Şimdi Ara

Windows Phone satışları istenen karlılığı sağlamıyor (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
304
Cevap
0
Favori
6.424
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ParacelciuS

    Ben iphone kullanıyorum. Eşime ve Anneme Lumia aldım. İkisi de hallerinden çok memnun. Üstelik annemin ilk akıllı telefonu.
    Bence belirli bir yaşın üzerinde, teknolojiye uzak insanlar için windows phone platformu diğer platformlara göre daha avantajlı. O beğenmediğiniz kutucuklar işte bu aşamada çok işe yarıyor.
    Bende yeni gelecek lumia modellerini bekliyorum.



    Android yüklü bir telefonda ana ekranda o windows phone deki kutucuklardan daha çok kutu var ve ekleyip çıkarması daha basit yaşlı insanların zaten akılı telefon kullanmaları saçma . Tuşlu bi sürü model varken akıllıya ne gerek var




  • kendini anlatma bize
  • -WaTCHMaN- kullanıcısına yanıt
    Siz şuna cevap veremediğim için gülüyorum desenize.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: THESTER

    Boyle sacma haber gormedim tabiki de yeni bir sistemin cok fazla karlilik saglamamasi normal fakat gecen yila gore karliliginin ne kadar arttigi biliniyor. Bu haber sacma olmus baya bi. Su an wp'un ilerlemesinde engel olan tek sey çin ve amerika pazari.

    Kaç yıldan beri yeni sistem bu? Gören de androidi 100 yıllık babadan oğula bi sistem sanacak. Yeni falan değil, gelişmiyor işte kabul edin.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: World-x5

    Siz şuna cevap veremediğim için gülüyorum desenize.

    cevap yukarda . Eğer okuma ve anlamada zorluk yaşıyorsan ilkokul 1 den tekrar başla
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Kalzagg

    quote:

    Orijinalden alıntı: laerrof

    Şu anda bilgisayarında Mac OS mu yoksa Linux mı kullanıyorsun. Bunlardan birisini kullanıyorsan eyvallah.

    yok windows 7 kullanıyorum microsoft zamanında çok iyi işler yapmışken niye şimdi böyle şeyler yapıyor onu anlamadım telefon konusunda ise karşısında 2 büyük işletim sistemi varken ve halen adam akıllı uygulama ve kişileştirme yokken böyle satması bile mucize

    Zamanla olacak bunlar, apple ın Türkiye deki 3gs(3g de olabilir) reklamını hatırlayın. Video da çekebiliyor ve bunu kesip parçalayabiliyorsunuz diye bunu bir devrim edasıyla tanıttılar ki o zamanlar javalı telefonlarda bile bu işlemi 3. parti uygulamalarla yapabiliyoruk. Kısacası aynı olgunlaşma süresi windows için de piyasaya çıkacak diğer sistemler için de geçerli. Android hala güncelleme üzerine güncelleme çıkartıyor ve sorunları zibilyon ve yavaş yavaş o da düzeltiliyor.



    Kişiselleştirme noktasında android hem IOS tan hem de Wp den önde hakkını yememek gerek ama bu da biraz sistemle alakalı android açık kaynak kodlu bir sistem olduğundan bu kadar kolay zenginleşebiliyor. Bu hamle windows için de olacak ios için de olacak ama hemen olmayacak çünkü arada şöyle bir fark var android sanal makine üzerinden her donanımla bir şekilde çalıştığından kararlılık sorunları yaşıyor ama daha fazla seçenek sunduğu için bu göze batmayabiliyor. Windows ve IOS ta bu dalvik olayı yok ve sistem kapalı kaynak kodlu nature sistem dolayısıyla sadece belli donanımları destekliyor haliyle windows ve apple böyle kişiselleştirmeleri donanımları için optimize etmek durumunda yoksa o kişiselleştirmeler wp ye de ios a da gelir ama sonra o bildirim çubuğu 10 dakikada mı açılır ben bilmem. Kısacası IOS ve WP bu noktada hassas kararlı bir sistem için ellerindekileri hemen ortaya koyup donanıma hor davranmıyorlar.


    Uygulamalara gelirsek; android ve ios bu konuda başı çekiyor ve uygulamaların bir çoğuna bu sistemlerde bedava da ulaşabiliyorunuz. Lakin bu da zamanla oldu android zamanında 200000 uygulamaya ulaştığında parti vermişti amerikada google. Microsoft ise 200000 uygulama barajına yeni ulaştı ve ben bunu chip te bir haber olarak okudum sadece. Market demişken şu da çok önemli evet çeşitlilik güzel bir pdf okuyucu için bile 50 farklı uygulamanın olması hoşuma gider ama bir bakıyorsun bu 50 uygulamanın 15-20 tanesi virüslü ya da cihazı fazla kasıyor(Play store için yazıyotrum bunu). Bu da gereksiz adamlar kişisel bilgilerini paylaşıyorlar bu cihazlarda ki google ın kişisel verilerin erişimine ve güvenlik zaafiyetlerine dair sabıkalarını bir yazsam buradan google ın amerikadaki binasına duble yol olur. IOS bu konuda çok titiz wp de aynı şekile uygulama geliştirme süreci wp de 15 günü buluyor adamlar deniyorlar şu eksik bu fazla ekle çıkart güncelle gibi ibareleri yerine getirmedikçe o uygulama markete ulaşamıyor. IOS ta da süreç aynı şekilde. Eğer android de bu kadar ince eleyip sık dokuyorsa piyasada androide benzeyen .apk uzantısını kullanan başka bir sistem daha var ve play store ın itibarını zedeliyor.

    Windows şu anda android ve IOS un birleşimi bir sistem gibi hareket etmek istiyor. Apple cihazlarıa hafıza kartı bile takamazken tasarım noktasında fazla muhafazakar ve şu anda büyük ekran beklentilerinden tamamen uzakken telefona atacağın müzik için bile itunes a muhtaçken(jailbreak var Allahtan ama onda da yine tamamen sistem senin değil) kişiselleştirme olarak istenene hala yaklaşamamışken ve de rakiplerine göre f/p seçenekleri yerine sadece elit kesim için fiyatlandırma politikan varken android için bu durumlar daha tersine işliyor alternatif çok özgürlük had safhada(root ile superuser olarak kullanıyorsun ve tamamına yakınına hakimsin cihazın) her fiyata ve her boyuta telefon var.


    Gelelim windows bu sistemlerin neresinde; android gibi her fiyata ios kalitesini sunmak isteyen bir platform var karşımızda IOS un sistem kararlılığı ve androidin çeşitliliğini bize sunmaya çalışıyorlar. Daha çok yolları var ama yine de kötü bir yolda değiller. Kişiselleştirilebilirlik hala çok eksik, marketin çeşitliliğini(bakın güvenliğini demiyorum) tartışmıyorum bile. Sistemin hala desteklemedikleri var mesela USB OTG olsaydı 1520 ye klavye bağlasaydık 6 inç te fena olmaz mıydı word ve excel çalışmak ? Daha buna çok var mesela arama engelleme bile geleli bir kaç ay oluyor. Yarın günü gelecek USB OTG özelliğini adamlar ilk biz yaptık gibi reklamlarda bağıra çağıra gösterecekler mesela.


    Oldukça uzun bir yazı oldu vakit ayırıp okuyanlara teşekkür ederim. İyi forumlar.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Nuvo'

    oturmamış bir sistem ile 1500-2000 liralık telefon çıkarırsan piyasaya , note serisi gibi telefonlara rakip olmaya çalışırsan, insanlara ballandıra ballandıra sattığın telefonlara ( 520 den 920 ye kadar ) adam gibi güncelleme vermezsen daha bir titreşim ayarı gibi basit bir özelliği bile sisteme entegre edemezsen , gelecek dediklerini getiremezsen , sistemini kapalı kutu yaparsan ve kırmaya çalışanlarla inatlaşırsan sen kar edemezsin etmede ..



    helal olsun kardeşim . durumu çok güzel özetlemişsin
  • microsoft iki tarafta cuvalladı

  • Eşim android ben wp kullanıyorum androidin bayağı yüksek seviye modeli geçenlerde hazır wifi bulmuşken uygulamaları güncelliyim dedim güncelledim tabiki ama o kasılma ne böyle insanı bayağı gıcık ediyor işte android bu yılların verdiği uygulama bolluğu var lakin işte bu olay insanı soğutuyor resmen,haklısınız uygulama eksiği var bundan ötürü zaman zaman soğuyorum cihazdan ama stabilitesi bir türlü vazgeçirmiyor.

  • Haberin görselin'de lumia 1520 yeni satışa çıkan lumia 1520 Haberin zamanlaması
    Çok Manidar:):):) Donanimhaber'de paralel yapılanma başlamış.....:)Ayrıca Kolpa'dan haber zaten itibar edenler'de kolpaçılar:)

  • quote:

    Orijinalden alıntı: thestell

    quote:

    Orijinalden alıntı: THESTER

    Boyle sacma haber gormedim tabiki de yeni bir sistemin cok fazla karlilik saglamamasi normal fakat gecen yila gore karliliginin ne kadar arttigi biliniyor. Bu haber sacma olmus baya bi. Su an wp'un ilerlemesinde engel olan tek sey çin ve amerika pazari.

    Kaç yıldan beri yeni sistem bu? Gören de androidi 100 yıllık babadan oğula bi sistem sanacak. Yeni falan değil, gelişmiyor işte kabul edin.

    aynen katiliyorum. ilk android telefonun piyasaya cikisi ekim 2008, ilk wp telefon kasim 2010. aralarinda sadece iki sene fark var. hala yeni platform, gelisecek soylemleri... android 3uncu senesinde 2007de cikan kendisinden cok daha eski ve oturmus rakibi iphone u gecmeyi basarmisti. 3uncu senesinde wp nerede. hala gelisecek, eskiklerini kapatacakda bir yere gelecek



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi darkaura -- 4 Şubat 2014; 13:43:51 >




  • Bu kadar wp hakkında atıp tutmanızın sebebi nedir?
    Magaza göreceli bir kavramdır. Bir kaç kişinin ihtiyacını karşılamıyor diye wp'nin magazası boş demek o kişilerin cahilligini gösterir.
    yeni bir işletim sistemi yeni bir alan tabi ki ucuz modellerle daha çok satacak ki tanıtımı yapılacak.
    Şu forumda bu kadar boş konuşan insanları görmek beni şaşırtıyor. Amaç sırf kötülemek olmamalı.
    Lumia 925 kullanıyorum. Bakıyorum şu anda 25 tane oyun yüklü begenmeyip sildiklerim hariç. Sosyal agların hepsi var. Üstüne uygulamalarımda var.
    Nedir bu magaza gelişmeli hastalığı anlamıyorum. Sizler doyumsuzsunuz bence. wp ilk l920 tanıttıgı zamanlar 2 sayfa oyun vardı şimdi sayın bakalım kaç sayfa ezberlemişsiniz magaza gelişmiyor lafını anca konuşuyorsunuz.
    Bu kadar olmaz. Android 4.4 çıktı hangi cihazlar alıyor? Onuda geçtim android 4.3 kaç samsung ne kadar sürede almaya başladı? Anca konuşun beyler...




  • pckobat_78 kullanıcısına yanıt
    Cok haklisiniz. Birileri cikiyor magaza zayif diyor. Yurdum insani da omur boyu magaza zayif kalacak saniyor. Herkesin bir tercihi vardir tabiki cogunluk android diyebilir normaldir. Bunu intel amd savasina donusturmek cok sacma ikisi de bambaska platformlar. Kendi fikrimi soylemem gerekirse lumia 720 kullanicisiyim ayni fiyat seviyesinde olan galaxy s3 mini ile kiyasladigimda 720 ozellik olarak dusuk kalsa da performans olarak daha ustun bir telefon. Bunu tecrube etmeyen ezbere konusan arkadaslar. Tecrube edenlerden dinlerlerse daha guzel bir tartisma ortami yaratilabilir.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • nokia alacaksanız twk sebep kamera başka bir sebep yok.2 gb ramli telofon çıkartmışlar ama 2 gb gerektiren program yok wp de ama illa oyun diyorsanız telefonu kastıracam diyorsanız nintendo ds emulatörü yükleyip pokemon white and black oynayın.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: javaprof

    nokia alacaksanız twk sebep kamera başka bir sebep yok.2 gb ramli telofon çıkartmışlar ama 2 gb gerektiren program yok wp de ama illa oyun diyorsanız telefonu kastıracam diyorsanız nintendo ds emulatörü yükleyip pokemon white and black oynayın.

    şu anda nintendo ds emülatörü yüklenebiliyor mu windows phone lara ?
  • Bence windows phonenin derdi market yada programlar falan değil. Az çok bilgi sahibiyiz. Mikisoftun bu konuda düzenlemeler yapması lazım. Akıllı telefonu sadece alo diyim markete girip 3 5 bişey kurayım diyenler için lafım yok. Ama insan sıkılıyor yahu bi zaman sonra. Değişiklik yapabileceğin ne var cihazda? Hiç. Kutular ve kutular. Ne bi rom var ne bi mod var ne de bu yönde program vs. Bu lumiaların malzeme kalitesi, tasarımı ve kamerasını herzaman takdir ediyorum ama istediğim gibi kurcalayamadıktan sonra napayım o cihazı.

  • Ahh işte güne güzel başlamak budur. WP çıkış yakaladı da Apple batacak da Samsung geberecek de işte nerede böyle garip garip teoriler varsa bu forumda bu WP denilen bölümde çıkıyordu. İyi oldu ama hiç olmazsa Dünya,nın sadece kendi 4 duvar evinden ve kendi gariban WP bölümünden oluşmadığını öğrendi bazıları. Lumia denilen cihazlar sayılsa satılsa anca "karne hediyesi" olarak satılır. Hani çocuğumun telefonu olsun da öyle çalmaya-önünü kesip gasp etmeye değecek bir telefon olmasın gibisinden bir kesimden oluşuyor. Ama ah o anne babalar lütfen şu 3G denilen zımbırtıyı kesin ya da verin eline 3310'u olsun bitsin. Biz sizin çocuğunuzun Iphone bölümünü basıp Iphpne çöp zaaa xDe v.s ucuz postlarını çekmek zorunda değiliz bize de yazık.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ByCenkay

    Samsung bir kere WP pazarına giremez çünkü Google ile yaptığı nalaşmada bence Google tam bağımlılık istedi. Samsung da bunu kabul etti. Zaten tizen gibi hükemmel bir sistemin çöküşünü de görüyoruz. Bu gidişle tizende 4-5 modelle kapatacak.

    Tlzenin mükemmel oldugunu nereden biliyorsunuz acaba

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • android kasılıyor diyenler mobil işletim sisteminden anlamayan ortalama kullanıcılardır.android kasılmaz arkadaşlar.androidin üstüne yazılna arayüzler kasılır.o arayüzü ne kadar çok androide optimize ederseniz o kadar yağ gibi bi kullanım deneyimi elde edersiniz.bunun en güzel örneği s4'teki touchwiz ve htc'deki sense arayüzü.touchwizli s4 romu 1,5 gb'ken sense 800-900mb'tır.nasıl bir insanın sırtına kaldıramayacağı yükleri vurursanız götürse bile tekler andoidde de öyle.sanırım ortalama kullanıcılar için yeterinde açıklayıcı olmuştur.

  • ha bu arada da nexus kullanmadan androidi kullandım demeyin:-)

  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.