Şimdi Ara

[YARDIM] Vites değiştirmek istediğimde vitese girmiyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2
Cevap
0
Favori
58
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Herkese selam,


    Bir konu hakkında bilgi almak istiyorum. Bilenlerin aydınlatmasını rica ederim.


    2015 model i20 kullanıyorum. Tüm bakımlarını vs. yetkili serviste yaptırıyorum. Ocak ayında (yaklaşık 3 ay önce) baskı balatanın değişmesi gerektiğini belirttiler ve değiştirdik. Baskı balata değiştikten sonra şehir içi ve düz yollarda kullanımda hiçbir sorun yaşamadım. 1 ay sonra bol yokuşlu bir yolda kullandıktan sonra (sıklıkla 2. ve 3. vites geçişi yapmam gereken yoldu) vites değiştirmek istediğimde vites geçişi yaptı fakat araba boşta kaldı. Tekrar vitesten çıkartıp boşa almak istediğimde bu sefer debriyaja basamadım. Debriyaj hiç basılmayacak şekilde kalıyor. Bu esnada vitesi tüm viteslere atabiliyorum fakat araç hareket etmiyor. Bir süre bekledikten sonra debriyaja tekrar basabildim ve araç vitese girip hareket etti. Kenara çekip yaklaşık 45-60 dk bekledikten sonra bu sorunu hiç yaşamadan aynı yolu tekrar geri döndüm.


    Bu olaydan sonra yaklaşık 2 ay yine şehir içi ve şehirler arası düz yolda kullanırken hiçbir sorun yaşamadım. Gelin görün ki ne zaman köye çıkmak istesem, (Karadeniz köylerini biliyorsanız bol yokuşludur.) yokuş çıkmaya başlasam aynı sorunu yaşar oldum. Sorunu yaşayınca bir süre bekliyorum, araç soğuyor ve tekrar hiçbir şey olmamış gibi çalışmaya devam ediyor. Şu anda şehir içinde yaklaşık 1 haftadır yine sorunsuz kullanıyorum. Fakat biliyorum ki rampa çıkmaya başlarsam aynı şeyi yaşayacağım. Servisle görüştüm, baskı balatanın yeni değişmesine rağmen bu sorunu yaşadığımı belirttim. İncelediler ve alt merkezde sorun olduğunu, değişmesi gerektiğini belirttiler.


    Bilen, anlayan ustalara sorum şu; bu durum baskı balata değişikliğinin doğru yapılmamasından kaynaklı olabilir mi? Yoksa bu denk geliş bir tesadüf müdür ve gerçekten de alt merkez arızasından başka bir şey bu soruna neden olmaz mı?








  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.