Şimdi Ara

Yedek Subaylık İle İlgili Tecrübelerim (3. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
637
Cevap
36
Favori
361.368
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
20 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Takım komutanları kışlalarda, meslekçiler ise genelde merkez karargahlarda (hizmet bölüğü) görevlendiriliyor değil mi? ve araştırdığım kadarıyla karargahta görev yapan asteğmenlerin her türlü daha rahat olduğu söylenmiş diğerlerine göre.

    Meslekçiler sadece nöbetçi subay olduklarında mı komutana tekmil veriyorlar yoksa tıpkı takım komutanları gibi sabah, öğle, akşam ve yat içtimalarıda da dahil mi? ( Meslekçiler askerlerle değil de sadece rütbelilerle mi muhatap oluyor genelde )
  • antizero kullanıcısına yanıt
    Ahan da bir tane Takım Komutanı geldi, bırakmayın her türlü bilgiyi sömürün ondan
    Öncellikle düzeltme yaptığın için teşekkür ederim. Başlığı açmamdaki amaç bilgi vermek. Kıt bilgiyle gittiğim için çok zorluklar yaşamıştım. Onların yerine ben soruları sorayım.

    1-Acemilik süreniz tam olarak ne kadar sürüyor?
    2-Acemilikte ağır bir eğitim oluyor mu?
    3-Sınav sayısı ve işlenişi hakkında bilgi?
    4-Meslekçilere eşofman verilmedi, sizlere verildi mi?
    5-Kıta yerleri ekseriyetle doğu mu çıkar?
    6-sizde de %10 derece bölümler arası mı yoksa genel üzerinden mi belirlendi?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: unforgiven63

    Ahan da bir tane Takım Komutanı geldi, bırakmayın her türlü bilgiyi sömürün ondan
    Öncellikle düzeltme yaptığın için teşekkür ederim. Başlığı açmamdaki amaç bilgi vermek. Kıt bilgiyle gittiğim için çok zorluklar yaşamıştım. Onların yerine ben soruları sorayım.

    1-Acemilik süreniz tam olarak ne kadar sürüyor?
    2-Acemilikte ağır bir eğitim oluyor mu?
    3-Sınav sayısı ve işlenişi hakkında bilgi?
    4-Meslekçilere eşofman verilmedi, sizlere verildi mi?
    5-Kıta yerleri ekseriyetle doğu mu çıkar?
    6-sizde de %10 derece bölümler arası mı yoksa genel üzerinden mi belirlendi?
    Ne demek hocam bilgileriniz fazlasiyla var , ben sadece duzeltme yaptim bir noktada



    1) 2ay 12gun(11 veya 13te olur , cunku 3.ayin ikinci cumasi rutbe takiyorsun.) Ondan sonra 15gün daha ordasin , farkli bir egitim aliyorsun ama rutbeli olarak yani maasin calisiyor.



    2) Acemilikte egerki komando degilse kisi agir egitim olmaz. Zaten bizdekine acemilik demiyorlar. Astegmen kurs bolukleri oralar. Tabi az da olsa spor var ve bu da sinava tabi.



    3) Derslerinize albay yarbay binbasi yuzbasi ustegmen hatta astsubayda gelebilir , uzmanlik alanlarina gore degisir. Bize her birinden gelmisti. Sayiyi tam hatirlayamamakla birlikte 14 15 civari kitap veriliyor size , bunlardan da sınav oluyorsunuz.

    Ek olarak yanaşık düzenden de sınav yapılıyor yazılı olarak.



    4) Meslekçilere eşofman verilmedi. Hatta kirmizi bir çanta verilecek t.k.lara , icinde esofman , havlu , eldiven , kulak tikaci atlet corap vs vs gibi malzemeler var. Bu canta meslekci astegmenlere verilmez. Canta guzel alip goturebilirsiniz , sivilde kullanabilirsiniz. Tabi ayni canta tecrubesi olanlar asker oldugunuzu anlar



    5) Kıta yerleri egitim aldiginiz bolume gore degisir. Yani sinif karisimi olmaz. T.k.larin icinde farkli siniflar var. Herkes kendi sinifina tabii ve onun icindeki %10a girmeli.



    Ne demek bu %10?

    Bu dilime giren adaylar , açılan yerlerden istedigini , bu dilime girmis kisilerle birlikte seçme hakkina sahip. Tabi atiyorum bu %10luk dilimde 6 kisi var. Bunlarda kendi icinde 1 den 6 ya kadar sirayla gidip istedigi yeri soyluyor. Bu secimler bittikten sonra geri kalan yerler bir oyuncak yumurta gibi birseye konup torbaya atilir. 7.den baslayarak sondan bir oncekine kadar herkes torbadan cektigi kura yerine atanir. Torbayi o siniftan kim sonuncuysa gidip o tutar ve torba icinde en son kalan yer onun olur. Sansina artik. O yuzden sonuncu olmamaya bakin , ilk %10a girersenizde yukardaki durum gecerli.



    6) %10luk kisim kendi siniflari icinde ayridir. Ancak tum genelden ilk 3e girenlere oranin komutani , albay veya tuggeneral artik hangi rutbedeyse o verir diplomasini ve fotograf cekinir. Bu fotograflari alabilirsiniz.



    Durum bu sekilde :)
  • Hocam ben 374. Dönem Yedek Subay Adayıyım Subat celbini bekliyorum.İngilizce Otomotiv Mühendisliği mezunuyum 3.05 ile bitirdim bölümü Boy 1.80 kilo 75 Yedek Subaylık için hayır dedim fakat çıkma ihtimali var mıdır ? Denk geldiğiniz oldu mu ?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Heronin

    Hocam ben 374. Dönem Yedek Subay Adayıyım Subat celbini bekliyorum.İngilizce Otomotiv Mühendisliği mezunuyum 3.05 ile bitirdim bölümü Boy 1.80 kilo 75 Yedek Subaylık için hayır dedim fakat çıkma ihtimali var mıdır ? Denk geldiğiniz oldu mu ?
    Ben hiç duymadım mühendislerde istemeyip geleni. Yok denecek kadar az ihtimal çıkar.
  • Evet tekrardan ben geldim ilk soruma verilen cevap için Teşekkür eder ve yeni sorularıma geçiyorum :)

    1. Teslim olurken giydiğimiz kıyafet dışında bir kıyafet götürmeye gerek varmı ? (Don çorap atlet vb haricinde ) yani extra kazak pantalon gibi. Yatarken giyeceklerimizi vs onlar verecek değilmi yanlış anlamadım.

    2. Bu pttkart varmış adınıza adresinize geliyormuş. nacizane bir yol yemek parası küçük mevlada. o parayı çekmesek ne olur? bu ptt kartı askeriyede yemek yerken vs mi kullanıcaz? askeriye ye gidince ziraat kart verilecek deniyor ? ben ptt müş. hiz. aradım kartınız talep edildi diyor arkadaşım aradı isminize dair bir kart görünmüyor dediler bu durumda arkadaşım 2. yani B grubuna kaldığı manasını çıkarabilirmiyiz? Biraz uzun oldu ama :)

    3. Bavulda bu en büyük boy götüreceğiz de bu dısı sert plastik olanlardan mı alalım yoksa farketmez mi? bu sert plastik olandan getiren varmıydı? şimdi ilk günden göze batmayalım bune koca bavul getirmiş diye alay konusu olmayalım. Kuzenim askere giderken spor çantasının büyüğü seklinde omuzdan askılı seyehat çantası götürmüştü? A.subaylık istedik de kısa dönem çıkarsa en büyük boy götürmemize gerek varmı ?

    4. Gıda mühendisiyim sizin arkadaşlarınızda varmıydı gıda müh. varsa tk mıydı meslekçimiydi. boy175 kilo 78 ortalama 2.77 Gerçi bu rakamlara takılmıyorum okul arkadaşım bölüm birincisi arkadaşım fit vucutluydu kısa dönem çıkarken tembel arkadaşlarıma uzun dönem çıktı.

    5. Jandarma-piyade-havacı-denizci-sahilG. den en şanslısı hangisi olur?

    6. Şimdi biz yanımıza büyük boy bavulu aldık esyalar içinde . Bize çanta verdiler ve yanımıza alabildiğimizi aldık ağrı kesici ateş düşürücü vs bavulda kaldı nolacak? hafta sonundan hafta sonuna mı açabileceğiz bavulları ? Teslim olurken bavullarimizi acip icine bakiyorlar mi?

    7. Ben lens kuıllanıyorum nazaran gözlük ama araba kullanmadığım yada uzağı görmeye ihtiyacım olmadığı durumlarda ne lens nede gözlük kullanmıyorum. acemilikde lens kullanabilirmiyim? yada devamlı gözlük yada lense ihtiyacım olacak durumlar oluşacak mı? bu atışlarda ne kadar uzaklıktaki hedefleri vuruyoruz ? kötü atışda ne kaybederiz ?

    Yedek Subaylık İle İlgili Tecrübelerim

    Sert plastik bavul dan kastımı göresele ekleyebilmişimdir umarım acemisiyim buraların.
    Cevabınız için şimdiden teşekkür ederim :)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi GMBaris -- 8 Ocak 2019; 19:38:0 >
  • merhaba dostum benim farklı konuda bir sorum var , askere gittiğimizde orada geniş bir sağlık kontrolünden geçiriliyor mu veya sağlıkla ilgili bir kontrol var mı?
  • unforgiven63 U kullanıcısına yanıt
    Hocam sizlere sadece ziraat kartmı göndermişlerdi, ptt kart gönderdiler mi ?
  • 373. Dönem meslekçi havacı asteğmenim.

    Verilen istihkaklar;
    Kamuflaj, bot
    Eşofman ve spor ayakkabı
    Pijama ve terlik
    Yün içlik (koyun kokuyordu)
    3 don, 2 atlet, 1 üst içlik, 2-3 çift siyah, 1 çift beyaz çorap
    Dış fırçası ve colgate üçlü etki diş macunu
    Arko tıraş köpüğü ve derby tıraş bıçağı
    3 havlu (banyo(peştamal) el yüz) (kaliteli havlulardı)
    Tören kıyafeti, mont, pardösü, kep, kayık kep, makosen ayakkabı

    Bize istihkaklar 3 gün sonra verildi. Yanımda eşofman götürüp geceleri onu giymiştim. Sonra verilen eşofmanı giydim. Pijaması naylonat gibiydi hiç giymedim. Kış zamanı kesinlikle termal içlik alınız, görünmedikçe rengi mühim değil. Ki ben verilen istihkak içliğin altına giyiyordum sıkıntı olmadı. Çorap(siyah renk) don atlet olarak hazırlıklı gidiniz. Sivil çok da birşey götürmeye gerek yok. Zaten bir süre sonra valizler Valizhaneye kapatılacak, haftada bir açılır. Kişisel temizlik malzemelerinizi yanınıza alınız.

    Mavi ve siyah tükenmez kalem(şart) ve not defteri de getiriniz. Bütün atacağınız imzalar mavi tükenmez ile atılıyor. Edding kalemi de iş görüyor çünkü verilen çantalar aynı olunca üstüne isim yazmak gerekiyor.

    Ptt kartı birlik içinde alışverişte kullanabilirsiniz. Hatta sivilde kullandığınız kart yoksa alıp gitmenizi öneririm. Çünkü içecek otomatları hariç herşey kartla alınıyor. Hatta kartınız para olarak dolu olsun, birlikteki atmlere güvenmeyin. Bozuk oluyor para yükleyemiyorsunuz. Hatta başka bölükte (mesela er bölüğü) atm olduğundan her istediğiniz zaman gidemiyorsunuz. Komutandan izin almanız lazım. Fotoğraf çekimi ve terzi için bir miktar nakit de (50 TL yeter) bulunduruz. Dışarıdan gelen esnaf olduğundan nakit çalışıyorlar. Ziraat kart da verildi ama 3. Hafta aldık. Ptt kartım ben askere gittiğim gün eve gelmiş.

    Yemek için para ödemiyorsunuz(tabi acemilikte, usta birliğinde her şey parayla). Her öğünden önce bağıra bağıra yemek duası edeceksiniz. Yemekhaneye girerken ve çıkarken bayrağa baş selamı vermeyi unutmayınız.

    Havacı ve denizciler daha iyi. Yer ve imkan olarak.

    Gıda müh. meslekçi devrelerim var. Yemekhanede denetimde çalışıyor.

    Yedek subay olursanız tören kıyafeti verilecek. Bagaj sorun olmayacaksa böyle bir valiz elinizi rahatlatır. Kırıştırmadan valizde tören kıyafetini taşırsınız. Ayrıca istihkak çanta da verilecek. Ben dönerken 3 çanta ile döndüm taşıması sıkıntı oldu.

    Lens veya gözlük kullanabilirsiniz. Ben gözlük kullanıyordum koğuş arkadaşım lens. Atışlar meslekçi asteğmenler için 25 metreye 3 manevra(kuru sıkı) 3 gerçek mermi ile yapılıyor. Kaçırsanız bir şey olmuyor, en iyi atanlara takdirname veriliyor.

    Ayrıca maaş konusuna değinilmiş ama usta birliğinize gittiğinizde yol yardım parası da alacaksınız. Eğitim birliğine olan mesafeye bağlı olarak 950-3500 arası bir miktar alacaksınız.

    @costanT14

    1993 öncesine 3; sonrasına 2 aşı yapıyorlar. Sağlıkla ilgili başka bir uygulama yok. Şikayetin varsa viziteye(birlik içindeki hastaneye) çıkıyorsun.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi a-f-h -- 9 Ocak 2019; 20:7:29 >
  • Sağolsun benden başka yedek subaylar da yazmış. Umarım size faydası olmuştur. Tabi bizimle bazı farklı uygulamaları var ama sıkıntı değil.

    Defter konusunda ben de yazayım. Sınavlar için not almak için; 1 defter, bir siyah bir mavi kalem. bir silgi bir tahta kalem bir açacak götürün.

    Polatlıda bize her hangi bir aşı yapılmadı. bir defa doktora bir defa psikologa bir defa komutan karşısına çıktık. sıkıntısı olan kalsın diğerleri çıksın dedi.

    Bulabildiğiniz en büyük valizi götürün içini de ıvır zıvırla doldurmayın. Başkalarına çanta vermişler ama bize polatlıda meslekçilere bişey verilmedi.
  • Bugün bana ptt kartım geldi..Yedek subaylık ve komandoya evet demiştim..Benden önce başvuru yapan arkadaşlarıma kartları halen gelmezken ben onlardan çok sonra tecilimi bozmama rağmen bana geldi..Gerçekten bu askeri işler çok enteresan şekilde ilerliyor.
  • Sorularıma Cevap verenlere çok Teşekkür ederim çok yardimci oldunuz 👍 daha yerlerin açıklanmasına kısa bir süre daha var yine takildigimiz konular olursa burdan sorarim ve sorarız. Arada girip bakip cevaplarsaniz minnettar olurum :)
  • Hocam askerlikte kalma olayi birkaç sene önce kaldirilmış sanirim ama senin soyledigine gore "askeriyede kalmak istiyor musunuz"diye soruyorlar astegmenlere. Kalmak isteyenler ne gibi sürecten geciyolar. Ayrica meslegiyle ilgili yerlere düşme imkanı var mı kalıcı asker olunca ? Ben makine mühendisiyim ve örnek olarak askeriyede bakım komutanliginda veya diger meslegimi yapabilcegim yerlerde görev yapabilirmiyim ?

    Bu arada 2.68 le bitrdim okulu. uzun dönem gelir diye umut ediyorum
  • ulumemoo kullanıcısına yanıt
    Daha önce dediğim gibi, yedek subaylıkta üni bitirme puanı pek tesir etmiyor. sanırım kura ile belirliyorlar.

    Şayet asteğmenlik çıktı. usta birliğinde de çok güzel bir yere çıktınız, 12 ay sonunda subaylığa devam etmek isterseniz, aynı yerde kalamıyorsunuz. Ya ısparta ya da İzmir Menteş'e eğitime gidersiniz.
    TSK'da 3 bölüm var. Hava Deniz Kara. En ağırı Kara'dır. Kara'nın da çeşitleri var, Topçu, Tankçı, Piyade, istihkam, personel, bakım vs gibi çeşitleri. Bu çeşitlerden de en ağırı Topçu, Tankçı, Piyade'dir. Bu üçü arasında da en ağırı Piyade'dir. Maalesef TSK okuduğun bölüme bakmadan %95 kafasına göre dağıtıyor. En çok Tank, Top, Piyade'ye dağıtım yapılıyor. Özetle, pek bölüme bakmıyorlar.
  • unforgiven63 U kullanıcısına yanıt
    teşekkür ederim cevabin için
  • Evet bugün uzun dönem erlerin aciklandi bizim de cuma günü acıklanacak bircok kisiden fikir aldim ama yıgınla esya ortaya cikti :) ben listeyi buraya yazsam siz lazim olanlari veya olmayanlari yada şunu da al lazim olur ne bileyim bunu ben goturmedim eksikligini cektim dediginiz varsa ekleyebilirseniz sevinirim. Size sormam lazim cunku liste cok kalabalik bir bavul dolacak bu listeyle yardiminiza ihtiyacim var :)

    1)Diş fırcasi macunu

    2)tirnak mak. Cimbiz. İgne iplik

    3)kursun kalem silgi acacak defter

    4)tükenmez kalem mavi siyah asetatli kalem

    5)2 tane askılık

    6)el yüz kremi yara bandı

    7) sampuan (360ml) islak mendil selpak sabun

    8) Wc kagidi 1 2 top

    9) Asker saati- içlik

    10) Vatka ortopedik taban

    11) bot boyasi fircasi

    12)bot kilidi dolap kilidi

    13)Yastik kilifi

    14) kirli temiz camasir filesi

    15)boyundan askili cuzdan

    -----------------

    16)Bere eldiven boyunluk götürelim mi?

    17)gece yatmak icin eşofman

    18)10corap 5 atlet 5 ? Simdi corap siyah atlet ve don yesil mi olacak bazilari yesil olacak diyor bazilari renk önemli degil diyor ? Siradan boxer alip gitsek nolur? İlla yesil mi olacak?

    19)Kirli sakal kullaniyorum jilet ile aram hic yok. Mach3 mü profilex serisini mi almaliyim? Mesela mach3 yaninda 4 yedek baslik bana acemilikte yeter mi siz ne kullaniyodunuz memnunmuydunuz?

    20) Banyo havlusu götürelim mi oradan verirler mi?

    21) agri kesicidir ates dusurucudur goturelim diyoruz da bavulu acip bakiyolarmis cok detayli araniyormu?

    21)Terlik götürelim mi?

    ----------------------------

    21 madde icinde birkac tane olunca yiginla esya yapiyor her kafadan ayri bir ses cikiyor ? Sizce ne yapayim?

    Bunlar fazla dedikleriniz olursa mutlu olucam cok esya var :)

    Yada bu eksik ben askerdeyken bunu goturmedigime pisman oldum dediginiz birsey varmi ?

    Uzun oldu ama yardimci olursaniz sevinirim :)

    Yedek subay meslekçi yada tk olma durumumu goz onunde bulunduruyorum :) kisa donem cikarsa bir sirt cantasi alip gidecem :) cevaplariniz icin simdiden tesekkürler :)
  • 1- istihkak olarak veriliyor ama kendi fırcanızı götürünüz. İstihkaklar hemen verilmeyebiliyor
    2- kişisel bakım malzemelerinizi bir seyahat çantasıyla götürebilirsiniz. Kamuflaj yırtılabiliyor dikmek için iğne iplik gerekir
    3- yedek subaylık sınavlarına hazırlanırken kullanabilirsiniz ama şart değil. Ben tükenmezleri kullanıyordum
    4- söylemiştim
    5- Bize vermişlerdi ama getirirsiniz yine de. Kamuflajı asmak için gerekiyor. Dolap düzeni için 5 askı gerekiyordu.
    6- soğukta krem gerekiyor, yara bandı da gerekebilir.
    7- şampuan verilmişti. Islak mendil getiriniz tuvalette işe yarar. Banyo/duş için sabun kullanabilirsiniz.
    8- 2 top tuvalet kağıdını 2 haftada bitirmiştim(selpaksız gittiğim için burun silmek için de kullandım) . 4-5 top getiriniz kantinde satılmıyor (ama 10lu selpak var).
    9- saat önemli içtimalara zamanında gelmelisiniz. f-91w kullandım. Kantinde de 30-40 TL civarına dijital saatler satılıyor. İçlik için söyledim zaten
    10- botun tabanlığı dandikti. Çıkarıp aldığım tabanlığı taktım. Bot vurmasına karşı vatka da alınız.
    11- 7-8 TL lik siyah boya tüm askerlik boyunca işinizi görür. Acemilikte her gün botunuzu boyamanız lazım.
    12- bizde dolap kilitleme yoktu. Ama kısa dönem çıkarsa kullanırsınız
    13- bizde kılıflar temizdi, her pazartesi yıkamaya giderdi. Ama bu konuda titizseniz bir fanilayı yastığa geçirip kullanabilirsiniz.
    14- dolap düzeni önemli. Dolap kapağındaki şemaya göre dolabınızı düzenleyeceksiniz. Temiz ve kirli Çamaşır torbası almanız yararınıza olur, ıvır zıvırı içine koyup doaba koyarsınız. Küçük boy ise fazladan alınız.
    15-Acemilikte aldım kullandım sonra evde bıraktım. İş görmesine görüyor. Siz bilirsiniz.
    16- eldiven ve bere istihkak veriliyor ama boyunluk yok. Oradan temin edebilirsiniz ama bizde acemilikte yasaktı sanırım (erler kullanabiliyordu)
    17- bize eşofman verdiler ama birkaç günlük için götürebilirsiniz size kalmış. Verilen istihkak küçük gelebilir rahatsız edebilir, duruma göre tüm acamilikte giyersiniz.
    18- içlikleri (özellikle üst) gideceğiniz birliğe göre alınız. Havada gri içlik var karada haki. Ama termal içlik tek renk oluyor sanırım. Don mühim değil görünmüyor zaten, sivilleri götürseniz de olur. Çorap siyah olacak muhtemelen ondan alabilirsiniz.
    19- blue3 kullandım, acemilikte makina +3 yedek götürdüm rahat yetti.
    20- bize 3 havlu verdiler biri büyük boydu zaten. El-yüz, ayak ve banyo için kullanabilirsiniz.
    21- benim bavul Bi xrayden geçti o kadar içini açmadılar bile ama birlikten birliğe değişebilir. Viziteye çıkınca ilaçlar 3 gün sonra geliyor hazırlıklı gidebilirsiniz.
    22- istihkak terlik verildi.
    23- ailenizle konuşmak için tuşlu kamerasız telefon ve sivil hat(gizlice sokup) veya ankesörlü telefon kartı alabilirsiniz. Ankesörlü telefonlar dışarıdan aranabilir. Kontör harcamazsınız.

    Aklıma gelirse eklerim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi a-f-h -- 15 Ocak 2019; 18:0:3 >
  • Bugün Tuzla'da acemiliğini yapmış bir asteğmene denk geldim. onlarda derece farklıymış, notun bir kısmı sınav bir kısmı spor bir kısmı atışlardan oranlanarak hesaplanıyormuş. Eğitimleri de ağır geçmiş.
  • Tuzladan bir kisiyle konustum. Yazdıği tam şu.

    "Şınav 42 tam puan Mekik 48 tam puan 9 Barfiks tam puan 3.000 Mt 12:34 dü galiba tam Puan bide bomba atma ilk isabet Tam puan 2. 85 puan 3. 60 puan " acaba arkadas tuzla komando muydu da bu sekilde idi? Ben hic spor yapmadim acikcası bir hazirlik olarak ?:)
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.