Şimdi Ara

Web'de chat yazılımı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
511
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhabalar,


    Bir chat uygulaması istiyorum ama ne ile yapmam gerektiği konusunda kafam karışık. Kendi sitemde PHP kullanıyorum. İlk PHP ile yola çıktım sonra realtime olsun diye socket io kattım biraz da vuejs giriyim dedim sonra dediler ki kiwiirc var irc araştırması yaptım derken kafam iyice karıştı.


    Benim sistemim;

    -Kullanıcılar veritabanında mevcut

    -genel chat olucak

    -kullanıcı yada sistem(ben) grup kurabilieceğim

    -PM sistemi de olacak


    Sizce ne kullanmalıyım hatta elinde güzel bişeyler olan benimle de paylaşabilir. Fikirlerinizi burdan dosyalarınızı PM'den bekliyorum.




  • birisi mesaj atacak mesajı istersen db'ye yazarsın, chatroom'a mı yoksa bir user'a mı sen karar ver. mesaja target id eklersin. client-side belirli periyotlarla ajax get ile üye olunan chatroom'a veya başka bir user'dan kendisine target'li bir mesaj var mı diye kontrol eder. varsa front-end'de mesajı gösterirsin bildirim atarsın ne yapacaksan sana kalmış.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: Guest-CB67E49D3

    birisi mesaj atacak mesajı istersen db'ye yazarsın, chatroom'a mı yoksa bir user'a mı sen karar ver. mesaja target id eklersin. client-side belirli periyotlarla ajax get ile üye olunan chatroom'a veya başka bir user'dan kendisine target'li bir mesaj var mı diye kontrol eder. varsa front-end'de mesajı gösterirsin bildirim atarsın ne yapacaksan sana kalmış.

    senin mantıgın bakkal mantıgı  


  • Basit bir implementasyonu var burada. 4:22:47'deki loglara bakarsan dediğim şeyle eşleştirebilirsin. Bakkal mantığıdır, gayette çalışır.  Birileri mesaj atar sen de mesaj var mı aga mesaj var mı diye sorup durursun chat uygulaması budur





  • Websocket yapacaksınız.


    sunucu tarafında http://socketo.me/


    varmış, ben go lang ile yaptım.


    client tarafında da bu sunucuyu kullanacak bir şeyler yazacaksınız. login olacak, kanala register edecek vs.

  • Yav hacı, github'ta 'chat' diye arattırsana? 387 bin uygulama cıkıyor! Gözüne kestirdiğini dene ve sonra isteğine göre değiştir. Ben bu şekilde yıllar önce bir chat app kurdum;sırf kız arkadaşımla chat yapabilmek için. Node.js üzerinde socket.io tababnlı çalışıyordu ve express.js, jade, less kullanıyordu ve süper sorunsuz çalışıyordu.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Tuğkan-0153

    Yav hacı, github'ta 'chat' diye arattırsana? 387 bin uygulama cıkıyor! Gözüne kestirdiğini dene ve sonra isteğine göre değiştir. Ben bu şekilde yıllar önce bir chat app kurdum;sırf kız arkadaşımla chat yapabilmek için. Node.js üzerinde socket.io tababnlı çalışıyordu ve express.js, jade, less kullanıyordu ve süper sorunsuz çalışıyordu.

    Haklısın da güncel ne var diye bir bakınıyorum kolayına, fikir sordum :) .

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.