Şimdi Ara

Yeni Kia Ceed test

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1
Cevap
0
Favori
4.321
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Alıntıdır: http://www.autoclub.com.tr/actestdetay/17-Yeni_Kia_Ceed.aspx

     Yeni Kia Ceed test  Yeni Kia Ceed test  Yeni Kia Ceed test

    Genel Bilgi

    2009 yılı Ekim ayında düzenlenen Frankfurt Otomobil fuarından hemen önce ülkemizde satışa sunulan yeni Kia cee’d yenilikçi tasarımı ve Avrupa pazarında yer bulabilmek adına yeni çizgileriyle karşımızda. KIA Tasarım Merkezi Başkanı Peter Shereyer tarafından geliştirilen ve Kia’nın yeni yüzü olarak tanımlanan ön ızgaralar, genel çizgilerin korunduğu makyajla beraber Türkiye pazarında kendine yer arıyor.İki dizel ve iki benzinli toplam dört farklı motor seçeneği bulunan modelin, cee’d, procee’d , cee’d SW olarak 3 farklı gövde tipi ve Cool, Motion ve Concept adıyla 3 ayrı donanım seçeneği ile ülkemizde satışa sunulmuş durumda. Kia tarihinde bir dönüm noktası ve marka için yeni bir dönemin başlangıcı olarak kabul edilen cee`d, Avrupalı müşterilerin ihtiyaçlarını karşılamak üzere Avrupa`da tasarlanarak Slovakya`nın Zilina kentinde bulunan fabrikada üretilmekte. C segmentindeki en güçlü iddialı modeli olma iddiasıyla yola çıkan Kia cee’d 8 farklı Avrupa ülkesinde "Yılın Otomobili" ödülüne layık görülmüş ayrıca, 9 Avrupa ülkesinde bağımsız otomotiv gazetecileri tarafından gerçekleştirilen toplam 32 karşılaştırma testinde sıfındaki tüm rakiplerini geride bırakarak birinci gelmeyi başarmış bir model.


    İlk Etki / Dış Görünüm 85/100

    Yeni Kia cee’d yenilenen ön tampon ve arka ledli stoplar ile daha çekici, daha sportif,daha Avrupalı görüntüye sahip olmuş. Yumuşatılmış keskin olmayan oval çizgiler uzak doğu sert görünüm imajından çıkıp avrupalı tüketicilerin beğenisini kazanmak pahasına daha da sempatikleştirilmiş. 4.26m uzunluk, 1.79m en ve 1.48m yükseklik ile gayet ideal hatchback ölçülerine sahip yeni Kia cee’d 15cm yerden yüksekliği ile spor görünümünü ortaya koyuyor.
    16” alüminyum alaşımlı jantlar 205 taban yere basan lastikleri ile spor görünüm yine ön planda. Cee’d sadece spor görünümü ile değil 5 kapılı hatchback avantajı ile ailelere de hitap ediyor. 70 derece açı ile açılabilen ön kapı menteşeleri 3 ayrı mandala sahip.Bu sayede araca inip binebilmek oldukça zahmetsiz. Ön tampon altına yerleştirilmiş sis farları normalden büyük tutulmuş, ayrıca ön farlar bir önceki versiyona göre genişletilmiş ve farların içinde siyah zemin kullanılması gayet başarılı olmuş. Güzel bir değişiklik ise arka stop lambalarında göze çarpıyor. Ledli stoplar yeni modaya uyum sağlamış ve hem görüntü olarak göze hitap ediyor hem de fren ikaz sistemi açısından görevini tam anlamıyla yerine getiriyor. Sert ve akıcı dizayna sahip olan Cee’d’in aerodinamik verileri yabana atılır gibi değil. Aerodinamik dizaynı Kore`de Namyang Ar&Ge Merkezinde bulunan tam-boyutlu aero-akustik rüzgar tünelinde geliştirilmiş. Oldukça başarılı sürtünme ve kaldırma katsayılarına sahip yeni Kia cee’d aerodinamik sürtünme değeri Cd 0.33 düzeyinde bulunurken, kaldırma katsayısı değeri (Cl 0.01) ile sınıfındaki en iyi sonuçlardan birini elde etmeyi başarmış. Sürtünmeyi azaltmak için Kia mühendisleri sürüş kalitesine zarar vermeden otomobili 10mm alçaltarak aracın altında daha iyi bir hava akışı elde etmeyi sağlamışlar , ön bölümdeki akışı düzenlemek için tampon altlığı ilavesi ve her bir lastiğin ön kısmına deflektörlerin konulması ile lastikleri terk eden hava akışını yönlendirerek minimum sürtünme elde edilmiş. Uzun yol performans testlerinde gerek sürtünme gerekse otomobilin yere basması bizden tam not aldı.

     Yeni Kia Ceed test  Yeni Kia Ceed test  Yeni Kia Ceed test

    Konfor Sahnede / İç Görünüm 88/100

    Teste aldığımız yeni Kia cee’d’de HB 5 kapı ve Concept donanım seçeneği mevcut. Hem spor görünümlü otomobilim olsun hem de ailem ile rahat rahat gezeyim diyorsanız gerek dış görünümü gerekse birazdan bahsedeceğimiz iç hacmi ile yeni Kia cee’d tam size göre. Kabin içi dizaynı, kullanımı, kalitesi, yerleşimi ve işçiliği ile markanın "power to surprise" sloganını Avrupa kamuoyuna tam olarak yansıtacak şekilde en yüksek standartlar kullanılarak dizayn edilmiş ve geliştirilmiş. Yansımaları önlemek ve kabin içi ferahlığı artırmak amacıyla daha açık renk, farklılığın altını çizmek için daha koyu renkli üst yüzey ve daha açık renkli alt yüzey
    tercih edilmiş. Üç kollu direksiyon simidi, dar eğimli sportif üç kadranlı gösterge paneli ve sürücüye doğru eğimli orta panel ile “kompakt ve sportif “ kokpit hissi veren dashboard, sürücünün her şekilde kolayca ulaşabileceği fonksiyon düğmeleri, kaliteli ve güçlü sese sahip müzik sistemi, sürücü ve yolcu için ayrı digital klima her an emrinize amade. Ferah ve geniş iç hacmi ile 5 kişilik yolculuklarda sizi üzmeyen yeni Kia cee’d’de beş koltuğun tamamında manuel olarak ayarlanabilir kafalıklar ve üç-noktalı emniyet kemerleri standart olarak sunuluyor. Yüksekliği manuel olarak ayarlanabilir koltuklar sayesinde sürüşünüzü daha keyifli hale getirmek, yola çok daha fazla hakim olma boyu kısa olan sürücüler için yerinde düşünülmüş bir detay. Ayarlı koltuklar her büyüklükte sürücü ve yolcuyu rahat ettirebilecek seviyede destek sağlayan geniş minder ve arkalıklara sahip. Uzun dingil açıklığı ve yeterli gövde genişliğini sayesinde cee`d, bulunduğu segmentte oldukça iyi bir kabin hacmi bulunuyor. Kabin uzunluğu, ön cam dibinden arka lamba tabanına kadar 1880 mm ile sınıfında en iyi değere sahipken, kafa, bacak ve omuz mesafesi en geniş rakiplerine eşdeğer ölçüler sunuyor. Arka koltuklar dik halde iken 340 litre olan bagaj hacmi koltukların katlanıp yatırılmasıyla 1300 litre hacme ulaşıyor. Sürücü bölümünde çift bardaklık, cepler ve gizli bölümler, aynı şekilde bagajda da kullanıcının her türlü ihtiyacına cevap verebilecek nitelikde tasarlanmış. Nedense bazı markalarda lüzumsuz görülen muhafaza kutulu kol dayama Kia cee’d’de unutulmamış.Klimalı torpido bölümü de standart olarak sunulan diğer bir özellik. Müzik sistemi oldukça tatmin edici ,2 tweeter ve 4 güçlü hoparlör ile desteklenmiş rds özellikli ses sistemi aynı zamanda direksiyondan kumanda edilebiliyor. Mp3 çalabilen müzik sistemine usb flash disk ve Ipod bağlamak mümkün.


    Caddelerde / Şehir İçi 84/100

    Yeni Kia cee’d tamamen yenilenmiş 1.6 litre, crdi dört silindirli 16 supaplı dizel motor, çelik alaşım blok ve alüminyum silindir kapağı ile ikinci nesil yüksek basınçlı common-rail yakıt enjeksiyon sistemine sahip. Etkili performans ve temiz emisyon için elektrik kumandalı gelişmiş geometrili turboşarj (VGT) ile donatılmış. 4 ileri vitesli otomatik şanjıman seri ve yumuşak vites geçişlerine sahip. Cee’d’in direksiyon hassasiyeti, viraj demirli Mc Pherson ön süspansiyonu sayesindeki üstün yol tutuşu ve motor performansı ile birleşince şehiriçi kullanımı gayet keyifli hale geliyor. 115 hp güç dakikada 4000 devir ve 255 nm tork üretebiliyor. Otomobilin çekişi ve hızlanma değerleri oldukça tatmin edici. Otomotik şanzımanda 0-100km/h hızlanması 12.8sn iken fren mesafesi 100-0 km/h 39.5 metre.Şehiriçi kullanımında elde ettiğimiz yakıt sarfiyatı 7.2 litre. Aracımızı ilk çalıştırmamızla birlikde dizel motorun rolanti sesi bizi biraz rahatsız ediyor ancak kalkış sonrası bu ses ortadan kalkıyor.

     Yeni Kia Ceed test  Yeni Kia Ceed test  Yeni Kia Ceed test

    Otobanda / Şehirdışı 89/100

    Standart paket özelliklerinden biri hız sabitleyici. Otobandayız ve bu özelliği test etmenin tamda sırası. Direksiyondan kumanda ettiğimiz hız sabitliyicisini ister manuel istersek frene hafifce dokunarak iptal etmemiz mümkün. Hızımızı 120km/h e sabitliyoruz, elde ettiğimiz yakıt sarfiyat değeri yolun eğimine göre değişiyor elbette. Ancak düz otobanda ortalama 4.5 litre değerine ulaşıyoruz. Uzun yolda cee’d’in şehiriçi kullanımından çok daha fazla keyif verdiğini söyleyebiliriz. Rahat koltuklar ve iç hacim sayesinde yorulmadan ve sizi üzmeden saatlerce yolculuk yapabilmek mümkün.


    Güven Hissi / Sürüş Güvenliği 93/100


    İşte Kia cee’d’in en beğendiğimiz ve öne çıkan özelliği; güven hissi.Euro NCAP testlerinden 5 yıldız ile tam puan alan otomobil, standart 6 hava yastığının yanı sıra güçlü (ABS ve EBD destekli) frenleme sistemi gibi aktif emniyet özellikleri ile sürücülere potansiyel kaza durumlarından kaçınabilmek ve trafikte günlük yaşanan tehlikelerle başa çıkabilmek için gerekli donanımları barındırıyor. Önde çift hava yastığı, ön yan hava yastıkları ve perde hava yastıkları ile donatılan cee’d arkada bulunan yolcularında emniyetini üst seviyeye taşımış.
    Her iki ön koltukta entegre aktif kafalıklar standart olarak sunulmuş ve bu kafalıklar koltukta oturan yolcuyu boyun ve sırt yaralanmalarına karşı korumak için arkadan çarpma durumunda öne ve yukarı doğru hareket edecek şekilde tasarlanmış.Bunun yanında 3 noktalı emniyet kemerleri ile donatılan cee’d bacak yaralanması riskini azaltmak için diz desteğine ve darbe korumasına da sahip. Araç haraket ettikten sonra kendiliğinden kilitlenen kapılar ve alarm sistemi de cee’d in güvenlik paketi içinde yer alıyor. Bir ufak ayrıntı da ; motor durdurulduktan sonra açık unutulan iç veya dış lambaları kapatan bir akü koruyucuya sahip.Ancak eksik olan bir donanım paketi var ki o da ; park sensörü. Özellikle bayanlar için oldukça önem taşıyan bu özellik maalesef Kia cee’d donanım paketlerinin hiçbirinde bulunmuyor.


    Son Söz / Genel Değerlendirme 88/100

    Yeni Kia cee’d güvenlik ve performansı ile her yaş ve kesime hitap edecek bir otomobil. Yaşınız ya da cinsiyetiniz ne olursa olsun, size her koşulda arkadaşlık edebilecek, beklentilerinize cevap verebilecek donanıma sahip.


    Artıları:
    Yol tutuş
    Güvenlik hissi
    Geniş ve kullanışlı iç mekan
    Müzik sistemi

    Eksileri:
    Motor rolanti sesi


    Tavsiye Niteliğinde Kampanyalı Anahtar Teslim Satış Fiyatı ( Nisan 2010 ) : 42.950 TL



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi muratkan -- 5 Mayıs 2010; 19:37:12 >







  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.