Şimdi Ara

Yeni Kia Sportage Alanlar ve Alacaklar (1193. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
10 Misafir (3 Mobil) - 7 Masaüstü3 Mobil
5 sn
27.257
Cevap
186
Favori
2.712.205
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 11911192119311941195
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: celebic

    Hocam polemik konusu olmasın ama sizin ne yaktığınızı bilemem ancak benim tüketimim böyleydi.

    Kitap verisi bile 8,2lt/100 km olan araca burada 8 lt/100 km yaktıranlar var.


    sayın celebic,
    hem polemik olmasın istemek,hem de peşinden 2.cümleyi yazmak pek birinci niyetinizle bağdaşmıyor.
    kimse kimseyi yanıltmaya çalışmıyor.
    siz çok yakıyorsanız,o sizin yaktığınız.ben size hiç "niye öyle çok yakıyorsun?yoksa araba kullanmayı bilmiyormusun?" dedim mi? hayır.
    e siz de bir zahmet, benim gibi bu araca "az yaktıranlara" (sizin deyiminizle) saygılı olun,inceden inceden yalancılıkla itham etmeyin.
    kaldı ki çok araba kullanmış olmanız kullanış tarzınızı da etkilemez,değiştirmez . bunu da sürekli yazmanızı anlamsız buluyorum açıkçası.
    kitabında 8.2 yazıyormuş,bana ne! ben cebimden çıkan paraya bakarım.üstte size yazdım işte.hesap ortada. ne pompacı çaktırmadan fazla para aldı cebimden , ne ben pompacıya çaktırmadan fazladan beleş benzin doldurdum depoya,ne de yolun bir kısmını uçarak geldim. o tüketimi hangi yolda hangi şartlar altında yaptığımı da özellikle yazdım. ama gerçek 7,3 Lt/100Km. işte . okadar. kimseye yalan borcum yok .
    siz dahil , hiç kimseye kendime yalancı dedirtmem.ona göre.




  • maxfocus M kullanıcısına yanıt
    merhaba,

    yanılmıyorsam donanım olarak sadece lastik basınç göstergesi var fazladan olarak 2014 modelinde (ön koltuklar için soğutma gelecek diye duymuştum, isterseniz teyit edin bu bilgiyi). 2013'de bahsettiğiniz modelde ön koltukların yanında arka koltuklarda da ısıtma var.

    ben sizin yerinizde olsaydım şu an 2013'ü tercih ederdim. çünkü aradaki fiyat farkı biraz fazlaymış. görsel olarak da ufak tefek 1-2 fark var. hız devir göstergesi gibi detaylar 7 bin lira fazla ödemeniz için değmez bana kalırsa.
  • Merhaba arkadaşlar,

    2013 Haziran ayında aldığım SPO GSL Plus Eco Dynamic aracımı eşimin kullanabileceği otomatik ve LPG uyumlu bir araç alabilmek için satılığa çıkardım. (Yakıt: şehir içi 50 kuruş, şehirler arası 40 kuruş)

    http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-arazi-suv-pick-up-kia-ilk-sahibinden-temiz-kullanilmis-sportage-1.6-gsl-plus-eco-dynam-174329852/detay/

    Son 1 haftadır 2014 corolla ve seat leon denedim. Ama SPO konforunu, yumuşaklığını ve sessizliğini bulamadım. Aracım 28.000 km de ve kullandığım araçlar 2.000-3.000 km de olmalarına rağmen bizim araç daha konforlu ancak daha az atik tabiki.

    Deneyimlerimi ve karşılaştırmalarımı zaman içinde size de yazarım.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: ykaraoglu

    Merhaba arkadaşlar,

    2013 Haziran ayında aldığım SPO GSL Plus Eco Dynamic aracımı eşimin kullanabileceği otomatik ve LPG uyumlu bir araç alabilmek için satılığa çıkardım. (Yakıt: şehir içi 50 kuruş, şehirler arası 40 kuruş)

    http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-arazi-suv-pick-up-kia-ilk-sahibinden-temiz-kullanilmis-sportage-1.6-gsl-plus-eco-dynam-174329852/detay/

    Son 1 haftadır 2014 corolla ve seat leon denedim. Ama SPO konforunu, yumuşaklığını ve sessizliğini bulamadım. Aracım 28.000 km de ve kullandığım araçlar 2.000-3.000 km de olmalarına rağmen bizim araç daha konforlu ancak daha az atik tabiki.

    Deneyimlerimi ve karşılaştırmalarımı zaman içinde size de yazarım.

    Sakın ama sakın Leon almayın. Ben Cee'd'i satıp 1.2 Style modeline geçtim, bin pişmanım.




  • koltuk ısıtmada herhangi bir problem garanti kapsamında mı arkadaşlar?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: mebia

    koltuk ısıtmada herhangi bir problem garanti kapsamında mı arkadaşlar?

    sizde de mi problem çıkardı? benim de sağ yolcu koltuğunda sıkıntı var

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • evet aynı şekilde sağ yolcu koltuğunda problem var. havalar sıcak olduğundan şu anlık pek umursamıyorum fakat yazın bitimiyle beraber servisin yolunu tutacağım galiba.

    garanti kapsamındadır inşallah.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: mebia

    evet aynı şekilde sağ yolcu koltuğunda problem var. havalar sıcak olduğundan şu anlık pek umursamıyorum fakat yazın bitimiyle beraber servisin yolunu tutacağım galiba.

    garanti kapsamındadır inşallah.

    Garanti kapsamında olmaması için bir sebep yok, gönül rahatlığıyla gidin...Kullanıcı hatası diyerek bir şanslarını deneyebilirler, diretin
  • ykaraoglu Y kullanıcısına yanıt
    2013 haziranda bende kia mar otodan plus modelini aldın hanıma... aldığım fiat yan basamaklar dahil.59,000 tl

    2014 haziranda 4,000 km.deyden hanım kullanamadığından sattım. 64 istedim 63-62-61-59.000 zor verdim...

    sahibinden comda en ucuz araba benimkiydi kaza bela boya yoktu...59,000 verdim

    2014 haziran ayında plus 2014 model benzini dert etmediğimden (az km. yapıyoruz diye) otomatiğini aldım hanım kullanıyor hergün çoçuklarla biryere gidiyor.
    daha şimdiden 2 ay oldu 1500 km. oldu.. çok güzel kullanıyor sıkıntı yok...

    300tl benzinle ist. trafiğinde çeşitli yoğunluk ve boş saatlaerde 500 km yol yaptı....

    rodaj dönemi bitti. şimdi 1500 km.de 310 tl benzin 480km yol yapıyor. yani ort. km.de 600 kuruş.

    sonuç: plus kiayı fiatını indir bulduğun ilk müşteriye arabanı sat. hayırlısı olsun..

    Bayanlara yüksek araba hissi verdi için aynı plus kia otomatiğini al (bütçen el verirse ) gör bak nasıl kullanıyor...




  • satılık prins pdı'li (sıvı püskürtmeli)http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-arazi-suv-pick-up-kia-prins-lpg-li-162118665/detay/



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fatih2671 -- 6 Ağustos 2014; 14:08:49 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: fatih2671

    satılık prins pdı'li (sıvı püskürtmeli)http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-arazi-suv-pick-up-kia-prins-lpg-li-162118665/detay/

    Merhaba,

    Pazarlık payı yoktur yazmışsınız ama 10.000 km'nin altında GSL Plus versiyonları 63-64 gibi rakamlara satılıyor ki pazarlıkla en az 2000 TL altına alınabilir. LPG kitini ekleseniz bile bir üst model daha az kmli araç sizin aracınızdan daha ucuza geliyor. Gerçekten satmak istiyorsanız fiyatta indirim yapmanız gerekecektir.
  • Herkese merhaba. Kia sportage esimin arabasi olmasi nedeniyle ve ben de son 1 yildir motosiklete merak saldigim icin uzun zamandir kopmustum forumdan. En son 2 hafta once spo ile Yunanistan turu yaptik. Otobanda 180 e dayadim daha gitse giderim diyordu ama coluk cocuk tepki baslayinca daha zorlamadim. Tatilde yaklasik 1.500 km arac ustunde olunca spoyu ozledigimi fark ettim. Oyle bir ugrayip selam vermek istedim herkese

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sevgili arkadaşlar ,

    Aranıza yeni katıldım.2013 model Kia Sportage benzinli araç aldım.Aracımı defalarca test etmeme rağmen 100 km'de 7,4-7,5 Lt benzin harcıyor.Uzun yolda bu rakam 7,0 L'ye kadar düştü.Aracımdan çok memnunum , herhangi bir sorun da yaşamadım.15000 km ilk bakım için Bursa yada Balıkesir'de önerebileceğiniz Kia Yetkili servis var mı ?Yardımlarınızı rica ederim.Teşekkürler.
  • kanarya65@gmail.com kullanıcısına yanıt
    Merhaba;

    Yeni aracınız hayırlı olsun.Kazasız ve belasız sürüşler dilerim.
  • maxfocus M kullanıcısına yanıt
    Selamlar,

    Arkadaşlar, aracı 65800 tl son pazarlıkla aldık. 2014 modelide son olarak 72500 indiler. Kampanya bitmiş ve şu an 78000 tl diyorlar ama indirim yine olur.
    Bu durumda 2014 yerine 2013 model olunca arac bize 6700 tl daha uygun fiyata geldi.

    2014 den en temel teknolojik fark lastik basınç izleme sistemi olmuş. Bunun dışında yeni gösterge panelleri daha şık ve orta kısımda ki lcd ekran renkli, ayrıca otomatik parkta görsel demo falan yapıyor.
    Sesli yanıt sistemi bluetooth türkçe desteği gelmiş, ayrıca telefon eşleştirmesinde arayan numaraları ekranda gösterme veya son 10 ad. hafızada saklama gibi bir özellik gelmiş.
    Daha kitapçığını tam okumadığım için yanlış anlamış olabilirim.
    2014 lerde koltuklarda soğutma özelliği yok. Yukarda ki üst yazımda saydığım farklar dışında da bir fark bulunmuyor.

    Bu konuda camların sıkıştırma özelliği ve tek dokunuş tam kapanıp açılma özelliği olmaması bu kadar aks. bolluğu içinde anlamsız olmuş.
    Ayrıca kumandadan camların kapanmaması ve aynaların katlanmaması garip. Bu işlem için 500 tl lik bir modül ilave edilmesi gerekiyormuş. Bizim 2005 model c-max te bile bunlar standarttı. Hattı 1999 ilk nesil focusta bile camlarla ilgili özellikler vardı.
    Muhtemelen bu özellikleri makyajlı kasada zaman içinde ilave ederler.

    İlk kullanım izlenimlerin gayet iyi oldu. Araç oldukça sessiz. Motor sesi düşük olduğndan , alt hızlarda dış sesler daha belirgin.
    110 dan sonra rüzgar sesi artsada rahatsız edici değil. Yol tutuşuda beklentimin üstünde. Aracı Edremitten aldık ve dün İstanbula, İzmit körfezinide dolaşarak getirdik. Şu an 550 km. de. Yol boyunca ; motorun rampalarda vites düşürmezseniz bayıldığı ve vites ikazının kesinlikle yanlış mesaj verdiği gerçeğini görmekle beraber. Gerekli hızda tırmanmaya başlarsanız, çok da sorun olmadığını gördüm.
    Ama turbo destekli bir motorla kıyaslamak (benzinli yada diesel) yanlış olur. Neticede atmosferik bir motordan bu kasa ağırlığında fazlasını beklemek de yanlış olur. Genel olarak virajlarda ki yol tutuş ve konforundan memnun kaldım diyebilirim.
    Bu araca turbo destekli bir motor veya Kia raflarında ki diesel ünite çok yakışır. Muhtemelen bunu 2016 yeni kasa veya diğer markaların 1.6 diesel versiyonları çıktığında kesinlikle yapacaklar.
    Edremit içinde ki kullanımlarda 6 lt/100 km lik ortalama ilk 100 km elde ettim. 440 km lik şehirler arası yolda ise 6.4 lt lik tüketimle tamamladı. Bu bana oldukça makul geldi. Araçta ben (115kg) ve oğlum (30 kg) bi de 20 kg yük vardı.Ortalama sürat 89 km oldu. Zaman zaman 140-150 km çıktım, genelde 90-110 aralığında kullandım. Tabi ki yük ve klima kullanımı durumu değiştitir.
    Arkamızdan gelen, eşimin kullandığı focus sedan 115 tdci ise bagajda 60 kg yük ile aynı güzergahı 4.7 lt diesel ile tamamladı. Aracın daha yeni olduğuda düşünüldüğünde bence değerler iyi. Tabi ki İstanbul şehir içinide ayrıca değerlendirmek gerekiyor.

    Aracın görünüm ile ilgili eleştirilecek en büyük sıkıntısı, iç mekan malzeme ve işçilik kalitesi. Makyajlı kasada da buna çok dikkat edilmemiş.
    Plastikler daha kaliteli özellikle klima ayar tuşları çok daha kaliteli olabilirdi. Ayrıca kapı direklerinde bariz görünen kaynak taşmaları çok çirkin, koyu renk araçlarda bu hatalar daha az göze çarpıyor. Kapı fitillerinin baskı alanı dar ve et kalınlığı yeterli değil. Bu da ses yalıtımında zafiyet yaratıyor.

    Şimdi araçta servis müdahalesi gerektiren bazı kronik veya münferit sıkıntılar varsa bunlar hakkında, diğer kullanıcıların yorumlarını almak isterim.

    Yardımcı olan tüm arkadaşlara teşekkürler.




  • Arkadaşlar Merhabalar hepinize hayırlı günler kazasız sürüşler dilerim.Sizlere bir konuda danışacağım internette bilgi bulamadım.Bizde 2008 kia sportage 2.0 dizel araç var.Uzun yola çıkmadan önce genel bakımını da yaptırdık yaklaşık 800 tl tuttu yağ değişti 10-12 kalem daha birşeyler yapıldı.Uzun yolda seyrederken antalyaya gidiyorduk, birden check lambası yandı sürekli yanıyor 1 hafta oldu acaba nedeni ne olabilir?
  • namre3kutuk kullanıcısına yanıt
    Şikayetçi olduğunuz yönleri nedir arabanın? Konfor olarak kia yı aratacağı kesin ama başka ne sorun vardır acaba?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: kanarya65@gmail.com

    Sevgili arkadaşlar ,

    Aranıza yeni katıldım.2013 model Kia Sportage benzinli araç aldım.Aracımı defalarca test etmeme rağmen 100 km'de 7,4-7,5 Lt benzin harcıyor.Uzun yolda bu rakam 7,0 L'ye kadar düştü.Aracımdan çok memnunum , herhangi bir sorun da yaşamadım.15000 km ilk bakım için Bursa yada Balıkesir'de önerebileceğiniz Kia Yetkili servis var mı ?Yardımlarınızı rica ederim.Teşekkürler.

    KIA Şentürkler'i tavsiye ederim.aracı servise teslim ederken Arif Bey ilgileniyor.çok efendi birisidir.tavsiye ederim.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: maxfocus

    Selamlar,

    Arkadaşlar, aracı 65800 tl son pazarlıkla aldık. 2014 modelide son olarak 72500 indiler. Kampanya bitmiş ve şu an 78000 tl diyorlar ama indirim yine olur.
    Bu durumda 2014 yerine 2013 model olunca arac bize 6700 tl daha uygun fiyata geldi.

    2014 den en temel teknolojik fark lastik basınç izleme sistemi olmuş. Bunun dışında yeni gösterge panelleri daha şık ve orta kısımda ki lcd ekran renkli, ayrıca otomatik parkta görsel demo falan yapıyor.
    Sesli yanıt sistemi bluetooth türkçe desteği gelmiş, ayrıca telefon eşleştirmesinde arayan numaraları ekranda gösterme veya son 10 ad. hafızada saklama gibi bir özellik gelmiş.
    Daha kitapçığını tam okumadığım için yanlış anlamış olabilirim.
    2014 lerde koltuklarda soğutma özelliği yok. Yukarda ki üst yazımda saydığım farklar dışında da bir fark bulunmuyor.

    Bu konuda camların sıkıştırma özelliği ve tek dokunuş tam kapanıp açılma özelliği olmaması bu kadar aks. bolluğu içinde anlamsız olmuş.
    Ayrıca kumandadan camların kapanmaması ve aynaların katlanmaması garip. Bu işlem için 500 tl lik bir modül ilave edilmesi gerekiyormuş. Bizim 2005 model c-max te bile bunlar standarttı. Hattı 1999 ilk nesil focusta bile camlarla ilgili özellikler vardı.
    Muhtemelen bu özellikleri makyajlı kasada zaman içinde ilave ederler.

    İlk kullanım izlenimlerin gayet iyi oldu. Araç oldukça sessiz. Motor sesi düşük olduğndan , alt hızlarda dış sesler daha belirgin.
    110 dan sonra rüzgar sesi artsada rahatsız edici değil. Yol tutuşuda beklentimin üstünde. Aracı Edremitten aldık ve dün İstanbula, İzmit körfezinide dolaşarak getirdik. Şu an 550 km. de. Yol boyunca ; motorun rampalarda vites düşürmezseniz bayıldığı ve vites ikazının kesinlikle yanlış mesaj verdiği gerçeğini görmekle beraber. Gerekli hızda tırmanmaya başlarsanız, çok da sorun olmadığını gördüm.
    Ama turbo destekli bir motorla kıyaslamak (benzinli yada diesel) yanlış olur. Neticede atmosferik bir motordan bu kasa ağırlığında fazlasını beklemek de yanlış olur. Genel olarak virajlarda ki yol tutuş ve konforundan memnun kaldım diyebilirim.
    Bu araca turbo destekli bir motor veya Kia raflarında ki diesel ünite çok yakışır. Muhtemelen bunu 2016 yeni kasa veya diğer markaların 1.6 diesel versiyonları çıktığında kesinlikle yapacaklar.
    Edremit içinde ki kullanımlarda 6 lt/100 km lik ortalama ilk 100 km elde ettim. 440 km lik şehirler arası yolda ise 6.4 lt lik tüketimle tamamladı. Bu bana oldukça makul geldi. Araçta ben (115kg) ve oğlum (30 kg) bi de 20 kg yük vardı.Ortalama sürat 89 km oldu. Zaman zaman 140-150 km çıktım, genelde 90-110 aralığında kullandım. Tabi ki yük ve klima kullanımı durumu değiştitir.
    Arkamızdan gelen, eşimin kullandığı focus sedan 115 tdci ise bagajda 60 kg yük ile aynı güzergahı 4.7 lt diesel ile tamamladı. Aracın daha yeni olduğuda düşünüldüğünde bence değerler iyi. Tabi ki İstanbul şehir içinide ayrıca değerlendirmek gerekiyor.

    Aracın görünüm ile ilgili eleştirilecek en büyük sıkıntısı, iç mekan malzeme ve işçilik kalitesi. Makyajlı kasada da buna çok dikkat edilmemiş.
    Plastikler daha kaliteli özellikle klima ayar tuşları çok daha kaliteli olabilirdi. Ayrıca kapı direklerinde bariz görünen kaynak taşmaları çok çirkin, koyu renk araçlarda bu hatalar daha az göze çarpıyor. Kapı fitillerinin baskı alanı dar ve et kalınlığı yeterli değil. Bu da ses yalıtımında zafiyet yaratıyor.

    Şimdi araçta servis müdahalesi gerektiren bazı kronik veya münferit sıkıntılar varsa bunlar hakkında, diğer kullanıcıların yorumlarını almak isterim.

    Yardımcı olan tüm arkadaşlara teşekkürler.



    blutuut+telefon menüsüne türkçe ses seçeneğinin eklenmiş olması iyi olmuş,bu yönde eskiden beri talebimiz vardı zaten .
    (az önce servisi aradım ve satışı aradım,hani belki yazılımla bizimkine de attırabiliriz diye. YOK ÖYLE BİŞEY,TÜRKÇE DESTEĞİ YOK,ESKİ SİSTEM DEVAM dediler)

    aman gözünüzü seveyim,öyle 7Lt-6Lt falan yazmayın buralara,sonra yüzlerce araba kullandım diyen birileri sizi yalancılıkla itham edebilir.zira benim başıma geldi de. SANKİ YALAN BORCUMUZ VAR BİRİLERİNE. ekonomik tasarruflu kullanmak sanki suç . "demek ki bu araba az da yakabiliyormuş,dur ben sürüş stilimi gözden geçireyim" diyeceklerine,buralardan millete çamur atmak kolaylarına geliyor bazılarının.yok "kitap verisiymiş" bilmem neymiş.bana ne kardeşim kitap verisinden.ben cebimden çıkan paraya bakarım.
    tebrik ederim sizi,güzel yakıt oranı yakalamışsınız.




  • Arkadaşlar herkese merhaba, foruma yeni katıldım.
    2 aylık kia sportage 2014 2.0 otomatik awd dizel sahibiyim.

    Aracı almadan önce bu forumu okuyup baya bilgi edindim , bunun için teşekkür ediyorum.

    Fakat araç ile ilgili bazı sorunlarım oluştu , sanki problemleri düzeltmekten ziyade sadece geçiştirip para alma derdindeler.

    İlk frenimde dur kalk esnasında çıkan bir gacırtı sesi var düzeltin serüveni başlattım ve şimdi yapıcak bişey yok modunda sürmeye devam ediyorum.

    Derken sağ kapıdan çıtırtılar gelmeye başladı, ve arttı arttı ki şuan resmen arada bir çıt yerine sürüş boyunca çıtır çıtır ses yapıyor.

    Sol kapının plastiğini elimle ittirdiğimde fazla oynamıyor fakat sağ kapının plastiğini ittirdiğimde az ileri gidiyor, arada belli ki hafif bir boşluk var, bunu yaparken de çıtır çıtır sesler geliyor.
    Yani birşeyleri ya yeterince sağlamlamamışlar ya da bilemiyorum.

    Aracı çok severek ve araştırarak almama rağmen bu sesler beni çok ciddi anlamda araçtan soğuttu , ne motor ne bişey hiçbirşeyin sesi gelmiyorken , bu çıtırtılardan artık müzik bile dinleyemez oldum.
    Araca oturan misafirlerim bu sesler ne diye soruyor , yani özetle , bu araca mı bukadar para verdin ? Muhabbeti..

    Benim sorum, bu çıtırtı seslerini servise götürsem düzeltirlermi ?
    İstanbulda bu durumları geçiştirmeyecek , boş geyik yapmayacak ama düzeltebilecek bildiğiniz bir orjinal servis var mı ?
    Ayrıca araç 2 aylık , bu çıtırtı sesleri garanti kapsamında mı ?
    Öyle değilse bana kaça malolur .

    Araca binmek için para verip satın aldım , tamir parası yetiştirmek için değil.
    Bu forumda sizin yardımlarınızla araca bir çeki düzen verip gözümde eski yerine yükseltebileceğimi umuyorum.
    Şimdiden yardımlarınız için teşekkürler :)




  • 
Sayfa: önceki 11911192119311941195
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.