Şimdi Ara

Yardimmm Libgdx de bir resime dokunma

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
418
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Selam arkadaşlar malum libgdx de Türkçe kaynak olmayınca burdan soruyum dedim.

    Libgdx de bir resime dokunma nasıl oluyor. Resim in üzerine dokununca komutu... yardımlarınızı bekliyorum..

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >



  • Yokmu arkadaşlar. Bi yardımcı olacak.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Forumda bunu bilen kullanan pekçok arkadaş var elbet ama anlatabilmek kolay değil ,ben şansımı bir deneyim dedim ,bu arada sorunu doğru anladığımı farzediyorum.
    Öncelikle InputProcessor Interface ini implement etmen gerekiyor.Bu sayede ekrana dokunduğun noktaların koordinatlarını elde etme şansın olur.Elde ettiğin zaman da kıyaslama yapabilirsin.
    Diyelim ki ekranda yer alan resmin bir çeşit dikdörtgen.Dokunma noktanın x değeri ,Dikdörtgenin x ekseninde başlangıç ve bitiş noktalarının arasındamı ? Aynı şekilde ekrana dokunduğun noktanın y değeri resminin y eksenindeki başlangıç ve bitiş noktaları arasında mı ? İki sorunun birden cevabı evet ise demek ki dokunduğun nokta dikdörtgenin içinde ,ordan al yürü.

    Şimdi senin yapman gereken arama motorlarına " libgdx InputProcessor " yazıp aratmak ,bak bakalım daha anlaşılır olacak mı kolay gelsin.
  • önce dokunduğun yerin koordinatlarını Vector3 tipinde değişkene almak gerekiyor daha sonra oluşturduğun Texture resmi bir Rectangle görünmez dikdörgenin içine çizdirmen ve dokunduğun yer bu Rectangle içinde mi onu kontrol etmen gerikiyor şu anlatım sana biraz fikir verebilir.https://www.youtube.com/watch?v=fwpsLPIHpMI
  • Teşekkür ederim arkadaşlar nasıl yapacağımı öğrendim.
  • https://youtu.be/NV4xTTZbs-I Libgdx icin turkce dersler bu kanalda var hocam.Arkadas gayet guzel bi sekilde temelden anlatmis

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.