Şimdi Ara

Windows 10 Laptop Güç Kesintisi(Lenovo)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
279
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhabalar arkadaşlar,
    Bugün yanlışlıkla bir program dosyasının yerine Ekran kartıma ait olan dosyayı tamamen sildim. Sonra sorun yaşayabilirim diyerek ekran kartına dair her şeyi kaldırdım temizlemesini kayıt defterini falan bildiğim kadarıyla temizledim.bilgisayarı yeniden başlattım. Sonra kurulumunu falan tekrar yaptım aynı sürümden. Fakat bilgisayarı tekrar açtığımda güç kesintisi yaşadım. Bu olaydan önce bilgisayarımda format atmadan önce yaşadığım sorunu tekrar yaşadım. Sorunum şu; bilgisayarı açarken güç düğmesine basıyorum açılıyor. Windows ekranı gelmeden güç kesiyor ve tamamen kapanıyor fakat ikinci kez güç düğmesine bastığımda bilgisayar açılıyor. Ama her ayrı açışımda bu durum devam ediyor. Bu sorunu yaşayan ve çözebilen kişiler varsa yardımcı olurlarsa çok sevinirim. Ekran kartım AMD R5 M230 (driver sürüm 15.12) modelidir. Format attıktan sonra sorunun attığım formattan kaynaklı olduğunu düşünmüştüm fakat tekrar bu ekran kartı olayından sonra tekrarlaması silme ve sonra tekrar kurma olayından olabilir mi bilemiyorum. Ama aynı sürümü tekrar yükledim. Şimdilik gördüğüm bir yazıyı uygulayadım ve sorun çözülmüş gibi görünüyor.

    "Denetim Masası -> Sistem ve Güvenlik-> Güç Seçenekleri -> Güç düğmelerinin yapacaklarını seçin (solda) -> Şu anda kullanılmayan ayarları değiştir'i tıklayın. Aşağıdan Hızlı başlatmayı aç'ı iptal edin."

    Fakat o yazıyla alakalı kısımın şimdiye kadar etkisi yokken neden onu yapınca düzeldiğini anlamadım. Yardımcı olursanız çok sevinirim.
    Başlığı yanlış yere açtıysam kusura bakmayın. Gereken yere yönlendirirseniz sevinirim.
    Saygılarımla.







  • Bu sorun intel management engine interface sürücüsünün güncel olmamasından kaynaklanıyor olabilir.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Gök Gürültüsü

    Bu sorun intel management engine interface sürücüsünün güncel olmamasından kaynaklanıyor olabilir.

    Hocam yanlış anlaşılmış olabilirim belki. Bilgisayarımda sorun yoktu. Dün yanlışlıkla AMD dosyasını sildim program files'tan. Sonra sorun çıkar diye her şeyini kaldırıp sıfırdan tekrar kurunca bu sorun ortaya çıktı. Yüklediğimle aynı sürümü yükledim. İntel'e bağlı herhangi bir şey yok ortada.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.