (ısınma dahil) her ay 250 - 300€ markete ödersin, elektrik, telefon diğer giderleri de düştüğünde en fazla Megane binersin. :) Fazla Murat Özünmüdür ne karın ağrısıysa izliyorsun. :)

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Almanlar görmemiş değilki gidip 150 bin euro ya araba alsınlar.Almanya'nın üst tarafında Berlin dahil çoğu kişi golf 5 golf 6 lara biniyor halâ.Merkelin konvoyunda S serisi araç görmedim henüz.İsterim ki her vatandaşımız istediği arabaya binsin ama bizi bu hâle getirenler gün yüzü görmesin inşallah

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • artenis kullanıcısına yanıt
    Haydi ona okey diyebiliriz, göreceli de o gösterge paneli resmen iğreti. Ona da güzel demeyelim Allah aşkına
  • quote:

    Orijinalden alıntı: sounderland

    Asgari ücret ile çalışan biri 40.000 € luk arabaya binemez. Minumum (bölgene göre değişir) 600€ kira ödersin (ısınma dahil) her ay 250 - 300€ markete ödersin, elektrik, telefon diğer giderleri de düştüğünde en fazla Megane binersin. :) Fazla Murat Özünmüdür ne karın ağrısıysa izliyorsun. :)
    Kılıf uydurmaya çalışma onu bunu izliyorsun diye, hesap kitap evrenseldir, matematik evrenseldir ;)
    Asgari ücretle kaç gram altın alınır veya kaç adet ekmek alınır diye R E S M İ hesap vardır, ekonomistler ve devlet öyle yapar. BU kadar bağnaz olmayın, ekonomi bile değil bu temel matematik.
    Ama sen kendi kendine birşeyler geliştirmiş olabilirsin o da ayrı mesele. ÇOMLARIN dediği gibi ALAMANYA BİZİ GISHANIYY, .ÖTÜNÜN GILIYIH demenin kimseye faydası yok, hesap kitap faideli olan HEPİMİZE, hepimizenin altını çiziyorum. ;)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi artenis -- 8 Temmuz 2019; 13:41:34 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: haberelectro

    Bu mesaj silindi.

    Alıntıları Göster
    Benim kastettiğim amg modeller değil üstte yazdim zaten, bakma burda bunlara fiyatı yüksek diye değer biçiliyor, sonuçta çoğunlukla c segmenti araç. E sınıfı muamelesi yapmaya gerek yok. Avrupadaki adam yüzüne bakmaz bu araçların. Sen kendi derdine yan... Merak etme bende Avrupa'ya gideceğim. Senin hayal bile edemediğin hatta kiralayamayacağın araçlara bineceğim, sende bu kafayla 2k maaş ile makarna yiyip, şükredip tofaşını sürmeye devam edeceksin. Bu esnada haberde geçen benzin lpg zammı haberinde salya sümük ağlayacak kişide sen olacaksın. Haydi şimdi yol al...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-60C9D430E -- 8 Temmuz 2019; 16:40:3 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • 2K maaş

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kardeşim ya idrak yoksunluğu yaşıyorsun veya psikolojik sorunların var. :) 12 yıldır Almanya da yaşıyorum. Burada alım gücü yüksek (gıda vs) lakin 50.000 veya 100.000€ burada çılgın bir meblağ.! 50.000 veya 100.000€ luk arabaya binenler orta/üst seviye grubu kesim. Tekrarmı edeyim Murat Özüm hayranı kardeşim? Senin gönlün olsun diye Almanyanın yarısı M5 e biniyormu diyeyim, senin gönlün olsun diye herkes lüks araçlaramı biniyor diyeyim. Merak etme burada da parası olan kalifiye arabaya biniyor. Yaşadığım yer hakkında yaşamadığın halde fikir üretebilmen ve inat ile haklı çıkmaya çalışman şaka gibi. :)

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: sounderland

    Kardeşim ya idrak yoksunluğu yaşıyorsun veya psikolojik sorunların var. :) 12 yıldır Almanya da yaşıyorum. Burada alım gücü yüksek (gıda vs) lakin 50.000 veya 100.000€ burada çılgın bir meblağ.! 50.000 veya 100.000€ luk arabaya binenler orta/üst seviye grubu kesim. Tekrarmı edeyim Murat Özüm hayranı kardeşim? Senin gönlün olsun diye Almanyanın yarısı M5 e biniyormu diyeyim, senin gönlün olsun diye herkes lüks araçlaramı biniyor diyeyim. Merak etme burada da parası olan kalifiye arabaya biniyor. Yaşadığım yer hakkında yaşamadığın halde fikir üretebilmen ve inat ile haklı çıkmaya çalışman şaka gibi. :)
    Senin sorunun MATEMATİK BİLMEMEN.
    Kendin söyledin asgari ücreti yukarıda HESAPLASANA KARDEŞİM.
    Arabanın parasını asgari ücrete bölmek bu kadar mı zor ? Bu genel hesap, alım gücü tekniği. Ekonomistler Ülkelerin alım güçlerini hesaplarken gidip orada mı yaşıyor?
    İDRAK SORUNU SENDE.
    Almanyada yaşayıp burdaki hükümeti ekonomiyi savunmak da ayrı bir hastalık!



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi artenis -- 9 Temmuz 2019; 14:0:29 >




  • 1) Sen cidden psikolojik vakasın. Hala matematik diyor. Kardeş yinemi özet geçeyim? Uzun zamandır yaşadığım ülke de ne alınabiliyor ne alınamıyor bunu da benden iyi biliyorsun hala. :))
    2) Ben Almanya ve Türkiye ekonomisini vesaire savundığum tek bir kelamım yok. Hatta özellikle de "alım gücü Almanya da yüksek" gıda vs dedim.
    3) Almanya da yaşayan asgari ücretli çalışanın 50.000 veya 100.000€ luk arabaya binmesi imkansız. Aldığı maaşın yarısı zaten kiraya gider (ısınma dahil) geri kalanıda gıda, elektirik vs gider. Bekar biri kredi çekerek alabilir ama eşek gibi ona kredi öder. Tekrar ediyorum burada 100.000€ deli para.!
    4) Arabanın parasını asgari ücrete bölmek ile burada araç sahibi olamıyorsun. Eğer dediğin mantık ile olsaydı 2018 yılında burada en çok satılan araba Golf olmazdı.
    5) Kendime ait bir oto satış galerim ve kiralama işi ile uğraşıyorum. Cidden gülüyorum sana. :)
    6) Murat Özün müdür o abine sor neden altında kıçı kırık araba varmış da kallavi bir Mercedese binemiuormuş.?
    7) Tedavi olmalısın. :)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sounderland -- 9 Temmuz 2019; 18:46:2 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >




  • Senin zekana hitaben birimleri TR de senin için eşitledim. 1.600 lira asgari ücret alıyorsun, 600 ü kiraya veriyor, aylık 250 sini mutfak giderine harcıyorsun, geri kalan ıvır zıvırına da 300 ünü.. Total 1.150 etti. Geri kalan 450 birim ile (üstünemi alırsın, gezmenemi harcarsın sana kalmış) hadi git geri kalan 450 birim ile 50.000 birimlik arabaya bin. :) O geri kalan 450 birimi 9 yıl kenara atarsan 50.000 birim yapıyor. :)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sounderland -- 9 Temmuz 2019; 18:56:18 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • sanlar beni benden alıyor
  • quote:

    Orijinalden alıntı: sounderland

    Senin zekana hitaben birimleri TR de senin için eşitledim. 1.600 lira asgari ücret alıyorsun, 600 ü kiraya veriyor, aylık 250 sini mutfak giderine harcıyorsun, geri kalan ıvır zıvırına da 300 ünü.. Total 1.150 etti. Geri kalan 450 birim ile (üstünemi alırsın, gezmenemi harcarsın sana kalmış) hadi git geri kalan 450 birim ile 50.000 birimlik arabaya bin. :) O geri kalan 450 birimi 9 yıl kenara atarsan 50.000 birim yapıyor. :)
    Kardeşim sen anlama özürlü müsün?
    Bir tüketici ürününün fiyatı misal araba veya altın vb. asgari ücrete bölünür ve alım gücü ölçülür. Bu kadar basit bir hesap vardır ekonomistlerde.
    Bu hesap ülkenin durumunu açıkca ortaya koyar.
    Bunu anladın bu sefer diye ümit ediyorum...

    50.000 birim bölü almanya asgari ücret:
    50.000/1.600: 32 ay (senin son verdiğin rakamla hesaplıyorum)
    500.000/2.040: 240 ay.
    (söz konusu araç E kasa mercedes)

    Anladık mı arkadaş ?
    Allah kitap aşkına ya... Bu hesap BİLİMSEL hesaptır ben yazmadım kardeşim ALLAH ALLAH !
    İtirazın varsa otur hazırla bir ESSAY yani M A K A L E bu hesap yanlış de akademisyenler karar versin. Ama şu anda hesap bu. N O K T A.


    -
    ek bu hesabın dışında bir konu daha var;
    Madem alım satım yapıyorsun daha kötü
    Benim 2003 vectram C elegance burda kaç para ? Sattım geçen 40.000
    SEN SÖYLE ORDA KAÇ PARA ;)
    Şimdi faka bastın ;)
    Bir alAman ve bir Türk fabrika işçisi Vectra 2003 almak istiyor ;)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi artenis -- 10 Temmuz 2019; 2:47:14 >




  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.