Şimdi Ara

WHARFEDALE DİAMOND 9 SERİSİ; İNCELEMELER, YORUMLAR, FOTOĞRAFLAR... (55. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.097
Cevap
7
Favori
102.695
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 5152535455
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: tamerege

    bende var dostum, hayırdır?

    Hocam merhaba,

    Yamaha RX-V477 amfim mevcut, hoparlör olarak sadece önlerde 8.3 bağlı. Kablo karmaşası ve yerin de çok uygun olmamasından ötürü arka kolonları düşünmüyoruz (bkz WAF).

    En azından bir center eklersem, vokaller ile diğer sesler biraz daha ayrılmış, konum olarak daha netleşmiş olur gibi geliyor. Gidip başka marka hoparlör aldığımda hem tonal olarak hem de görüntü olarak alakasız olacağı için yine 8 serisi bakıyorum.

    Malum siteden bir tane aldım, sürücü körükleri hasarlı çıktı, satan kişi "geri gönder, crystal serisi var onu vereyim" dedi, ama şantiyelere vs gidiyordum o zaman, uğraşamadım.

    Sizdeki boşta mı, elden çıkarmayı düşünüyor musunuz..?

    Selamlar




  • kardeşim istiyordu, ama yeni bir sehpa aldık, gözleri biraz küçük sanki henüz ölçmedim. center oraya sığmazsa seve seve veririm.
  • Arkadaşlar merhaba,

    İşim dolayısıyla foruma sık giremiyorum, o yüzden biraz uzun yazıcam umarım kızmazsınız

    Evimde kullandığım sistemle ilgili görüş ve önerilerinize ihtiyacım var. Sadece sinema izlemek için 6 senedir Pure Acoustics Junior 5+1 sistem ile Pioneer VSX LX 50 kullanıyorum. Sizce amfi ve hoparlörler nasıldır? Eskiden ses güzel geliyordu ama şimdi kulak alıştıkça bas ve tizleri pek beğenemiyorum.

    Amfimi kötüdür yoksa, benim tahminimde olduğu gibi hoparlörler mi? Bu arada izlediğim fimler MKV formatında hepsi DTS değil, Dolby digital olanda var, ama yoğunluk 2 kanal olanlarda… Eğer bu filmler için değmez diyorsanız tamam ama yine de sistemi yükselt derseniz en önemli kısma geçiyorum;

    Artık projeksiyon ile perde kullanmaya başladım. Perde indikten sonra Front hoparlörler için 89 cm yükseklik kalıyor bana bu yüksekliğe uygun tavsiye edeceğiniz hoparlör marka ve modelleri varsa nelerdir ? Wharfedale vs. Bütçem 1000-1500 arası olabilir




  • serkandaggi S kullanıcısına yanıt
    Merhaba,

    Özellikle wharfedale almak istiyorsanız, wharfedale diamond 9.5'ler tam 90cm. Boyut ve fiyat olarak istediğiniz aralıkta. Diğer markalar için kullanan arkadaşlar yorum yapacaktır. Anfinize gelince, bence gayet yeterli ve güzel bir avr. Hoparlör değişikliğiyle hissedilir bir fark olacaktır.
  • Açıkçası illede wharfedale diye bir talebim yok, bazı yorumlar gördüm magnat heco gibi ama onlarıda bilmiyorum. Sadece frontları değişmek yeterli olurmu peki, çünkü bütçemde 1500 civarı olacak. Şöyle efektleri, tiz sesleri daha iyi verir diyorsanız 9.5 i hemen gündemime alıyorum



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi serkandaggi -- 14 Ocak 2016; 20:09:10 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • serkandaggi S kullanıcısına yanıt
    Wharfedale diamond, magnat superm ve heco victa prime serileri giriş-orta seviyesinde fiyat performans ürünleridir. Bütçe dahilinde iyi bir avr uyumuyla kullanıcısını mutlu eder. Her ne kadar denon wharf ikilisi tavsiye edilmese de ben bu haliyle bile sinema kısmında çok memnunum. Pio avr ile sizi daha çok tatmin edeceğine eminim. Bunun dışında forumun ikinci el ilanları da değerlendirilebilir. Bir çok kez temiz ve uygun fiyatlı daha üst seviyedeki cihazların satıldığını gördüm.
  • Teşekkür ederim. Bakalım eğer öyle bir fırsat gelirse değerlendirmek isterim. Keşke yanyana dinleyerek bütçemize göre dinleyebileceğimiz mekan olsa, gerçi kadıköyde teknik saatten almıştım
    hoparlörleri, orası cennet gibiydi iyi aklıma geldi şimdi :))
    Orda klipsch rf 82 dinlemiştim, uzman değilim ama sesi hala unutamıyorum :) şimdi 4-5000 TL olmuştur fiyatı
    Olmadı oraya giderim. İyi geceler diliyorum
  • serkandaggi S kullanıcısına yanıt
    Heco victa denk gelirse kaçırmayın derim. 601-602-701 veya 702.. Eksikliğini hissettiğiniz tizleri heco ile alabilirsiniz. Geçen haftaya kadar kullandığım pioneer vsx921 ile heco victa 601lerim gayet hoş çalıyordu.. Hatta vsx921 ile tizler çok parlıyor diye avrsini değiştirenlerde olmuştu sanırım. Bütçeniz dahilinde heco mantıklı bir tercih olacaktır..

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Teşekkür ederim. Yıllar önce mediamarkt optimumda heco victa 701 dinlemiş ve çok beğenmiştim. Uzun zamandır böyle dinletiler yapamıyorum. En fazla 90 cm yüksekliğinde heco araştırmasıda yapıcam artık

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar yardımınız için teşekkür ederim. Bugün Kadıköy'de dinlemeye gittiğim dükkanda çok beğendiğim Klipsch modelini aldım. Hem bütçemi hemde 90 cm hesabımı (102 cm) aştım ama Klipsch sahibi Olmayı epeydir istiyordum kısmet bugüneymiş. Hoparlörleri Öne doğru çekince perdeyi indirebiliyorum sadece çok az bir kısmı perdenin alt kısmından bir miktar yemiş oldu 😀

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • serkandaggi S kullanıcısına yanıt
    Hayırlı olsun, bende klipsch'leri çok beğeniyorum. Bakalım bir gün bizede nasip olur inşallah :) rica etsem model ve aldığınız fiyatı özelden paylaşabilirmisiniz?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Teşekkür ederim. Model Türkiyeye yeni gelmiş sanırım. 1 saat içinde kutusundan bakıp modeli belirtirim

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Dousk

    Hayırlı olsun, bende klipsch'leri çok beğeniyorum. Bakalım bir gün bizede nasip olur inşallah :) rica etsem model ve aldığınız fiyatı özelden paylaşabilirmisiniz?

    Pm attım hocam
  • serkandaggi S kullanıcısına yanıt
    Hayırlısı olsun, iyi günlerde kullanmanızı dilerim
  • Teşekkür ederim

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Konuya yazılmayalı çok olmuş,Marantz 7001 amfi ile 9.6 ların uyumu çok güzel. 13 senedir kullanıyorum.Tavsiye ederim. Güç Tiz doğallık...

    yazıldığı gibi sesi arttıkça kendine geliyor 9.6 lar. çok dengeli çalıyor seviyorum neler dinliyoruz tadını vermiyor..

  • M3 CSL M kullanıcısına yanıt
    Yillar sonra bir mesaj 😀

    2011 den bu yana sifir olarak aldigim 9.6 lari bende kullaniyorum, Denon 4300 ile. Sesi biraz açınca kesinlikle kendine geliyor, hala değiştirmedim. Ben daha çok sinemada kullaniyorum.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 5152535455
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.