Şimdi Ara

YATAY GEÇİŞ REHBERİ [SSS] (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2.849
Cevap
147
Favori
679.099
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
10 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaşlar. Kız arkadaşım samsunda sınıf öğretmenliği okuyor. Bursaya geçmek istiyor 2. Dönem. Her dönem 4 kişi kontenjan açıyor bursa yatay geçiş için. Not ortalaması 3.60 gibi bir not gelirse geçme ihtimali yüksek midir sizce?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: HmB_SaL

    Merhaba arkadaşlar. Kız arkadaşım samsunda sınıf öğretmenliği okuyor. Bursaya geçmek istiyor 2. Dönem. Her dönem 4 kişi kontenjan açıyor bursa yatay geçiş için. Not ortalaması 3.60 gibi bir not gelirse geçme ihtimali yüksek midir sizce?


    3.60 iyi bir ortalama geçme ihtimali çok yüksek bence.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Galois_

    quote:

    Orijinalden alıntı: HmB_SaL

    Merhaba arkadaşlar. Kız arkadaşım samsunda sınıf öğretmenliği okuyor. Bursaya geçmek istiyor 2. Dönem. Her dönem 4 kişi kontenjan açıyor bursa yatay geçiş için. Not ortalaması 3.60 gibi bir not gelirse geçme ihtimali yüksek midir sizce?


    3.60 iyi bir ortalama geçme ihtimali çok yüksek bence.

    Teşekkürler hocam. Bir de sınıf öğretmenliği bölümü sonuçta. Iyi üniden mezun olmuşsun kötüden olmuşsunu yok. Sonuçta yapacağın iş aynı. O yüzden yatay geçiş düşünenler sadece memlekete dönmek isteyenler olacaktır diye düşünüyorum. O da çok önemli olmadığı için inşallah bi sorun olmadan yapabilir yatay geçişi




  • Merhabalar. Hocam ben su an yurtdısında tıp fakültesi okuyorum ve Türkiye 'ye yatay gecis yapmak istiyorum. Esit agırlık cıkıslıyım. Gecmek istedigim bölümün puan türü sayısal-2 ve ben son öss girdiyim sene o bölümden hic soru cozmedim. Dolayısıyla öss sonuc belgemde sayısal 2 puan sonucum yok. Yatay gecisin önemli sartlarından biride gecilmek ıstenen bölümün ilgili alanından yeterli baraj puanını alma sartını yerıne getırmek. Bu konuda ne yapabilirim? Yardımcı olursanız sevinirim.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Imparator-20

    Merhabalar. Hocam ben su an yurtdısında tıp fakültesi okuyorum ve Türkiye 'ye yatay gecis yapmak istiyorum. Esit agırlık cıkıslıyım. Gecmek istedigim bölümün puan türü sayısal-2 ve ben son öss girdiyim sene o bölümden hic soru cozmedim. Dolayısıyla öss sonuc belgemde sayısal 2 puan sonucum yok. Yatay gecisin önemli sartlarından biride gecilmek ıstenen bölümün ilgili alanından yeterli baraj puanını alma sartını yerıne getırmek. Bu konuda ne yapabilirim? Yardımcı olursanız sevinirim.


    Geçmek istediğin üniversite'nin yatay geçiş koşullarını araştır. Çoğu üniversite öss puanı istemiyor artık sadece not ortalaması yetiyor.

    @HmB_SaL 3.60 ortalama getirirse zaten gerisi önemli değil hertürlü geçiş yapar.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi oki91 -- 4 Aralık 2010; 21:29:45 >




  • Arkadaşlar birde yatay geçiş'te ÖSS puan'ına bakılıyor mu? örneğin İstanbul üniversitesi için durum nedir?
  • @kaan32tr hocam bildiğim kadarıyla herhangi bir sınırlama yok. ama bazı üniversitelerde şöyle bir madde var ''Lisans öğretimi süresince bir kez yatay geçiş yapmış öğrencilerin yatay geçiş talepleri dikkate alınmaz'' yatay geçiş yapmak istediğin üniversitenin koşullarına bakarsan daha sağlıklı bir bilgi alabilirsin.

    @X kare yatay geçiş koşulları her sene belli tarihlerde yayınlanır şuan için birşey söylememiz mümkün değil. ancak istanbul üniversitesi'nin önceki yıllarda yayınladığı yatay geçiş koşullarını incelemeni öneririm, eğer öss puanına bakılmışsa bu senede değişeceğini zannetmiyorum.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: X kare

    Arkadaşlar birde yatay geçiş'te ÖSS puan'ına bakılıyor mu? örneğin İstanbul üniversitesi için durum nedir?


    İstanbul üniversitesi öss puanına bakmıyor çoktur.Geçen sene de bakmadılar ama koşullar her sene değişir ama bu sene de bakıcaklarını sanmıyorum.Mesela marmara bakıyor öss puanına.Ama notun etkisi çok daha fazla oluyor.Sana tavsiyem notunu çok yüksek tutmaya bak.Genelde sıralamayı ortalama etkiliyor.minimum 3.50 falan olucak ama bölüme göre değişir mesela psikoloji 3.80 falan oluyor.
  • Ortalamaya bakılıyo dediğinize göre İstanbul ya da Marmara endüstrideki bir kişinin Boğaziçi ya da Galatasaray üniversitelerinden birine geçiş yapabilmesi için bölüm birincisi mi olması gerekir ?(mantığını anlamak için sordum )
  • Zaten gs üniversitesi yatay geçişle öğrenci almıyor diye biliyorum sadece yurtdışından alıyor boğaziçine gelince şartları çok zor öss puanı,not ortalaması,yazılı sınav,sözlü sınav,dil sınavı ve mülakat aşamalarından geçtikten sonra alınıyor öğrenci.ayrıntılı bilgi sitede yazıyor.yani hayale yakın birşey oraya geçmek.zaten geçende ya odtüden geçer ya da bilkentten falan herhalde.
  • ben yıldız teknikde eğitim fakültesinde 1 sınıfda bilgisayar öğretmenlliğinde okuyorum acaba teknik eğitim fakültesşinde bilgiyarar öğretmliğine yatay geçiş yapabilirmiyim?
  • ben yıldız teknikde eğitim fakültesinde 1 sınıfda bilgisayar öğretmenlliğinde okuyorum acaba teknik eğitim fakültesinde bilgiyarar öğretmliğine yatay geçiş yapabilirmiyim?
  • Geçen sene örneğin İstanbul Üniversitesi İktisat kaç not ortalamasıyla kapattı nereden öğrenebiliriz?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: s0ft

    Geçen sene örneğin İstanbul Üniversitesi İktisat kaç not ortalamasıyla kapattı nereden öğrenebiliriz?


    İÜ iktisat fakültesi sitesinde duyuru arşivinde yazar
  • quote:

    Orijinalden alıntı: andy51


    quote:

    Orijinalden alıntı: s0ft

    Geçen sene örneğin İstanbul Üniversitesi İktisat kaç not ortalamasıyla kapattı nereden öğrenebiliriz?


    İÜ iktisat fakültesi sitesinde duyuru arşivinde yazar


    Teşekkür ettim
  • Hocam benim durum biraz farklı ve saçma sapan bir durum açıkçası ben DGS ek yerleştirmeyle yani 2 yıllığı bitirip bilgisayar mühendisliğine Yakın Doğu-Kıbrıs'a geldim ve KPSS den fena sayılmayacak bir puan çektim ve memur olabilirim bu yüzden TÜrkiye'ye yatay geçiş yapmak istiyorum burada bursluyum parası neyse öderiz memur olduktan sonra önemli değil de ben bu dönem hazırlık okudum 2 yıllık mezunu oldugum için geçme gibi bir şansım yok mu bu dönemden sonra Türkiye'ye yoksa 1 sene(2 dönem) daha mı okuyacaz illaki bir de ben 2 dönem okusam dahi intibak diye bir saçmalık var Türkiye'deki üniversitelerde biliyorsun fakat burada böyle bir şey yok gibi normal dersleri alıyorsun aldıklarını saydırıp almıyorsun yani 1.5 uncu sınıftan falan baslıyorsun bu yüzden önümüzdeki dönem direk bölüme baslayıp okusam 2. sınıfa geçmiş oluyorum ben mantık olarak yatay yapamaz mıyım yani kafam karıstı allak bullak oldu baktım olmuyor okulu bırakıcam bir daha girecem DGS ye hem memur olup hem de okuyacam memur oldugum yerde fakat iş buraya varsın istemiyorum bir çözüm yolu var mı? Türkiye'de özel üniversiteye de olur hatta onun burslusuna ya da %50 bursluna geçme gibi bir şansım varsa o da olur bu sorularıma cevap verirsen sana minnettar kalacağım.




  • şimdi ben anlamadım. sayısaldan ege kimyayı kazandım. yine egeden iletişim fakültesine geçmek istiyorum. geçebilir miyim
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Summer_715

    şimdi ben anlamadım. sayısaldan ege kimyayı kazandım. yine egeden iletişim fakültesine geçmek istiyorum. geçebilir miyim


    Yeni çıkan yatay geçiş yönetmeliği buna izin veriyor.Tabi üniversiteler bu konuda özgür yani herkes bunu yapacak diye birşey yok.Eğer üniversite kurum içi yatay geçişe izin veriyorsa olabilir.Tabi birde kontenjan açması gerekir.Ama şartları karışık biraz üniversitenin sitesinden bakmalısın.Benim bildiğim geçmek istediğin iletişim fakültesi bölümü atıyorum gazetecilik senin sınava girdiğin yıldaki yaptığın sözel puanı ülkedeki en düşük gazetecilik alan yerden düşük olmayacak.Mesela gazetecilik en düşük o sene 350 ile kapatmışsa Türkiyede,senin puanın bundan aşağı olmayacak sözel puanı olarak(gazetecilik hangi puan türüne giriyorsa artık).Biraz karışık ama durum böyle diye biliyorum.Tabi bu koşulun yanında not ortalaması vb. şeylere de bakıyolar diye biliyorum.Üniversiteyle konuşman gereken bir konu.




  • Benim bir sorum olucaktı. Ben bir üniversitede %50 burslu bilişim sis. müh. okuyorum ama başka bir üniversiteye %50 burslu geçmek istiyorum istediğim üniversitede bilişim sis. müh yok ama bilgisayar müh. var ben o üniversiteye nasıl geçebilirim? Ve ben şuanda hazırlık okuyorum hazırlık bitince geçmeyi düşünüyorum. Bilişim sis. müh. ile bilg. müh %70 aynı dersi görüyor....
    Gideceğim üniversitede bilişim yerine bilgisayar müh. okumuş olacağım....

    SAYGILAR.
  • @smg05 hazırlık bitince geçemezsin, 1. sınıflara yatay geçiş yok ancak 1. sınıfın bahar yarıyılı için bazı üniversiteler yatay geçiş kontenjanı açıyorlar.

    bu arada dersler %70 aynıysa geçebilirsin.
  • 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.