Şimdi Ara

vw polo mu,opel corsa mı,kia rio mu?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
19
Cevap
0
Favori
5.527
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Herkese selamlar, Opel corsa ağır basmakla birlikte bu üç araba arasındayım.
    1- corsa 1.2 essentia 2009 model 25 binde benzinli 80 hp,tüp taktırırım alırsam. 23.000 lira
    2- 2005 polo 1.4 trendline 80 binde tüplü 75 hp 22.000 lira
    3- 2007 kia rio1.4 ex tüplü 55 binde 97 hp 20.000

    fikirlerinizi bekliyorum arkadaşlar,yarın karar vermeliyim.



  • hem kilometresi az hem de model yeni olduğu için ve aralarında tek güncel kasa olduğu için seçimimi corsadan yana kullanırdım.
  • sağol hocam. ben de onu düşünüyorum ama 1.2 ye tüp takılınca sorun olur diyorlar. ben performans arayan biri değilim zaten ve sıralı sistemlerde güç kaybı çok az oluyormuş.
  • yorum yapabilecek başka kimse yok mu
  • 2005 poloya o kadar para vermenize gerek yok. Bence pahali.

    Corsa uygun gibi gozukuyor. Rio'da cok guzel aractir ve fiyatida uygun.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HondAta -- 16 Temmuz 2012; 1:07:40 >
  • Corsa'nın sıfırına çelik jant artısıyla 29.000 lira fiyat veriyorlar. tüp de taktırınca 24.000 e malolacak bu corsa bana çelik jant da yok. sıfırıyla bunun arasında 5.000 lira fark var tereddüt ettim 2. elini almaya fikir verebilecek olan var mı arkadaşlar?
  • poloyu eleyin bence fiyatı çok yüksek. rio ve corsa arasında da corsa derdim heralde
  • geçtiğimiz 16 Ocak'ta kız arkadaşım hem 1-2 sene idare etmek için hem de acemiliğini atmak için kendine 2005 model VW Polo 3 (9N) aldı..

    aldığında 41.000KM küsürdeydi.. 22.500TL'ye aldık.. şu anda 51.000KM'de.. Basicline (kapıları aç kapa olayı uzaktan kumandalı bile değil ) ABS'de yok.. 1.4lt 75PS.. sadece sağ ön kapı değişmiş onun dışında en ufak bir sorunu yok.. alındığı günden beri tüm bakımları Doğuş Oto (Konya Yolu)'da yapılmış hepsinin kayıtları mevcut.. bizde Doğuş'ta yaptırmaya devam ediyoruz.. motoru, performans aramayan birine göre ideal.. sadece rampalarda ekstra olarak hızlanmak isterseniz sıkıntı yaratıyor.. tüp yok, benzinle kullanıyoruz.. kız arkadaşımın iş yeri ile evi arası git gel 22km.. yani haftada 110km yolu var (ekstradan gezmezse).. şöyle söyleyebilirim;

    depo tamamen doluyken, 1/4'lük kısmı haftasonu gezme tozmalarıyla birlikte 15 gün götürüyor.. yani haftalık ortalama 140km falan yapıyor ve bir depo ile yaklaşık olarak 500 - 550km rahatlıkla gidiyor..

    aracı satın aldığımız kişi BDDK çalışanı ve iş yeri ile ev arası çok yakın olduğu için 7 senede sadece 41.000km yapmış.. biz 45.000km bakımına soktuğumuzda (47.755KM'de) "7. sene periyodik bakımı" diye soktuk.. bir sonraki bakımımız 60.000km'de olacak.. ilk aldığımızda araba resmen gitmiyordu çünkü satın aldığımız kişi hem aracı az kullanmış hem de hiç basmamış.. motor rahatlıkla devirlenemiyordu.. ben kullandığım zamanlarda motoru hep sıkıştıra sıkıştıra kullandım, şu anda aldığımız halinden daha iyi gidiyor (en azından daha rahat devir çeviriyor).. ha ben performansından memnun muyum? kesinlikle hayır ama kız arkadaşıma yetiyor..

    aracı aldıktan sonra dediğim gibi 45000km bakımına soktuk.. bu bakım özetini direk sizlerle paylaşayım:

     vw polo mu,opel corsa mı,kia rio mu?


    fatura, işçilikle birlikte 519TL tuttu ancak kampanya falan var ve aracınızı hala Doğuş Oto'ya getirdiğiniz için %30 indirim yapılacak denildi.. ve 365TL'ye çıktı..

    öncelikle sanırım o dönemlerde soğuklardan olsa gerek (donmuş olabileceğini düşündüm) birgün arka cama su sıktım ve su gitmemeye başladı.. neden olur diye düşünürken bir boşluğunu bulup aracı Doğuş'a götürdüm.. meğersem arka tarafa su gönderen hortum ek yerinden çıkmış ve bagajın sol tarafındaki döşemenin içinde bulunan elektrik soketlerini ve kablolarını oksitlendirmiş.. bunun temizliği ve bağlantısı ücretsiz olarak yapıldı..

    bakıma girmeden 2 gün önce (tesadüf) 1. silindirin bobini yandı ve traktör kullanır gibi döndük eve ve 2 gün sonra ben direk alıp servise götürdüm..

    periyodik bakım yapıldı!

    ardından birgün telefonum yine çaldı () ve arabanın EPC ışığının yandığını söyledi hatun.. dedim dokunma hiç iş çıkışı götürürüz (%97 fren müşürü sıkıntısı olduğunu bildiğim için).. bu arada ben Doğuş Oto'yu aradım fakat randevu mandevu dediler, bende dedim severler!! akşam hatun geldi ve direk tahmin ettiğim gibi frene basınca stoplar yanmıyordu.. aklımda da GEN OTO VW - AUDI - SKODA - SEAT servisi vardı, götürdük aracı.. işçilik dahil fren müşürü değişimi 40TL tuttu..

    ardından arabanın üstündeki lastikler Pirelli P6000 idi fakat selesine baktığımızda 2007 üretimi olduğunu farkettik.. zaten Pirelli nispeten sert lastik üretir bu artık hem kullanılmamaktan hemde durduğu yerde eskimekten zaten taş kesilmişti ve yolu tutuşu inanılmaz derece kötüydü.. bunun üstüne P6000'leri söktürüp, Michelin EnergySaver alıp taktık.. takımı 600TL tuttu.. artık sorunsuz yol tutuyor, daha yumuşak lastik olduğu içinde aracı daha konforlu bir hale getirdi..

    geçtiğimiz hafta kız arkadaşım tatile gitti ve 1 hafta araç yattı.. dün onun arabasıyla çıktık.. ben kullanmak için bindiğimde emniyet kemerinin olduğu kısımdaki (B sütunu) açık gri plastik parçanın attığını gördüm, sebebini anlamadık ama önemli bir şey de değil zaten..

    bunun dışında havalar soğukken dur kalk trafikte frene basıp çektiğimde sağ ön amortisörden mi yoksa sağ ön koltuk yayından mı geldiğini anlamadığım bir gırç gırç sesi var.. onu da soracağım servise zamanı gelince..

    özetle 10.000km'de yaşadığımız basit sorunlar bunlar.. şükür ki ağır sorun çıkartmadı ve uğraştırmadı bizi.. ya da ben alışkın olduğum ya da bu tip sorunlarını bildiğim için ağır sorun olarak gelmedi bana..

    şimdi tüplü kullanmak istiyorsanız performansta hissedilir derecede düşüş olacaktır. Antalya'da bir arkadaşım yine 2005 Polo (9N) 1.4lt 75PS Highline kullanıyor.. tüpte gerçekten gitmiyor. yani gitmiyor dediğim şeyden kastım, performans beklentisi olmayan birisine de "bu nedir yahu?" dedirtecek cinsten.. açıkçası ben normalde zaten LPG tavsiye etmeyen birisiyim, bu düşük hacimli motorlarda hiç mi hiç tavsiye etmem.. zaten performans beklentiniz yoksa benzinde de dediğim gibi bir depo ile şehiriçi 550km gidiyor.. yedek depoyu da doldurtursanız 650 - 700km gidiyor..

    1.2 Opel Corsa'nın ne halde olduğunu düşünmek bile istemiyoruz zaten performans açısından..

    KIA ise hiçbir zaman aklımdan geçen bir marka olmadı..

    en azından VW Polo hakkında bilginiz olsun diye yazdım tüm bunları.. fakat 80.000km'de LPG takılmış bir araç için 22.000TL çok fazla.. dediğim gibi biz 41.000km'de 22.500TL'ye aldık.. gayette memnunuz..

    tüm bu açılardan bakıldığında fiyat olarak daha düşük KM'li tüpsüz bir Polo (2005) bulma imkanınız mevcut.. bence acele etmeyin.. ama benim önerim VW Polo olacak..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AlkanExclusive -- 16 Temmuz 2012; 11:37:11 >




  • Çok sağol hocam bilgilendirici bir mesaj olmuş,corsanın sıfırıyla 2009unun arasında pek fark yok o nedenle onu almaktan vazgeçtim,poloyu iyice araştıracağım ama kia dan da vazgeçmiş değilim.
  • Kia Rio
  • quote:

    Orijinalden alıntı: mkl890

    Çok sağol hocam bilgilendirici bir mesaj olmuş,corsanın sıfırıyla 2009unun arasında pek fark yok o nedenle onu almaktan vazgeçtim,poloyu iyice araştıracağım ama kia dan da vazgeçmiş değilim.

    pazarlık yaptınız mı? direkt vazgeçiyorsunuz. perform. aramıyorsanız işinizi görür. benim aracımdan iyi gidiyordur. ben bile 3yıl katlanıdım, 1yıl daha katlanacağım.
    1341cc 12v 4ileri otm. gidiyor sonuçta klima filan arada yavaşlatsa da alıştım. corsa benimkinden iyi gidecektir manuel ve yeni nesil motor olması sebebiyle...

    bir poloya o kadar para vermek pek mantıklı gelmedi...
  • Uzun süre kullanacaksınız kia olabilir neden olmasın ama kısa sürede satacaksanız 2. el değer kaybı yaşatabilir.
  • Bu secimler arasında bana gore en uygunu Kia Rio. Fakat ikinci elde deger kaybetmek istemiyorsanız Opel Corsa almanız uygun olacaktır. Bu arada Polo hem düşük model hem flyat pahalı kesinlikle dusunmezdim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: mkl890

    Herkese selamlar, Opel corsa ağır basmakla birlikte bu üç araba arasındayım.
    1- corsa 1.2 essentia 2009 model 25 binde benzinli 80 hp,tüp taktırırım alırsam. 23.000 lira
    2- 2005 polo 1.4 trendline 80 binde tüplü 75 hp 22.000 lira
    3- 2007 kia rio1.4 ex tüplü 55 binde 97 hp 20.000

    fikirlerinizi bekliyorum arkadaşlar,yarın karar vermeliyim.

    corsa en mantıklı seçim.km az,polo 2005 boşver,rio yaramaz zaten diyelim.
  • Opel corsa



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Live yourlife -- 17 Temmuz 2012; 11:50:50 >
  • Opel corsa polo kemikleşmiş. Bizde bunu kırmak zor. Boş arabalara para döküyoruz. WV sağlamlığına birşey diyemem bu arada. Ama servisler bir havalı bir pahalı. Randevuyu 1 hafta öncede al diyecekler nerdeyse..
  • corsa
  • Bence almışken iyi bişi al,Aston Martin al mesela,bu boş dandik arabalardan alma...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tsusho -- 18 Temmuz 2012; 13:14:53 >
  • Corsanın km az yaş yüksek oluşu mantıklı gibi bence yine düşünün ikinci olarak polo derim kia ikinci elde zor gider.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.