Şimdi Ara

Windows XP harddiski görmüyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
1.743
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Pentium 3 800 Mhz. I815 chipsetli bilgisayarıma 3. harddiski taktım. Bios'tan baktığımda anakart 3 harddiski de doğru bir şekilde görüyor. Windows XP de harddiski algıladı ama windows gezgininde Bilgisayarımın altında yeni taktığım harddisk görünmüyor.

    Eski IDE konfigürasyonum:

    1. Master: Harddisk
    1. Slave : DVD-Rom drive
    2. Master: Cd yazıcı
    2. Slave : Harddisk

    Yeni IDE konfigürasyonum:

    1. Master: Harddisk
    1. Slave : Harddisk
    2. Master: Cd yazıcı
    2. Slave : Harddisk


    3. harddisk neden görünmüyor?? Ne olabilir?



  • Bilgisayarım'a sağ tıklayıp yönet deyin. Çıkan menüde disk management (disk yönetimi gibi birşey olmalı) seçin. Oradaki listede çıkması gerek diskin. Üzerine sağ clickleyip formatlayabilirsiniz.
  • dosya sistemleri farklı ise görmeyebilir ntfs dosya sistemi kullanıyorsan sorun olmaz da fat32 dosya sistemi kullanıyosan 3. diskinde ntfs dosya sisteminde biçimlendirilmişse bundan dolayı sorun olabilir. kullandıın diskin dosya sistemi ne ise diğerlerinin dosya sistemi de aynı olursa ii olur. bi de bunların jumper ayarı önemli... bence 3. hddyi sec. master yapmanda yarar var kolay gelsin
  • Tamam sorunu disk management'tan çözdüm. 2. harddiski de kendim takmıştım böyle bi işlem yaptığımı hiç hatırlamıyorum, harddiskin üzerine sağ tıklayıp formatlamıştım. Disk managementtan harddiski initialize etmek gerekiyormuş. Yardım için teşekkür ederim.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.