Şimdi Ara

Vps konusunda öneri ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
392
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Evet arkadaşlar , kolay gelsin hepinize öncelikle . Benim sorunumdan çok biraz tavsiye olucaktır . Oynadığımız oyunun uluslararası turnuvasına katılacağız . Bu oynarken klan maçlarını sunucularda atıyoruz ve ping olayları oluyor her oyuncunun tabiki düşük seviyede olması her zaman avantaj konumundadır .

    Turnuvayı düzenleyen yetkililer Polonya yani Avrupa tarafındandır ve katılımcılar Almanlar , Fransızlar çoğunlukla olmaktadır . Yetkililer Avrupa ülkeleri olunca sunucu lokasyonları Avrupa lokasyonlu sunucular olmaktadır . Ama bizim coğrafi konumumuz belli ve o sunucularda oynanınca adaletsiz bir ping eşitliği ortaya çıkıyor . Alman takımının 10-20 arası ping olayı varsa bizim 70-100 arası ping olayımız oluyor ve maçlar herkesin olduğu bir yerde atılmıyor sadece anti-hile programının olduğu maçları izleyen yetkilelerin olduğu sunucularda atıyor .

    Ben şimdi '' VPS '' almayı düşünüyorum bu düzenlenecek turnuva maçları için ama kararsız kalıyorum ülke konusunda şuanlık Romanya dan almayı düşünüyorum . Bu konuda fikri olan arkadaşlar lütfen yardım etsin maç gelecek hafta oynanıcak ve yenmek veya yenilmek umurumuzda değil sadece adil bir şekilde oynamak istiyoruz bunuda kendi kuracağımız lokasyonlu sunucuda olabilir . Sizce hangisi daha mantıklı diğer ülkelerle eşit bir ping olayımız olucak bir tavsiye yada başka bir ülkeden vps almak . Ayrıca örnek vermek gerekirse Alman bir oyuncu Türk sunucusuna gelince pingler değişiyor bu sefer biz avantajlı oluyoruz en küçük fikir bile çok önemli şuan yardımlarınızı bekliyorum .

     Vps konusunda öneri ?







  • Merhabalar güzel bir konu, elbette ki sunucuya olan uzaklığınız gecikme süresindeki ana faktör lakin sunucunun bağlı olduğu hattın alt yapısı da ayrı bir faktör. Romanya'dan alacağınız sunucu teorik olarak sizlere güzel bir oyun hissiyatı verecektir lakin sunucu seçimini doğru yapmanız gerekmekte. Kendi internetinizin ne olduğunu siz daha iyi bilirsiniz bu nedenle Ookla üzerinden ülke bazlı birkaç ping testi yapın sonra gözünüze kestirdiğiniz ülkelerde bulunan sunucu firmalarının test sunucuları vardır o sunucuları direk pingleyerek önüzüzü net bir şekilde görebilirsiniz. Bana sorarsanız Fransa'ya kadar gitmeye hiç gerek yok, öncelik sıralamasını;
    1.Polonya
    2.Romanya
    3.Almanya
    şeklinde yaparım, çünkü Romanya'nın internet altyapısı hakkında hiçbir bilgim yok. Polonya'ya daha sağlıklı bir hat gidiyor olabilir ama en net sonucu yapacağınız ping testleri verecektir.
    Ovh'nin sunucularını deneyin Hetzner'in sunucularını deneyin, Polonya ve Romanya'da bulacağınız yerel sunucu firmalarını deneyin ve bir sonuca ulaşın. Alman'yaya bağlantımız fena değil ama iyi bir sunucu bulabilirseniz elbete ki(40-45'e kadar düşebilir pinginiz).




  • Değerli yorumun için teşekkür ederim , sonunda bir yerden cevap almam beni sevindirdi . Orda bir yanlışım var öncelikle çok özür dilerim turnuvayı düzenleyen ülkeler Polonyalılar başta olmak üzere Almanya ve Fransa klanları oluyor ve maçların atıldığı sunucularda bu ülkeler bazındaki yani lokasyonundaki sunucular oluyor .

    Ben az fark olsa bile başka bir ülkeden vps alıp biraz da olsa şansımızı arttırmak istiyorum , ookladan hangi işlemleri yapmam lazım acaba ? ( Pingtest , Speedtest,Net ındex , ookla )
  • xSeriousx X kullanıcısına yanıt
    Dün mesajınızı gördüm ama cevaplayamadım, özür dilerim.
    Ovh için şurdan birkaç test yapabilirsiniz;http://proof.ovh.net/
    Bunların dışında forumlarda ping testleri için gönüllü sunucu sahiplerinin paylaştığı birçok Ip adresi var, Hetzner için de durum aynı şekilde.
    Ookla'nın alt grubu gibi çalışan speedtest.net'ten veya pingtest.net'ten ip ucu verebilecek sonuçlar alabilirsiniz.
  • Teşekkürler Romanyadan almaya karar verdik vps'yi yardımların için çok teşekkür ederim sonuçlarını buraya yazarım .
  • xSeriousx X kullanıcısına yanıt
    Rica ederim, son tavsiye olarak iyi araştırma yapmanızı tavsiye ederim, Almanya'dan alacağınız bir sunucu Polonya'dakinden daha iyi performas verebilir. Sunucuyu almadan firmadan ping için bir Ip veya 1-2 saatliğine deneme amaçlı vps isteyin, derim ben:) Sonuçları bekliyoruz.
  • Romanya firmasından aldım ve pingler gerçekten neredeyse eşitlendi , diğer yabancı oyuncularla ( özellikle Almanya ve Polonya ) şimdi daha adaletli olucağını düşünüyoruz turnuvanın yardımlarınız için çok teşekkür ederim .
  • Rica ederim, basarilar.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

  • Seni VPS alım-satımı yapan bir arkadaşıma yönlendirebilirdim ama neyse,hayırlı olsun, başarılar
  • quote:

    Orijinalden alıntı: AnqelTR


    Seni VPS alım-satımı yapan bir arkadaşıma yönlendirebilirdim ama neyse,hayırlı olsun, başarılar



    Valla geç gördüm kusura bakma sınavlar iş baya yoğun bir zaman geçirdim . Turnuvada pingleri eşitledim bir sorun yüzünden kabul etmediler sunucuyu Bulgaristan dan almayı düşünüyorum . Ama bazı satıcılar test sunucusu veriyor ilk önce deneme yapıcam sonra uygun olursa satın almayı düşünüyorum uzun vade de ...
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.