Şimdi Ara

War Thunder (2013) [ANA KONU] (444. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8.869
Cevap
52
Favori
370.428
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 440441442443444
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • merhaba arkadaşlar bu oyunda mürettebatı nasıl buluyoruz tank var uygun mürettabat yok diyor yardımcı olursanız iyi olur bilgisi olan arkadaşlar için

  • Vay be WAR THUNDER bildiğiniz yalan olmuş. Bu oyunu pazarlayan firmalar cidden aç gözlü, açlıktan en sonunda ellerindeki malı mundar ediyorlar. İnsanoğlu doymak bilmiyor ne yazık ki.


    Ben ilk çıktığında oynamıştım, o zaman bile GRIND beni pek tatmin etmemişti, yani WOT'da süper değildi ama... Yıllar sonra tankları denemiştim bir garip gelmişti, bir tık takıldım sonra bıraktım. Arada girdim Air Battle atmaya devam ettim.


    Bir süre önce tanklara şans vermeye karar verdim ve Arcade Battle ile başladım, midem bulandı, auto aim auto aim, bu nedir ya? Neyse girdim Realistic Ground Battle'a o da ne, bu çok daha iyi yahu, biraz da oyun sarınca oyunun gerçek potansiyelini çok da geç olsa görmüş oldum. Sonra Ground Sim battle, vay bu nedir, fakat maç için bekleme süreleri rahatsız edici, mecburen Realistic Battle dan devam...


    120 saat civarı yer savaşları, 3 ulusta BR 6'lara kadar gelmiş oldum, tüm tankları açıyorum, fakat bu seviyeden sonra GRIND artık saçma seviyelere gidiyor, bana göre değil, sadece zevk amaçlı oynuyorum, gerisi bonus. Arcade Ground savaşlarını direk geçiyorum, tek kelime ile saçmalık, yani onu oynamak yerine kesinlikle WOT oynarım.


    Realistic Ground Battles:


    + Yani grafikler falan cidden muhteşem, ayrıntılar süper, iç ve dış modellemeler harika.


    + Şans yanınızda ise, iyi oynarsanız ve saçma bir takıma düşmediyseniz, tatmin edici bir zevk veriyor.


    - Grafikler muhteşem ama millet ULQ (ultra düşük grafik modu) açıp ciddi avantaj elde ediyorlar, sırf bunun için bu oyunu bok gibi grafiklerle oynamak istemem.


    - Araçlar çok detaylı fakat hasar modellemesi, kimi zaman komik derecede saçma, tankın namlusundan giren mermi, yön değiştirip tüm personeli öldürüyor, gun manlet bol bol penetration alıyor. Tankın paleti içindeki ön jant diyeyim ona (bildiğiniz metalden 30-40 santim kalınlığında malzeme) mermi aşağıdan ona giriyor, yukarı yön değiştirmeye başlıyor ve tüm ekibi öldürüyor? Aynı şekilde yıllar önce fark ettiğim, uçaklar da çok zayıf, yani P47 zırhı ve pilot koruması ile ünlüdür, arkadan tabanca ile sıkarsanız pilot ölüyor. Keşke böyle olmasa idi.


    - Çok araç çok detay ve çok dengesizlik. Yani bunu dengelemek imkansız gibi çünkü gerçekçi yapılmaya çalışırmış. Bu oyunda Rus T34 medium adeta al seviyelerin kralı, hızlı nişan, ilk mermi hep deliyor ve patlatıyor, çok hızlı, zırhı bildiğiniz Rus uzay zırhı, 3-5 mermiye kadar sıkıntı yaşamayor dönüp size tek atabiliyor. Bu Ruslara kalsa tarih kitapları, T34 efsane idi, 20 Tiger bir T34'ü ancak alabiliyordu, yazardı buna şüphem yok.


    - Ve geldik zurnanın zırt dediği yere AIM ASSIST. Arkadaş Realistic Savaşta konsol oyuncuları niye aim asisst alıyor? Ebenizin T34'ü diyeyim. Kardeşim kafayı yedim, herkes mi hile yapar, neyse Replay'lerden inceleyince gördüm, aim asisst piskopat çalıyor. Başlıyacam bu aim asisst işine benim için Warzone/Cod ve bu oyunu bitiren başlıca saçmalık oldu. Kapatalım kardeşim cross-play'i herkes mutlu olsun, koy bir seçenek en azından Realistic Battle için. Xbox kumandam var ama 30 yıldır alışmışım mouse/klavye niye bunu yapıyorsunuz yahu...


    - P2W, kesinlikle Pay To Win, ya adamlar ottan yapraktan gözükmüyor, vallahi seçmesi zor, çat tek atıyor, gözüm kanıyor piksel avlamaktan. İyi ben de alayım biraz ot, o da ne otların tanesi 500 Golden Eagle, 5 tane taksan 2500, haa ölümünü aylarca oynarsan evet bir kutu bush alırsın ama bu aylar boyunca? Kardeşim tamam ot/çalı çırpı güzel, gerçekçi ama adamlar bunu savaşta sağdan soldan topluyordu yahu, bu kadar saçmalık olmaz. En azından opsiyon ver bunu kapatalım, hızlı kullanımda, atış yiyince otlar düşsün. Aç gözlü adamlar ya.


    - Aim asist yetmedi mi, o zaman size bol bol hile verelim. Adamlar Çin sunucusunu bir süre önce kapatmış, bu tarafta hile çoşmuş, ESP neredeyse her maçta. Adam seni 5 kilometreden kutu içinde takip ediyor. Bunlardan mallar çıkınca kendini ele veriyor, replay var işte öküz, hulldown durumdayım, karşıyı anca dürbün ile görüyorum, adam 1 kilometre öteden 10 tane çalı, 5 tane ağacın arasından 5 tane isabetli atış yaptı, tier 3 maçta, ve ben aynı yerde durmadım. Evet hile işi sıçmış durumda.


    - Spawn camp, ileri zekalı bir takımda iseniz, bir süre sonra üssünüzü basıyorlar ve deli gibi bir spawn camp başlıyor, 5 tane uçak spawn'a bomba yağdırıyor. Böyle birşey çok saçma, oyunlarda genelde spawn koruması olur. Yani çok kısa mesafeli ve güçlü hava savunması ve tank savunması olması gerekir, eğer bu duruma düşerseniz, direk çıkın oyundan.


    - Spawn camp ve Uçaklar, bence uçaklar çok güçlü Realistic Ground battle felsefesine çok ters, güçlü takım eninde sonunda oyunu yer hedeflerini avlamaya dönüştürüyor, 2-3 uçakla spawn camp cidden saçmalık. Öte yandan SPAA uçaklara karşı bir tık güçsüz, yani sanki SPAA mermileri çok kısa mesafe gidiyor, ama ben uçakta adamlara neredeyse 800 metreden sıkmaya başlıyorum. Uçakların spawn puanı çok daha pahalı olmalı.


    - Free to play oyuncular için battlepass tam bir komedi, dilenciye bu kadar az verilmez yahu :)


    - Deli grindler için çözüm para, kesinlike para harcamanız gerekir, çeşitli premium tank ve uçaklar ile, çok rahat teknoloji ağacı açılabiliyor. Yukarıda saydığım sıkıntıları olan bir oyuna bir kuruş para vermem, verene lafım olmaz, çok seviyordur.



    *** Deli gibi bir potansiyel, çok güzel bir oyun, aç gözlülük sonucu olması gereken seviyenin çok altında. ***


    Grafik kartı ile ilgili:


    4070 ti kartım var, oyunu çok yüksek fps ile oynuyorum fakat TAA çok bulanık görüntü veriyor, öte yandan görselliğe önem veriyorum. SSAA 4X açtım görüntü cam gibi oldu, o da ne ana menüde bile ekran kartı yanıyor, 200 watt tüketiyor. 1440p ekranım var, DLSS (çok övülür Nvidia forumunda) her zaman ki gibi quality modunda görüntüyü bok ediyor, çözünürlük arttıracağım, DSR açık olmuyor. Meğersem warthunder launcher'dan ancak yüksek çözünürlük seçebiliyormuşuz, oyun için sadece native seçiliyormuş, aferim Ganjin. Eskiden steam'den oynamazken bu launcher hep açılırdı, steam de bu açılmıyor, başlatma özelliklerinden seçmelisiniz. Neyse çözünürlüğü 4K olarak seçtim ve işte bu, efsane netlik, daha az güç tüketimi (ssaa 4x'e göre). Şimdi DLSS ancak 4K'da anlam kazanıyor, şimdi 4k ve DLSS quality, sonuç cam gibi, monitör 165 herz, birde 164 fps limiti ekledik, işte sana 120 watt güç harcayarak cam gibi grafiklerle warthunder.





  • Vay aim assit buralara kadar düştü ha.. Aim assitle oyun oynayan tayfa direk yayıncıları seyretse daha iyi değil mi. Tek el yerine iki ellleri boşta daha iyi şey olmazmı..

  • Donatn kullanıcısına yanıt

    İlk 2012-2014 arası oynadım 2 yıl bıraktım 2016-2017 de deli gibi oyunadım ki en güzel zamanları orasıydı herhalde. Konsol oyuncusu yoktu hile hurda yoktu BR ler dengeli sayılırdı en azından bu kadar kötü değildi. Son 2 aydır tekrar sardım 50 inç 4k 120 hz oled phlips hue filan acayip bir deneyim sundu diğer oyunlarda bitince WT ye yöneldim.


    Bıraktığımda tanklar full açıktı uçaklar ABD FULL-ALMAN FULL-RUS FULL- Japon 0 zaten diğer ülkelerde yoktu. Eski tecrübe ve kasadaki para ile ABD yi uçaklarda fulledim ama hiç mutlu etmedi.Çünkü gajin işin tadını kaçırmış hep bir RUS firması Rusyayı destekliyor olayı vardı ama bu kadar ön planda değildi.


    En bariz problem yıl kaymaları BR lar arası problem mevcut.Deneysel uçaklar ağaçta yer alıyor (tabi ki %99 pre olarak ) Olması gereken silahlar oyunda yok alakasız mühimmatlar var ve savunmaları dengeyi bozuyor olduğu. Şimdi f16 block 50 de AIM120 radar güdümlü roketler mevcut bunlar gerçekte kullandığı roketler.Ama oyunda AIM-7 türevleri var ve tabi ki rakibi rusya da R-73A R27R/T mevcut ve evet gerçekte bunlar vardı. Şimdi 2 ağaçta bende neredeyse açık (su serisi geldi yeni artık onuda kasacağım ) ama diğer oyuncularda her ülke son seviyeye kadar açılması çok çok zor.


    Rus uçaklarının roketleri saçma derece de vuruş oranlarına sahip f16c ile gerçekçi savaşta 2 bilemedin 3 kill aldım mı çok iyi oyun oldu diyorum. Mig29-mig 23 ile 4 kill den aşağısı kesmiyor çünkü 10 oyunun 9 zu böyle geçiyor. (Gerçekçi oyun için 2 kill bile ortalama üstü sayılıyor 1-2 de yer hedefi bot vurdun mu güzel deneyim ve para veriyor )


    Kısaca denge olayı çok kaymış yeni oyuncu az ve zor gelir pre uçaklar dengeyi bozmuyor çünkü onların bazıları da tuzak. F4s karşıya f16c -mig 29 alıyor :-) (Nerede f4s görsem saldırıyorum pre olan uçakların oyuncuları zayıf çıkma ihtimali yüksek sizde öyle yapın.)


    Gelelim ekonomisine REZALET BİR DURUMDA evet oyunun gümüş Aslan olayını çok bozmuşlar 2017 de bıraktığımda 18m para ile bırakmışım evet biraz cimriyimdir dönem dönem pre hesap da vardı ama 1 haftada 3-4 m biriktiriyordum. Örneğin b17 ile kastığım oyun içi parayı çok iyi hatırlıyorum 200-250k dı pre hesapla.Şuan pre uçak pre hesap aynı ton bomba oranı ile 100k geliyor.(Normal bir oyuncu için bir oyunda 100k silver deli ötesi para )


    Şuan ki durumda keyif alıyorum evet yeni uçaklar geliyor ve evet denge problemi var.Eski oyuncuları bu durum çok bozmuyor hangi güncellemede o ülke ön plandaysa oraya kayma oluyor olacakta.Yeni başlayacak olanlara Rusya ağacından kasmaya başlamalarını tavsiye ederim dün su 27 eklendi çok çok iyi durumda rakibi f15 e göre (oyunda rakibi ) daha önde bir uçak.Yok ben eğlenmek için oynuyorum diyorsanız BR 5-6 en keyifli arası zaten orada takılmak çok daha iyi.





  • şu oyuna sürekli başlamak istiyorum ama modern tank ve uçak kasmak okuduğum kadarıyla imkansız para vermek de istemiyorum o yüzden başlamayacağım sanırım

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • AirSupport kullanıcısına yanıt

    İmkansız değil, günlük haftalık premium alın onlar ucuz premium varken sıkı oyun sergileyin açarsınız. Tabii ki ağacında bol araç olan ülkeler değil ABD, Almanya, Rusya da araç çok modernlere gelene kadar açman gereken çok ama en iyiler de onlar Almanya nispeten daha kolay


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • emrekocyigitc kullanıcısına yanıt
    Para vermeye karşıyım hocam kasılmak için premium almak vs. Emeğimle açamayacaksam ne anlamı kaldı

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • çok uzun zaman önce oynuyodum şimdi bakayım dedim aman aman 4. nesil uçaklar cirit atıyor bir keyiflendim bir keyiflendim :D fakat oyuna bi girdim bu tech tree denilen olay o kadar zor ki yani bi f15a alıp keyifle sürmek için günlerce hayvan gibi oynamam lazım ki kasabileyim. premium hesap olmadan kasmak zaten imkansız ken premium uçak + hesap öneriyolar kasmak için :D Yahu böyle bi uçurum olabilir mi. adam pre hesap ve uçak ile 1 haftada ağacı komple kasıyor, öte yandan para vermeyenler gariban gibi belki de 1 yıl boyunca oynasa anca kasacak o ağacı. Oyun güzel ama yeni başlayanlara hiç mi hiç fırsat vermiyor..

  • Bu kadar basit önlemleri almayıp üstüne yeni oyuncuları özendirecek hiç bir şeyi sunmayan onun üstüne Konsolları oynatacağız diye oyunun içinden geçen bir oyunu oynamak bence oyunculara ihanettir.


    Bende oynadım bu oyunu fakat Gemisini daha çok WoT ve AW'yi 3'er sene de oynamışlığım var bu gibi pazarlama yöntemi olan oyunlardan uzak durun.

  • 
Sayfa: önceki 440441442443444
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.