Şimdi Ara

winflash ile Bios Uptate Sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
1.145
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Slm arkadaşlar, Asus leptobumda bios sürümünü "windows üzerinden" güncel sürümüne yükseltmek istiyorum. Winflash programı ve biosun güncel olan sürümünü asustan indirdim.

    Winflash prgramını çalıştırıyorum, bios dosyasını seçiyorum ve dosyanın geçerli olduğunu, işleme başlamak için flash butonuna basın diyor.
    ancak flash butonuna bastıktan sonra, hiç bir işlem yapmıyor ve "exit'e basın, otomatik reboot atılacak ve bios güncellemesi devam edecek" diyor ama hiç bir hareket yok.
    Kendim reboot edincede durum değişmiyor. Sorunu nasıl çözebilirim ?

    Birde winflash programlarının resimli anlatımına netten bakınca, resimde erased rom, flashed rom, verified rom seçenekleri var. Bende çalışan winflashta maalesef bu seçeneklerde yok.. Asusun kendi sitesinden indirdiğim uyumlu uyumsuz bütün winflashlar bu şekilde..







  • Şu bios yükleme işleminize dair bir ekran görünütüsü alabiliyormuyuz, ayrıca notebookunuzun bios güncelleme sayfasının linkinide gönderin lütfen.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: dopac34

    Şu bios yükleme işleminize dair bir ekran görünütüsü alabiliyormuyuz, ayrıca notebookunuzun bios güncelleme sayfasının linkinide gönderin lütfen.

    Asus'un sitesinden indirdiğim winflash programının yapamadığı işlemin resmi:))

    1. Resim : yüklediğin bios dosyası geçerli, güncellemek için "flash" butonuna tıkla.
    2. Resim : Flash butonuna tıklandıktan sonra gelen kısım.. Bundan sonra hiç bir işlem yapmıyor.
    *Diğer resim ise winflash programının nette gördüğüm resmi. Asusun yani benim kullandığım winflashtan görldüğü üzere farklı.

     winflash ile Bios Uptate Sorunu winflash ile Bios Uptate Sorunu winflash ile Bios Uptate Sorunu




  • Bazı bioslarda yazmaya karşı koruma kilidi oluyordu, bazı virüsler bir zamanlar çok yoğundu ve kendilerini biosa yazıp anakartı darmadağın ederlerdi. Çok uzun zamandır görmüyorum bu kilidi sanıyorum kaldırdılar yada default ayarlarda disable olduğu için uzun zamandır karşılaşmadım. Bilemiyorum farkındamısınız ama bios yazma aracısının sağ üst köşesinde kilit işareti duruyor. Acaba bu kilit ile ilgili olaiblir mi diye düşünüyorum. Biosunuza girip write protection gibi bir koruma olup olmadığını, varsada ayarının disable değilse bu şekle getirilmeisni kontrol edermisiniz..Sonra benide bilgilendirin, ayrıca bios menünüze dair ayrıntılı bir video çekin bazen kullanıcının gözünden kaçan minik ayarlar oluyor, bizlerde görelim ki ikaz etme şansımız olsun..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dopac34 -- 25 Haziran 2014; 1:20:17 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.