Şimdi Ara

VodafoneNet Cayma Bedeli THH Kararı / Para İade Edildi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
2
Favori
5.601
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • ### ### ### ###

    Sevgili Forumdaşlar;
    Eğer bu konunun daha fazla kişi tarafından görülmesini istiyorsanız, lütfen konunun altında bulunan 'BEĞEN' butonuna basmayı unutmayınız..
    Bilmeyenler için, buton simgesi bu resimdeki gbidir.
    VodafoneNet Cayma Bedeli THH Kararı / Para İade Edildi
    ### ### ### ###


    Merhabalar,

    #GİRİŞ# Olay nasıl gelişti ve nasıl THH ye şikayet ettim?
    VodafoneNet firmasının sağlayamadığı İnternet yüzünden geçtiğimiz aylarda 24 ay taahhütlü aboneliğimi iptal ettirmek istedim ve karşıma www.ilhanduman.com bu avukatlık bürosunu çıkardılar.
    Bu avukatlık bürosu ile benden icra zoru ile 654 TL tahsil ederek beni hem maddi hemde manevi yolla mağdur ettiler aylarca.

    Önce bir ihtarname hazırladım ve PTT ile iadeli taahhütlü olarak Vodafone Net firmasının genel müdürlüğüne gönderdim.
    (Aşağıda örneği mevcut, kendinize göre düzenleyebilirsiniz)

    Gönderdiğim ihtarname mektubunun ilgili adrese ulaştığı bilgisi yaklaşık 1 ay sonra tekrar adresime ulaştı.
    Bu süreçte karşı taraftan herhangi bir mail, sms, telefon araması veya mektup almadım.

    Bunun üzerine Tüketici Hakem Heyetine www.turkiye.gov.tr/tuketici-sikayeti-uygulamasi adresinden 25.02.2018 tarihinde şikayetimi dile getirerek kayıt oluşturdum ve elimde delil sayılabilecek olan yaptığım ödeme makbuzları, sözleşme örneğini ve ihtarname mektubunu tarayarak sisteme yükledim.
    Bugün 26.04.2018 ve dava lehime sonuçlandı. Ayrıca tüm bu işlemler için hiç bir ücret ödemedim.

    Sadece ben değil, bu cayma bedeli konusunda problem yaşayan tüm abonelere bu karar temsil niteliğindedir.
    Aşağıdan karara ilişkin karar tutanak evrakına ulaşabilirsiniz.


    #GELİŞME# İkamet ettiğim ilçeye bağlı bulunan Tüketici Hakem Heyetinden gelen olumlu karardan sonra ne yapmam gerekiyor?
    Ek'teki düzenlenebilir MİCROSOFT WORD dosyasını bilgisayarınıza indirdikten sonra "X" yazılı olan yerleri ve genel metni kendi durumunuz için düzenleyerek, tüketici hakem heyetinden alınan karar tutanağı ve arkalı-önlü nüfus cüzdanı fotokopinizle birlikte 0216 556 3173 ve 0216 5563177 numaralı her iki FAX numarasına'da gönderin ve ardından netyardim@vodofone.com adresine bilgilendirme maili yollayın.
    Süreç bu aşamadan sonra SADECE e-mail veya fax ile işliyor. Bize iletmiş oldukları 0850 542 0542 numaralı telefon ile hiçbir bilgi vermiyorlar çünkü biz artık onların müşterisi değiliz. Bu telefon numarasını aradığınızda 2 seçenek çıkıyor karşınıza; ya aktif müşteri iseniz 1' e basarak T.C. kimlik numarası veya cep telefonu numarasını tuşlamanızı istiyor robot operatör ya da aktif müşteri değilseniz 2' ye basarak yeni abone kaydı için canlı operatöre bağlanıyorsunuz.

    Derdinizi bir insan evladına ancak bu 2'nci seçenekte aktarabiliyorsunuz ama nafile.. Boşuna kendinizi yormayın, çünkü onlarda sizi tekrar ilk menüye aktararak müşteri temsilcilerine ulaştırmıyor.

    Neden mi? Çünkü artık müşterileri değilsiniz. Fakat yinede müşteri temsilcileri ile görüşmek isterseniz bunun tek bir çözümü aktif bir Vodafone Net aboneliği bulunan bir abonenin telefon veya T.C. kimlik numarası bilgilerini girerek görüşme sağlayabilir ve süreç hakkında bilgi sahibi olabilirsiniz.
    *İpucu: Google'de biraz araştırma yaparak ve Vodafone Net iş ortaklarının isimlerine ulaşarak firmaların web sitelerindeki sabit telefon numaralarını denemenizi tavsiye ederim. İşe yarıyor! :)


    #SONUÇ# Ödeme Alındı, İşlem Başarıyla Sonuçlandı !
    10/05/2018 tarihinde 0212 272 5340 numaralı telefon tarafından www.ilhanduman.com bu avukatlık bürosundan aradıklarını belirterek vodafone tarafından haklı olduğumu ve benden aldıkları ödemeyi geri iade edeceklerini söylediler. Ayrıca mail adresimi alarak bana aşağıda ekran görüntüsü linkini verdiğim Word dosyasını gönderdiler ve bu formu doldurup imzalayıp geri tekrar geldiği maile göndermemi istediler.

    Ödeme 4 gün (2 iş günü) içerisinde vermiş olduğum banka hesabına 18 TL 15 kr eksik olsada (654 TL yerine 635,85 TL) yatırmışlar
    Bu eksik tutarın sebebini arayıp ilhan duman avukatlık bürosuna sorduğumda Vodafone'nin talimatı olduğu ve açtıkları icra dosyasının kapatma dosyası bedeli olduğunu söylediler.
    Valla bakalım, kendimi hazır hissedersem tekrar bu tutar için THH ye başvurabilirim. Bakalım..
    Buna da çok şükür diyerek bu defteri burada kapatıyorum. Hakkı olan herkesin sonuna kadar hakkını alması dileği ile..


    Not: Tüm bu süreç yazdıklarım gibidir. Fakat bazı anlar insanı gerçekten kanser edebilecek kadar zor ve uğraştırıcı geçti.
    Örn. Vodafone belgeleri isterken sadece FAX istiyor,
    Örn. Avukatlık Bürosuna gönderdiğiniz mailler gitmiyor, bu problemi yaşarsanız ayrıca whatsapp numaraları var onu talep edin.


    VodafoneNet Cayma Bedeli THH Kararı / Para İade Edildi

    VodafoneNet Cayma Bedeli THH Kararı / Para İade Edildi



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AktasarimTr -- 22 Mayıs 2018; 13:48:2 >







  • İşte böyle seyler örnrk olacaktır. Tebrikler.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu tip olaylar ibret olur da müşteriden yana olurlar inşallah firmalar

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ne ibret olur ne de örnek çünkü kanunlar ve uygulamalar caydırıcı ve yaptırıcı değil. 80 milyon ülkede 79,999,999 kişiye yapar ve iade ederler, son adamda yine de şanslarını denerler. Tek bu firma için konuşmuyorum, sistem böyle, o yüzden herkes hakkını bireysel aramak ve sonuna kadar takip etmek zorunda. Zamanında ben de salaklığım ve tembelliğim yüzünden boş yere (10yıl öncenin parasıyla) 150TL ödedim Avea'ya hiç kullanmadığım bir hizmet yüzünden ve peşine düşmedim. Yedirmeyin hakkınızı arkadaşlar. Bu vesileyle, konu sahibi arkadaşı da tebrik ediyorum.
  • Marjinal01 kullanıcısına yanıt
    Cayma olayını artık alınan indirimi eklemek suretiyle hesaplıyorlar diye biliyorum o yüzden taahhüt ilerledikçe daha yüksek meblağlara çıkıyor

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Gelişme var, Konu güncellendi !
  • 10/05/2018 tarihinde istenilen formu doldurup geri gönderdim ve 11/05/2018 tarihinde formun ulaşıp-ulaşmadığını teyit etmek için aradığımda herhangi bir mail gelmediğini belirttiler telefonda.



    Farklı bir mail adresi verdiler, o' da aynıydı. Kendilerinden (İlhan Duman) whatsapp numarası talep ettim ve süreci ancak oradan devam ettirebildik. Bekliyoruz..

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu ve bu gibi durumlarda kisiye manevi tazminat da (1000 tl olabilir) verilmeli. Bunun dışında aynı hatayı bir daha yapan firmalara vatandaşına yaptığın gibi 10 kat ceza vereceksin ki bir daha alçaklık yapmasınlar.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • kadir_yilmaz kullanıcısına yanıt
    Bende öyle düşünüyorum. Aslında bedel biçmek güç, çünkü ben bu mesele ile yaklaşık 3 yıl olacak uğraşıyorum. En az 1000 değil bana göre 10000 de az.



    Ben belki bu işle uğraşana kadar daha değerli vaktimi daha önemsiz şeylere harcıyorum. Gerçekten yapılan DOLANDIRICILIK ve buna göz yuman önce BTK (bilgi teknoloji kurumu) sonra DEVLET ! Açık ve net..

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sizinde şahit olduğunuz gibi ben sırf 1 hafta mı vodafone ye fax göndermekle geçirdim. Fakat aynı fax içeriğini avukatlık bürosuna da göndermemi istediler, teyit etmesem mailin gitmediğini (güya) söylemeyecekler. Anlamadığım nokta şu, vodafone beni neden oyaladı ? İbanımı neden aldı ? Madem avukat ta isteyecek benden iban bunlar hep oyalama hep soru işareti.



    Ya arkadaşlar ben rakip firma vs ye çalışmıyorum. Allah rızası için uzak durun bu zihniyetteki firmalardan. Önce canınıza, vaktinize sonra paranıza yazık. Ömür bizden gidiyor.

    Evet Türk Telekom (Ttnet) te az değil, deneyimim oldu. Ama ilk sırada Vodafone ve Vodafone Net, ikinci sırada Türk Telekom ve Ttnet var. Tövbe bu saatten sonra..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AktasarimTr -- 12 Mayıs 2018; 12:35:26 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Tekrar Merhabalar, ben THH'ye dava etmiş olduğum Vodafone Net'ten para iadesini 18TL 15kr eksik olarak 14/05/2018 tarihinde aldım.
    Benim için bu defter kapanmıştır. Bu saatten sonra benim durumumda olanlara elimden geldiğince yardımcı olmak isterim.

    Bu süreçte, forumda Vodafone şirketinin pazarlamacılığını yapan arkadaşlarda hakkını helal etsin.
    Amacım işlerini baltalamak değil. Ben onlar sayesinde tanımadım Vodafone Net'i ama eminim yönlendirdikleri insanlar vardır.

    Lütfen ellerini vicdanlarına koysunlar ve bu benim yaşadıklarımı kimseye yaşatmasınlar. ADSL side, DSL side, VDLS si ve FİBER ide hep aynı.
    Şirket aynı, Hizmet aynı, Anlayış(sızlık) aynı.
  • Tebrikler, konu başa sabitlenmeli..

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • eksik yatırılan tutar ile ilgili tekrar başvuruda bulundunuz mu ?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: krkmz1666

    eksik yatırılan tutar ile ilgili tekrar başvuruda bulundunuz mu ?
    Evet, buraya yazdıktan sonra ertesi gün tekrar başvuruda bulundum.
    Ve ekran resminde göreceğiniz üzere karara bağlanmış. Sonucunu öğrenmek için bizzat başvuru yapmak veya adrese gelmesini beklemek gerek.

    Fakat %99.9 olumlu bence.
    18 lira için gitmeyi düşünmüyorum çünkü yolda biter o para. Adrese nasıl olsa gelecek karar, tekrar konuyu güncellerim.

    Buradan şunu çıkarmak lazım, benim hakkımı gasp ediyorlar ve bende tekrar hak arıyorum zamanımı harcıyorum.
    Vodafone'ye sesleniyorum; bunun adı düpedüz hırsızlık, dolandırıcılık. NET...


    VodafoneNet Cayma Bedeli THH Kararı / Para İade Edildi




  • quote:

    Orijinalden alıntı: man utd

    Tebrikler, konu başa sabitlenmeli..
    Bu konuda yönetime mesaj gönderdim fakat onlar bu şekilde kalmasının daha iyi olduğunu,
    bu şekilde kalırsa daha fazla görüleceğini öne sürdüler. (Konuşma ekran görüntüsü aşağıda)

    Donanım Haber'de haklı. Bu konunun halen hayatta olması bile bence mucize.
    Adamlar sonuçta reklam alıyor. Bir taraftan onlar şirketi överken, bir taraftan biz de gerçekleri gün yüzüne çıkartırsak olur mu?

    Bence olmaz!, Bende daha fazla üstelemedim. Karar, takdir sizin..

    VodafoneNet Cayma Bedeli THH Kararı / Para İade Edildi



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AktasarimTr -- 22 Mayıs 2018; 13:56:28 >




  • Merhaba,

    arkadasım bana Vodafone net için oluşturduğun ilk thkk sikayet yazısını copy yapıp örnek olarak bana yollar mısın? Benim şikeyetim reddedildi. 1200 tl ödedim haciz gelmesin diye. Haksız yere red yedim. Sanırım yazdığım yazı iyi değildi. Siz ne yazdınız da kabul aldınız.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.