Şimdi Ara

YENİ MALİK'İN İHTİYAÇ SEBEBİYLE TAHLİYE SÜRECİ

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
22
Cevap
0
Favori
618
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Selamlar,


    2 Mart 2023 tarihinde İstanbul Avrupa Yakasında yüzde 35 ı kredi kullanarak ev satın aldım. İçerisinde kiracı mevcuttu. Emlakçı beni hem dolandırdı oraya girmeyeceğim ve kötü bir olaydan dolayı evi o psikoloji ile kiracılı almış bulundum. Kiracı ile 10 mart ta yüzyüze görüştük fakat duvar gibi bir adam. Abi 30 yaşındayım güç bela ev satın aldım düğünüm olacak vs. dil döktüm anlamadı. Ekim ayında kira sözleşmesi bitiyor üstüne ihtiyaç dahilinde oturabilirsin abi mayısa kadar hatta kira da verme falana kadar götürdüm. Adam tam bir duvar ardından noterden ihtar çektim 12 martta. 6 ay bekledim sonra arabulucu süreci başladı. Arabulucuda temmuz 2024 e kadar süre istedi, 150 bin tl de para istedi temmuzda çıkmak için. Deli oldum o gün sinirimden adam bildiğin çöktü eve gasp etti kabul etmedim ve tahliye davası açtım. Avukatım güzel bir dosya oluşturdu sanırım 2023 ekim ayı içerisinde dava açtık hemen 2023 aralık duruşma verildi. Duruşmaya gelmedi hastalık vs rapor sundu kiracının avukatı ertelendi şubat 2024 e. Şu an 19 gün var dava tarihine. Hadi tahliye kararı verildi üstüne istinafa gider o da ne kadar sürer istanbul avrupa yakası için bilmiyorum. Kafayı yemek üzereyim üstüne bir de davaya cevap kirada anlaşamadık yüksek fiyat istedi benden diye avukatı yazmış da yazmış. Allah şahidimdir ağzımdan kiraya yönelik en ufak bir kelime aldığım tarihten itibaren çıkmadı. Anlamadığım 2 çocuk sahibi evli barklı adam utanma haysiyet kavramları kalmamış iftira gasp ne ararsan başvurmuş durumda. Bu adama taa 10 mart ilk görüşmede 2024 mayısa kadar otur, kira verme üstüne de 50 bin tl teklif ettim. Şaka gibi dimi :) Ama yok insanlık denen vicdan denen en ufak bir emare kalmamış. Aklıma geldikçe sinir oluyorum.


    Sonuç 22 bin tl konut kredisi ödüyorum evleneyim desem aynı bölge kiralar 18 den başlıyor. Yok yere 40 bin tl zaten 40 bin ödeyemem eve de. Ne olacak istinaf 1 seneden fazla bekle dur. 2023 mart ayında aldığım evde hemen hemen 2025 mayıs gibi oturacağım o da ölmez sağ kalırsak ve adalet gelirse. Siz siz olun aman kiracılı ev satın almayın alırsanız da sakin kafa ile düşünerek alın. Geç gelen adalet uyku bozukluğundan başka bir şey değil :(








  • Geçmiş olsun. Yeterli adamlık yok namus yol ahlak yok maalesef. Umarım kiracı denem soytarı evinizden gider
  • Maalesef psikolojim bozuldu hakikaten bu kadarı olmaz. Kafadan süreçler vs. 2 buçuk yıl geçiyor. Dava masrafları vs. rahat 40 küsür bin tl de para çıkıyor sonuç :(
  • GÜNCELLEME : Kafasında soru işareti olan faydalansın. Çok şükür tahliye kararı çıktı. Beklemedeyiz, istinaf süreci inşallah olmaz olursa da bilgilendirme yapacağım. Darısı haklı olan tüm arkadaşların başına :)





    YENİ MALİK'İN İHTİYAÇ SEBEBİYLE TAHLİYE SÜRECİ
  • illet35 kullanıcısına yanıt

    Hocam selamlar, öncelikle gözünüz aydın :) aynı süreçten ben de geçeceğim. Çektiğiniz ihtarın görüntüsünü iletebilir misiniz? Cuma günü ben de ihtar çekeceğim de.


    teşekkürler

  • illet35 kullanıcısına yanıt

    davaya esas değeri ne kadardı? sulh hukukta istinaf sınırı 28.250,00 tl. eğer daha düşükse kiracı istinaf edemez. hayırlı olsun.

  • 40 bin küsür, malesef sınırı geçiyor. teşekkürler

  • Fofana F kullanıcısına yanıt

    Bir avukattan destek almanız faydanıza olacak, aynı zamanda notere gittiğinizde durumu söylediğinizde kendilerinde taslak ihtarlar mevcuttur. Ben de noter taslağını kullanmıştım.

  • bu linkte yeni malik için ihtarname örneği var


    https://ykavukatlik.com/ihtiyac-nedeniyle-tahliye-davasi/

  • Öncelikle hayırlı olsun..bu kadar kısa süre içinde nasıl dava tarihi alabildiniz , herkes 6-7 aylık süreçlerden bahsediyor.Hem ilk duruşma günü alırken minimum 6 ay deniyor,hem de 2.duruşma için gün verilirken aralar uzun diyorlardı.Hangi bölge adliyesi

  • zadiq Z kullanıcısına yanıt

    Sağolun teşekkürler, istanbul-avcılar ev adresi, dava küçükçekmecede açıldı. Bakmayın siz 6-7 ay diyenlere süreçler tabi ki mahkemeye göre değişiyor ama arabulucu sürecinin başlaması dava yoğunluğunu azalttı bence. Varsa böyle bir probleminiz darısı başınıza..

  • Bu işlerin bir sektörü oluşsa çok iyi olacak. Yahu adam bin bir zahmetle ev alıyor, beyefendi pisliğine evden çıkmıyor. Tamam hak hukuk olması gereken konular ama adam bunun açığını bulup insanı mağdur ediyorsa bence orada hak ve hukukun yerini kişilerin kendi hakkını koruması almalıdır.

  • illet35 kullanıcısına yanıt
    Merhaba hocam sizin dava istinafa gitti mi?
  • illet35 kullanıcısına yanıt
    Merhaba sizin dava ne oldu istinafa gitti mi?
  • sngeic S kullanıcısına yanıt

    Merhaba, Davayı biz kazanınca sessiz kaldılar, sonra ben de 30 bin tl teklif ettim hemen boşaltmaları için yok 50 isteriz falan dedim o zaman istinafa gidin siz bilirsiniz. Sonra 30 a ikna oldu. 15 nisan bayram sonrası tahliye edeceğiz dendi. Sözleşme yaptı avukatım vs. Dün 15 nisandı ama çıkmadı yok bayram vs. bahane etti. Perşembe yani 18 diye söyledi tabi avukat iletişim kuruyor ben dahil olmuyorum. Evi toplamışlar ama fotoğrafı geldi. Bakalım perşembe günü son bulması dileğiyle.

  • illet35 kullanıcısına yanıt
    Gözünüz aydın darısı başımıza
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.