Şimdi Ara

Win32.Sality(AA,AO,AE,NAR vs), Win32.Alman(NAB) virüslerinin tamamen çözümü.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1
Cevap
0
Favori
1.395
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhabalar,
    Win32 serisi virüslerin silinmesi neredeyse low level formata kadar götürüyor kullanıcıları. Çileden çıkaracak sonuçlar doğuran bu virüsler sisteme bulaştığı zaman, internetin yavaşlaması/kesilmesi, bilgisayarın yavaşlaması gibi birçok sorun çıkartmakta.
    Kısa süre önce sistemime bulaşan bu virüsü silmek için denemediğim yok, denemediğim anti-virüs programı, sayısız format girişiminden sonra anladımki bu virüs formatla dahi gitmeyecek bir virüs. Çünkü virüs, yapay bir zekaya sahip. Format atsaniz dahi bu virus, siz internete bağlanır bağlanmaz yeni versiyonunu indirip kendini çoğaltmaya devam ediyor.
    Çoğu kullanıcının belkide bu virüsü silememesinin nedeni, windows bileşenleri çalışırken silinenemesi ve virüsün güvenli kipi engellemesinden ötürü güvenli kipte sistemin açılamaması ve tarama yapılamamasıdır.
    Denediğim onca yöntemden sonra gecenin bu saatinde sonuca ulaşabilmiş bulunuyorum. Yapmanız gerekenler aslında çok basit ancak birçok kullanıcının hayatında hiç görmediği şekilde sistem değişikliği içermektedir.
    Anlatıma başlamadan önce söylemek isterimki, hiçbiryerden alıntı değildir yazacaklarım. Yapacağınız işlemlerinin sonucu sizin sorumluluğunuzdadır.

    Adım 1: Portable Nod32 kurulumu.

    Portable olmayan tüm anti-virüs programlarını virüsümüz engellediği, sildiği yada çalıştırmadığı için mecburen portable kullanmak zorundayız. Link veremiyorum ancak google'dan portable nod32 full yazdığınızda Nod32 On-Demand programını (15mb) bulabilirsiniz.
    İndirdiğiniz rar uzantılı dosyaları her hangi bir yere çıkartın ancak kesinlikle nod32'yi çalıştırmayın.

    Adım 2: Çalıştır komutuna msconfig yazarak sistem yapılandırma sayfasına giriyoruz.

    Sistem yapılandırma sayfası işletim sistemine göre değişiklik göstermektedir ancak bizim yapacağımız işlem, hizmetler ve başlangıç sekmesindeki işaretli programların tamamının işaretini kaldırmak. Yani işletim sisteminiz açıldığında sadece windows'unuz çalışacaktır. Bilgisayarınızı yeniden başlatmayın.

    Adım 3: Sistem yapılandırma sayfasından gerekli ayarları yaptıktan sonra internetinizi kesin, ama MUTLAKA kesin.

    Adım 4: Windows'unuz açıldığı zaman hiçbirşey açılmayacak, başlamayacaktır.

    Adım 5: Rar dosyasından çıkarttığınız Portable Nod32 programını açın ve çalıştırın. Anti-virus protection'u açmayın, açıksada kapatın. Taramaya girin (Computer scan). Özel taramayı seçin (Custom scan) ve tüm sisteminizi taratmaya başlayın.

    Adım 6: İndirdiğiniz Nod32 eski bir veritabanına sahiptir, ancak Win32 serisi virüsleri silmektedir. İlk tarama işleminiz bittikten sonra, yine google üzerinden geçici olarak key bulabilirsiniz ve update edebilirisiniz. Tekrardan tarama yapabilirsiniz.

    Adım 7: Tarama işleminden sonra işletim sisteminiz yüksek ihtimalle zarar görmüyor ancak ağır kayıplar vermeniz durumunda yeni bir işletim sistemi kurmanız gerekmektedir. (En azından hard diskinizi kaybetmiyorsunuz :) )

    Adım 8: Sisteminizi tamamen temizlendikten sonra tekrardan msconfig'den kapattığınız tüm bileşenleri tekrardan işaretleyiniz.

    Daha öncede söylediğim gibi hiçbir yerden alıntı değildir, tamamen kişisel tecrübem ile keşfettiğim bir yöntemdir.
    Umarım tamamen kurtulabilirsiniz Win32 serisi virüslerden. Kolay gelsin.







  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.