Şimdi Ara

Windows 7/10 izinler/Yetkiler Sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
252
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba Arkadaşlar. Bilgisayarcı olamama ragmen bir çözüm bulamadım.
    Önceden Windows 7 64 bit vardı. Dosyalarımı gizlemek için izinleri yönetten izin verme yapmıştım.
    Daha sonra format atacakken izinleri açmadan format attım. Windows 10 yükledim. Şimdi izinleri açamıyorum. Yani güvenlik kısmından izinler açılıyor herşeyi izin ver olarak seçtim fakat bir türlü dosyalarımı açamadım. İzinler kısmında Bilinmeyen hesaplar vardı. onları seçmeme ragmen gene olumsuzdu sonuç. Sahipliği al desemde olmadı ne yapabilirim ?  Windows 7/10 izinler/Yetkiler Sorunu
     Windows 7/10 izinler/Yetkiler Sorunu







  • up up up Arkadaşlar yardım lütfen
  • Şu videoda sahipliği almanın kolay yolunu göstermiş.



    Ben denemedim. Videoda gördüğümü anlatıyorum.
    Buna göre şu linkten:http://winaero.com/download.php?view.16
    "Download TakeOwnershipEx allows you to get full access to files and folders" yazan yere tıklıyorsun. Küçük bir dosya indiriyorsun.
    Dosyanın içindekileri bir klasöre çıkart.

    Windows 8 ve 10 için TakeOwnershipEx-1.2.0.1-Win8.exe isimli dosyayı çalıştırıyorsun. Diğeri Windows 7 için.
    Program kurulduktan sonra videoda görüldüğü gibi sahipliğini almak istediğin dosya veya klasöre sağ tıklayıp "Take Ownership/Restore Rights" seçeneğini seçiyorsun. Dosyayı veya klasörü tepe tepe kullanıyorsun.

    Ama ben olsam böyle yapmam. Linux Mint'i sitesinden indirip Rufus'la USB Flash hafızaya yazdırırım. Bilgisayarı bu USB ile açarım. Kurulum yapmadan çalıştırırım. Linux, sahiplik, erişim hakkı, vs... falan dinlemez. İstediğim dosyaya istediğim gibi erişirim. Mesela yeni bir klasör açarım. Problem çıkaran dosyaları buraya kopyalarım.

    Başka yöntemlerle de olabilir. Benim aklıma bunlar geldi. Kolay gelsin.




  • Dediginiz programı kurdum ama maalesef izinli olan dosyalara erişim sağlanmadı. 2. Yöntem için deneyecegim. 2. Yöntemde dosyalara eriştikten sonra bunların kilidini çözme durumum varmı ? Yani çözüp Windowsta kullanmaya devam etmek maksadıyla öyle bir imkan varmıdır ?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: becetoy21

    Dediginiz programı kurdum ama maalesef izinli olan dosyalara erişim sağlanmadı. 2. Yöntem için deneyecegim. 2. Yöntemde dosyalara eriştikten sonra bunların kilidini çözme durumum varmı ? Yani çözüp Windowsta kullanmaya devam etmek maksadıyla öyle bir imkan varmıdır ?

    Dosyalara Linux üzerinden eriştiğimiz için ben bugüne kadar kilit diye bir şeyle karşılaşmadım. İstediğim gibi erişiyorum. Windows'un bazı sistem dosyaları veya klasörleri vardır. Normalde gizler veya klasöre girmeye izin vermez. Linux üzerinden problemsiz giriyorum. Ama dosyaları veya klasörleri Windows üzerinden şifrelediysen o başka, o zaman problem çıkabilir.

    Linux'la bilgisayarı açtıktan sonra dosyalara veya klasörlere Windows üzerinden de erişebilmek için yukarıdaki mesajımda da yazdığım gibi yeni bir klasör oluştur. (Hard diskte yeni bir klasör veya USB Flash Bellek üzerinde yeni bir klasör)
    Erişemediğin dosyaları veya klasörleri bu yeni klasöre kopyala.
    Sonra bilgisayarı yeniden başlat (Windows çalışsın). Şimdi yeni oluşturduğun klasöre ve içindeki dosyalara rahat şekilde erişebilmen lazım.

    Linux derken; Ubuntu olur, Linux Mint olur,... vs. USB Flash Disk ile başlatıp kurulum yapmadan çalıştıracaksın.

    Hard diski bozuk olup Windows açılmayan bilgisayarı bile Linux'la bu şekilde açıp içinden önemli dosyaları kurtarıyorum. USB hard diske veya USB Flash Belleğe kaydediyorum. Tabi bilgisayardaki hard disk tamamen ölü olmayacak; ölmek üzere olan veya can çekişen hard diskten bahsediyorum.




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.