Şimdi Ara

Xp Format sorunu Hdd silindi??

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
1.045
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Vista kullanıyordum ama evden ayrılacağım için babam rahat etsin diye Xp kurayım dedim.
    C yi sildirdim kur dosyaları kopyaladı reset attı blgisayar hdd den okuyamadı disk okuma hatası verdi reset atıp tekrar c yi sileyim dedim mbr hatası verdi kurdan çıktım tekrar girdim.C yi sil(d)+enter+L yaptım bekleyin dedi ve karşıma 305000+Mb bölünmemiş alan verdi yani 6 bölümlük (320 Gb Seagate Sata 7200 Rpm 16 mB cache) Hdd deki herşeyi silip attı.

    Bilgisayar konusunda acemi değilim bi yanlışlık yapmışsındır demeyin boşuna hadi diyelim yaptım 6 bölümü tek seferde nasıl sildim sistem imzamda yazıyor zaten anakart falan.

    Hdd olduğu gibi bıraktım yeniden bölüm falan kurmadım.yaklaşık 280 Gb arşivim vardı ve hepsi gitti nasıl TAMAMEN geri getirebilirim ve bu sorun neden başıma gelmiş olabilir???

    Kısa sürede yardım ederseniz sevinirim...



  • Vista dvd si ile başla bütün bölümleri sil ve tek parça haline getir(umarım onemli dosylar yoktur diğer bölümlerde). Sonra direk pc yi kapat ve xp cd si ile başlayıp normalce devam et(xp kurulumnda biçimlendirirken ntfs hızlı yap!)...
  • Hdd blinmeyen bi şekilde kullanılamaz hale geldi çindeki herşeyi geri çektim ama deneme şansım olmadı hdd %100 biçimleniyor dedikten sonra biçimleme hatası veriyor hdd garantiye gönderdim bende mecbur:( bu arada "weneorn" hocam saol cevap için.içinde önemli belgelerim falan var büyük kısmı gerekliydi çektirdim ama deneyemedik falan filan neyse saol derdim formatı atmak değildi.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.