Şimdi Ara

Yediemin'den araç alma

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
7
Cevap
0
Favori
2.164
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba.

    İstanbul yedieminde bir araç var.Araç dediğimde aslında bir ATV.Sahibinden sitesine ilan verilmiş.Yarin Kocaeli'nden görmeye gideceğim.


    Konuştuğum şahıs aracın uzun süre yattığını çalışmadığını fiyatı uygun yazdıklarını anlattı.Gercektende muadillerinin %30 fiyatı uygun yazılmış.Neden çalışmıyor tam bir saatli bomba.Konu o değil.


    Sormak istediğim sahibinin haberi olmadan bu araç satılabilir mi ? Araç ruhsatlı plakalı şuan.İleride çat diye tebligat gelir mi vay efendim araç benimdi çalıp sana satmışlar diye.


    Üzerinde haciz varsa noterde satış olur mu ? Sonradan otopark muane vs ücreti gelir mi ?


    Ne gibi tehlikeler bekliyor beni ,bilgisi olandan fikir vermesini bekliyorum.

    Teşekkürler.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >



  • tam anlamadim ancak bildigim kadariyla cevap vereyim.

    eger arac haciz edilmediyse yani hala sahibindeyse sahibi haciziyle birlikte satabiliyor.

    ancak araca el koyulup yediemine cekildikten sonra herseyi icra dairesi yapar. ihaleye cikar o sekilde satilir, otopark ucreti cezasi borcu da icra dosyasindan odenir. sadece muayenenin gecikme cezasi varsa onu siz oduyorsunuz.

    bu arac cezadan vs cekilmis olabilir yediemine, yani mesela ehliyetsiz kullanirken yakalanip baglandi diyelim arac bu durumda eger satilabiliyorsa tum masraflarini (otopark vs) siz odersiniz diyle dusunuyorum.

    ancak oyle sahibinin haberi olmadan satis vs olmaz.

    ben icradan araba almistim, el koyulduktan sonra kullanildimi filan gibisinden sorunca yediemin gorevlisi arabanin disari cikartmanin mantikli olmadigini oyle bir durumda basina buyuk isler acilacagini filan soylemisti.

  • OzzY® O kullanıcısına yanıt

    Cevabınız için teşekkür ederim.

    Üstünde haciz var diyelim ,noter söyler değil mi bu durumu ? Hacizli bir aracı kimse almak istemez diye düşünüyorum.İlanda başlık olarak "Sahibinden" yazılmış.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bde B kullanıcısına yanıt

    soylemesede siz sorun. neden istemesin ki? arac 200 ediyordur borc 100 liradir borclu ugrasmak istemez borcuyla birlikte 90a satar.

    dedigim gibi arac hacizli olupta yediemine cekildiyse artik sahibinin o arac uzerinde bir hakki yoktur, o arac artik icra dairesinindir. yani arac baska nedenden cekilmistir yediemine. tabii ki ayni zamanda hacizli de olabilir, yani aracin uzerinde haciz varsa ancak yakalama yoksa o zaman ne polis ne de icra dairesi aracin pesine dusmez zaten yukarida bahsettigim hacizli satma durumu bu sekilde olabilir ancak. aksi halde yani yakalama varsa arac goruldugu yerde trafikten men edilip yedi emine cekilir ve sahibi borcunu odeyene kadar hicbirsey yapamaz.

    ihtimaller uzerinde kafa yormak yerine sahibine sormadiniz mi arac neden yedieminde diye? Illaki bir evragi vs vardir elinde.

  • OzzY® O kullanıcısına yanıt

    Hocam konu bambaşka çıktı.Araç karışıdaki şirkete aitmiş ,yedieminde bırakmışlar.Park maksatlı yani haciz vs yok.En azından söylenen bu.


    Yanlız çekme belgesi alır öyle satarım diyor adam.Neden çekme belgesi alsın ki, muhtemelen TÜVTÜRK borcu var.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Çekme belgesi de olsa satışın noterden verilmesi lazım, aksi takdirde çalıntıya girer. Yeni ruhsat size çıkmalı

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.