Şimdi Ara

Xbox One için Slim versiyon hazırlıkları: 20nm işlemcinin olası etkileri 'Analiz' (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
87
Cevap
0
Favori
2.990
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Donanım olarak zayıf çıktı bu nesil konsollar, biraz daha bekleyip daha olgun donanımlarla çıksalardı son kullanıcılar olarak herkes daha memnun olurdu. İşlemci zayıf, grafik kartı zayıf, ram olarak Xbox One vasat kalıyor. En azından şu nesilde 1080p@60fps standart olmalıydı yeni nesil konsollarda. Donanım zayıf olunca yapımcılar da çok uğraşmıyorlar. Sonuçta her oyun exclusive olmuyor. Kaldı ki iş 1080p ile de bitmiyor, birçok oyunda görüldü ki upscaling yapılarak 1080p yapılıyor yani native 1080p değil bazıları. Mesela PS4 exclusive oyunu olan Killzone SF multiplayer modda native 1080p değil yani 1920*1080 yerine 960*1080 olarak çalışıyor. Hatta bununla ilgili dava da açılmıştı Sony firmasına. Yani öyle her gördüğünüz 1080p de native 1080p olamayabiliyor. Tek suçlu konsol mu, tabii ki hayır. Yapımcılar da eskisi kadar özen göstermiyorlar, her platforma uysun diye üstün körü, optimizasyon özürlü çokça oyun çıkarıyorlar.




  • Yukarıda arkadaşın belirttiği gibi bu nesil konsollar erken doğum ile ortaya çıktı. Daha güçlü bir şekilde ortaya çıkabilirlerdi ama işte kapitalizm devreye giriyor bu sırada firmaların hiçte umrunda değiliz yeni konsol diye ne de olsa satılacaktır diye düşünüyorlardır.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Erken gelmesiyle ilgili olduğunu sanmıyorum. MS ve SONY, maliyeti düşündükleri için, bu şekilde bir donanımla geldi konsollar.

    Daha iyi donanım demek, daha fazla maliyet demek. Bu da konsolun son kullanıcı satış fiyatını yükseltir.
    Bu sene de gelmiş olsaydı, değişen pek bir şey olmazdı.
  • Varya bi sürü şeyin temelini nasıl yürüdüğünü bilmeden, bilmek istemeden, belki de iplemeden kendinize göre bi doğru belirleyip sonra da onu sarsılmaz gerçek belleyip bunun üstüne dünya görüşü kuruyorsunuz.

    Laf ortaya, isteyen üstüne alsın. Almayan da dediğimi yapıyorsa bu grupta olduğunu bilsin.
  • Donanımların gücü yani frekans hızları değişmez.
    Sadece NM seviyeleri aşağı çekilirse ortaya daha az ısınan, daha az güç çeken ve daha az yer kaplayan konsollar ortaya çıkar.
    En güzel örneği de PS3'tür. Sanıyor musunuz ki hadi geçtim slim ve ultraslimi, FAT kasaların hepsi tek modeldi?
    İlk çıkan FAT kasalar ile son çıkan FAT kasalar arasında teknolojik olarak ciddi fark var. Ama bu fark asla frekans hızına ya da bellek hızına etki etmez.
    Donanım değişikliği sadece mimaride olur.
  • iyi olur ne o öyle betamax video gibi ıncesini bekleyeceğim acelem yok
  • quote:

    Orijinalden alıntı: bado6100

    Donanımların gücü yani frekans hızları değişmez.
    Sadece NM seviyeleri aşağı çekilirse ortaya daha az ısınan, daha az güç çeken ve daha az yer kaplayan konsollar ortaya çıkar.
    En güzel örneği de PS3'tür. Sanıyor musunuz ki hadi geçtim slim ve ultraslimi, FAT kasaların hepsi tek modeldi?
    İlk çıkan FAT kasalar ile son çıkan FAT kasalar arasında teknolojik olarak ciddi fark var. Ama bu fark asla frekans hızına ya da bellek hızına etki etmez.
    Donanım değişikliği sadece mimaride olur.

    Daha az isinana bir işlemcinin hızını asirtamazlarmi (o.c)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • İmkanı yok donanım farkının olmasının. 400-500 dolara 6 milyon kişinin aldığı bir konsolu eskitemezler. Çok deli tepki yerler bir sürü davalar açılır. Kaç yıllık konsol tarihinde de görülmemiş bir olay. Slimler her nesilde çıkar ama donanım farkı olamaz. Yapımcı oyunu hem V1 hemde V2 için mi geliştirecek. 2 ayrı donanım olacağından 2'sinede geliştirilmesi gerek. İlk versiyona yapımcılar desteği keser. Bu durumda doğacak tepkileri bir düşünün. Bu Microsoft'un konsol dünyasından çekilmesine kadar gider ki onlar bunu öngörebilir. Tekrar söylüyorum donanım farkının oluşması imkansız!
    Ancak şunu söyleyebiliriz. Bu nesil geçen ki gibi 8 sene süremez. 2018-19 civarı yeni sistemlere geçilir. Bu olası.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-C8DDC600D -- 7 Kasım 2014; 1:29:50 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapımcılar V2'sini zaten geliştiriyor (PS4). Xbox One'a, çözünürlük ve 1-2 detayı düşürülmüş halini çıkarıyorlar. Çaba gerektiren bir durum yok. (PC'deki grafik ayarları gibi.)

    Donanım farkı olacağını ben de zannetmiyorum; ama gayet mümkün olduğunu belirtmek gerek.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Castle Bravo -- 7 Kasım 2014; 5:34:01 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Vahlok

    İmkanı yok donanım farkının olmasının. 400-500 dolara 6 milyon kişinin aldığı bir konsolu eskitemezler. Çok deli tepki yerler bir sürü davalar açılır. Kaç yıllık konsol tarihinde de görülmemiş bir olay. Slimler her nesilde çıkar ama donanım farkı olamaz. Yapımcı oyunu hem V1 hemde V2 için mi geliştirecek. 2 ayrı donanım olacağından 2'sinede geliştirilmesi gerek. İlk versiyona yapımcılar desteği keser. Bu durumda doğacak tepkileri bir düşünün. Bu Microsoft'un konsol dünyasından çekilmesine kadar gider ki onlar bunu öngörebilir. Tekrar söylüyorum donanım farkının oluşması imkansız!
    Ancak şunu söyleyebiliriz. Bu nesil geçen ki gibi 8 sene süremez. 2018-19 civarı yeni sistemlere geçilir. Bu olası.

    katılıyorum bır gelıstırme dıger alanlara buyuk haksızlık ve musterı kayıbına neden olur ha derler getırın eskı one larınızı ustune 50 dolar verın goturun yenısı ozaman olabılır.genede sanmıyorum cunku zararları cok olur.oyle olursa bırde xbox v1 vs xbox v2 savasları baslar bır o kalmıstı zaten.ps4 xbox savasları yeterınce forumu cılkını cıkardı.




  • herkes gucsuz çıktı yetersiz diyorda.konsollar çıkmadan önce donanım tahminleriyle ilgili bir sürü yazılar yazıldı.ben az 8 gb ram ve 500gb hdd.bluray okuyucu yazdıgımda bana demedigini kimse bırakmamıstı.o kadar ozellik olmaz en fazla 4 gb ram olur o bile çok fazla diyordu herkes:)
    şimdi begenmiyoruz.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: DarkAfter

    Daha az isinana bir işlemcinin hızını asirtamazlarmi (o.c)

    Elbetteki arttırabilirler ama yapmazlar. Donanımların kapasitesi aynı olmak zorunda ama teknolojisi aynı olmak zorunda değil.

    Dediğim gibi bunun en net örneği PS3'tür.

    İlk çıkan PS3 ile son çıkan PS3 arasındaki CPU ve GPU mimarisinde çok ciddi fark vardır ancak kapasite ve hız değiştirilmemiştir.

    Yani 20 nm işlemci ile Xbox One S çıkarsa, kasa boyutları küçülür, herhangi bir hızlanma olmaz.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bado6100 -- 7 Kasım 2014; 14:18:09 >
  • değiştirilen şey mimari değil üretim teknolojisi. başka hiçbir şey değişmez değiştiği an başka bir konsol olur sadece frekanslarla bile oynasalar başka bir konsol olur.
    örnek gamecube ve wii esasında aynı donanım ama gamecube donanımının cpu gpu frekans değerleri 2ye katlandı ve wii olarak çıktı, buna karşılık wiiu da ki donanım farklı.

    edit: bu arada her konsolun kendine özgü bir kaç oyunu var, hangi özgün oyunda olağan üstü grafikler varda hala dx e gönderme yapılıyor şaşıyorum.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi strider_venom -- 7 Kasım 2014; 14:52:24 >
  • Ama Nintendo 3dsde işlemci değişikliği oldu.Eski işlemciye sahip olan nintendo 3dsler yeni oyunları çalıştıramıyor.bunu herkes gözardı ediyor.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: sarpcore

    herkes gucsuz çıktı yetersiz diyorda.konsollar çıkmadan önce donanım tahminleriyle ilgili bir sürü yazılar yazıldı.ben az 8 gb ram ve 500gb hdd.bluray okuyucu yazdıgımda bana demedigini kimse bırakmamıstı.o kadar ozellik olmaz en fazla 4 gb ram olur o bile çok fazla diyordu herkes:)
    şimdi begenmiyoruz.



    GPU'su çok zayıf.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Castle Bravo -- 7 Kasım 2014; 15:11:55 >
  • GPU değişse de alsak



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Fatz -- 7 Kasım 2014; 16:15:47 >
  • Bırakın GPU yu falanda, biri çıkıp "Xbox One SLim" SS i atsa ortaya, gizli gerçek çekim falan da görsek neye benzediğini.
  • Şu tuğlayı cihazın içine alsalar bari.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Rubisco

    Varya bi sürü şeyin temelini nasıl yürüdüğünü bilmeden, bilmek istemeden, belki de iplemeden kendinize göre bi doğru belirleyip sonra da onu sarsılmaz gerçek belleyip bunun üstüne dünya görüşü kuruyorsunuz.

    Laf ortaya, isteyen üstüne alsın. Almayan da dediğimi yapıyorsa bu grupta olduğunu bilsin.

    İnsanlara sallıyorsun ama kendin boş, bomboş uzun yazılarınla sayfada yer işgal ediyorsun, bunun adı literatörde 'laf salatası' dır.
  • bence gpu da güçlendirme yapılacaktır ama ilk çıkanıda saf dışı etmeyip yine eskiye göre oyunlar yazılacaktır 1080p 60 fps de ucu ucuna çalışan oyun slimde mesela zorlanmadan çalışacaktır şuanki pc de half life 2 oynamak gibi. taki zaman geçtikçe slim modeli ağırlığını koymaya başlayınca yavaş yavaş slimin gücünü gösteren ağırlıklı oyunlar yazılıp ps4 arasında aynı kalitede oyun sunacaklardır. 3 sene veriyorum ben şu ilk çıkan konsola.
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.