Şimdi Ara

Windows 8.1 Update 1 Takılma Sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
1.106
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Kısa süre önce bilindiği gibi update 1 geldi fakat bu güncellemeyi alındıktan sonra masaüstünde 4-5 saniyelik takılmalar meydana geliyor bunun sebebi nedir ?



  • Durumu buradan değilde microsoftun yetkililerine iletmiş olsanız çok daha yardımı olur diye düşünüyorum. Donanımsal bir arıza olma olasılığı düşük olduğu için sizi bir dolu test zırvalığı ile sıkmıyorum ama benim vaktim var, benim için problemde olmaz derseniz işlemci+ram+hdd+ekran kartı için test sonuçlarını ve anakartda dahil olmak üzere ısı ve voltaj değerlerini bir gönderin bakalım.

    Şahsi düşüncem güncellemedeki bir hatadan kaynaklı yazılımsal bir hata olasılığı üzerine yoğunlaşılmalıdır. MEvcut servis pack güncelleştirmesi kaldırılarak durumu değerlendirebilirsiniz. Geçmiş olsun, kolay gelsin.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: dopac34

    Durumu buradan değilde microsoftun yetkililerine iletmiş olsanız çok daha yardımı olur diye düşünüyorum. Donanımsal bir arıza olma olasılığı düşük olduğu için sizi bir dolu test zırvalığı ile sıkmıyorum ama benim vaktim var, benim için problemde olmaz derseniz işlemci+ram+hdd+ekran kartı için test sonuçlarını ve anakartda dahil olmak üzere ısı ve voltaj değerlerini bir gönderin bakalım.

    Şahsi düşüncem güncellemedeki bir hatadan kaynaklı yazılımsal bir hata olasılığı üzerine yoğunlaşılmalıdır. MEvcut servis pack güncelleştirmesi kaldırılarak durumu değerlendirebilirsiniz. Geçmiş olsun, kolay gelsin.

    Öncelikle ilginiz için teşekkür ederim.Bu gelen update 1 'i kaldırınca sorun düzeliyor donanımsal birşey olduğunu düşünmüyorum ısıları gayet iyi ama güncellemeden sonra dediğim olay giriyor araya en iyisi şimdilik güncellemeden devam edeyim




  • byxox kullanıcısına yanıt
    Win7 64 bit sürümünü kullanıyorum. Sp1, hiç bir güncelleme yapılmamış saf hali. Ne zaman güncelleme paketi indirse (artık özellikle kapalı tutuyorum) sistem kararlılığı birden sapıtıyor. Önce ati ekran kartı mavi ekran hatası vermeye başlıyor sonra bilgisayar açılmamaya, açılırsa kapanmamaya, sonrada yaradan ne verdiyse çarşaf çarşaf mavi ekranlar.. (Toplamda bilgisayarı benim haricimde kullananlar tarafından 7 güncelleştirmeye tabi tutulup 7 sindede ya aynı yada benzer hataların görülmüş olduğu ve tarafımdan bizzat yeniden kurularak giderildiği sabittir). Özellikle XP den sonraki işletim sistemlerindeki değişim sürecinde microsoft tam bir hayal kırıklığı. Vista ile hezimeti yaşayan microsoft win8.1 ile hezimetinde dibini görmüş bulunmakta kanımca. Zira ne zaman bir güncelleştirme paketi çıkartıp yayınlasalar, yükleme sonrasında onlarca kişi hata mesajları dolayısı ile forumlara koşmak zorunda kalıyor. Benim bildiğim güncelleme paketleri hataları gidermek için yapılır ama microfotsun güncelleştirme paketleri snaki hata mesajı alamayan kullanıcılarını çıldırtmak için çıkartılıyor.. Şahsi düşüncem stabil çalışan işletim sistemine güncelleme gerksiz ve tehlikeli bir iş, tıpkı stabil çalışan bilgisayara bios güncellemesi gibi.. Geçmiş olsun, kolay gelsin.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dopac34 -- 6 Mayıs 2014; 9:59:56 >




  • Bu güncellemelerden bir gariplik var.. bu ne hikmetse bazı pc lerde sorun yerine faydalı 0luyor,ama kimisinde ise bakıyorsun update yaptığına bin pişman olunmuş.
    Benim önceki sistemde de update sorunları oluyordu..Ancak mevcut sistemde hiçbi sorun yaşamadım.
    Benim düşüncem yapılan update ler, bazı donanim'la uyum sağlamiyor, yada mevcut sistem(e.karti, chipset vs) güncel olmadiği veya iyi kurulum yapılmadığından hatalara neden olabileceği.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.