Şimdi Ara

webmin

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
919
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • selam arkadaşlar
    benim sorunum mandrake 9.1 de dhcpd ile ip ve intç dağıtıyorum vede webmin'i kurudum başlattım ancak webmine sadece linux kurulu makinadan girebiliyorum ağdaki diğer 10 makinadan giremiyorum. acaba sorun nerden kaynaklanıyor.
    ayrıca webminde internetten exe dosyalarının indirilmesini yasaklamak istiyorum bunu webminin içinde nerden yapacağım.. yardımcı olursanız mumnun olurum hadi hepinize kolay gelsin..



  • arkadaşlar bu konu hakkında bir bilgisi olan yokmu yoksa bu işlerden para aldığınız için mi sölemiyosunuz...
  • quote:

    Orjinalden alıntı: TheFoxy

    arkadaşlar bu konu hakkında bir bilgisi olan yokmu yoksa bu işlerden para aldığınız için mi sölemiyosunuz...


    Forum ile ilgili bir hatırlatma:
    1- Hiç kimsenin sizin sorularınızı cevaplamak gibi bir yükümlülüğü yok.
    2- Herkesin sorularınızın cevabını bilme gibi bir zorunluluğu yok.
    3- Herkesin sorularınızı cevaplamak için yeterli vakti olmayabilir. Bilenler de vakti olduğu zaman cevap verecek olabilir.
    4- Sorduğunuz soru ile ilgili webde yığınla döküman var. Bunları çok basit bir aramayla bulabilirsiniz.
    5- Sorduğunuz soruya cevap alamadığınızda herhangi bir suçlamada bulunma hakkınız yok.

    Forum sadece bilgi paylaşımıdır. Zorunluluk değil.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Challenger -- 16 Mart 2005, 15:05:41 >
  • Şimdi yazdıklarıma baktım da biraz sert algılanabilir. Ancak bunları sert bir tepki olsun diye değil, hatırlatma olsun diye yazdım.
  • quote:



    arkadaşlar bu konu hakkında bir bilgisi olan yokmu yoksa bu işlerden para aldığınız için mi sölemiyosunuz...


    challenger bu cümleye karşılık bence az bile yazmışsın. bahar geliyor yoksa ondan mı? performansın düşmüş.
  • şimdiye kadar linux server ile ilgili buraya attığım mesajlara gelen cevaplar sürekli şu internet sitesinde bulabilirsin yada şu prog. kurmalısın şeklinde oldu. ben zaten bakıyorumda buraya yazıyorum. meseala belgeler.org da dhcpd yapılandırması ile ilgi belgeler mand.9.1 içinmiş o ayarlar sıf bu yüzden man.9.1 buldum. yükledim. kendi yazdıkları komut (mc) bile çalışmıyorki oraya bakıp yapabilelim. şu programı kur diolar hani bilsem zaten buraya sormam sadece kur demekle olmuyorki bu işler.. şimdiye kadar doğru düzgün hiçbir bilgi edinemeden anlamadığım bir konu olan linuxta kuralıya kurcalıya artık 80 makinalık bir ağın ip ve int. dağıtımını yapabildik. ama tabi olması geren bazı özellikler yok. ama bazı yerlerde tıkanıp kalıyoruz işte. benim lafım hani o sen şunu kur deyipte geçiştiren kişilere diyorum..
  • quote:

    Orjinalden alıntı: TheFoxy

    şimdiye kadar linux server ile ilgili buraya attığım mesajlara gelen cevaplar sürekli şu internet sitesinde bulabilirsin yada şu prog. kurmalısın şeklinde oldu. ben zaten bakıyorumda buraya yazıyorum. meseala belgeler.org da dhcpd yapılandırması ile ilgi belgeler mand.9.1 içinmiş o ayarlar sıf bu yüzden man.9.1 buldum. yükledim. kendi yazdıkları komut (mc) bile çalışmıyorki oraya bakıp yapabilelim. şu programı kur diolar hani bilsem zaten buraya sormam sadece kur demekle olmuyorki bu işler.. şimdiye kadar doğru düzgün hiçbir bilgi edinemeden anlamadığım bir konu olan linuxta kuralıya kurcalıya artık 80 makinalık bir ağın ip ve int. dağıtımını yapabildik. ama tabi olması geren bazı özellikler yok. ama bazı yerlerde tıkanıp kalıyoruz işte. benim lafım hani o sen şunu kur deyipte geçiştiren kişilere diyorum..


    Derdinizi anlıyorum. Ama daha henüz GNU/Linux' un dosya dizin hiyerarşisini temel çalışma yapısını anlamadan GNU/Linux ile ağ yönetmeye kalkıyorsunuz. Bu nedenle de okuduğunuz belgeleri de anlamakta güçlük çekiyorsunuz. "mc" dediğiniz komut sonuçta bir programdır. "mc" dediğinizde size cevap olarak ne verdi? "Command not found" veya "No such file or directory" gibi bir mesaj aldıysanız komutun çalışmaması son derece normal. Çünkü mc' yi yani Midnight Commander adlı programı kurmamışsınız. Önce Mandrake Kontrol Merkezi' nden mc paketini kurmanız gerekli. Program kurmak son derece basit. Gidin Mandrake Kontrol Merkezi' ne, girin Paket kısmına. Arayın istediğiniz programı. Seçin kur deyin, olsun bitsin. Bunun nesi zor anlamıyorum.

    Size öncelikle GNU/Linux komutlarını, dosya dizin hiyerarşisini ve temel çalışma yapısını anlatan bir belge okumanızı tavsiye ediyorum. Böyle bir belge belgeler.org' da mevcut.




  • Merhaba yardımcı olmaya çalışıcam..Bende kullanıyorum webmini ve çok yararlı..


    webmin bildiğiniz gibi apache server içine /var/www/html/ kendi indexi atıcaktır..
    1-internet browserinizi yazıcağınız ibare şu olmalıhttps://IP:10000 default olarak 10000 portunu kullanıyor webmin.Ayarlara /etc/webmin içinden ulaşabilirsiniz..
    2-apache web server çalışıyor olması gerekiyor.!!!!
    3-Eğer transparan proxy kullanıyorsanız içerde squid içine https için 443 portu eklemeniz gerekecek...

    Şimdilik aklıma gelenler bunlar...iyi çalışmalar




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.