Şimdi Ara

**VİESSMANN VİTODENS CONNECT** Kullanıcıları (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
88
Cevap
4
Favori
11.465
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • 23-20 olan dereceleri 24-21 olarak değiştirdim. Sıcaklık ölçümü doğru ve 0.1 hassasiyette ama yavaş çalışıyor ve ayarlanan dereceden 1 derece alta inince yakıyor kazanı. Yani 23 e ayarliyken 22 ye düşmesini bekliyor ve ev serin geldi eşime. Yakınca da sıcaklık geç yükseliyor Xiaomi bin derecesine göre 23 e ayarlı ama 23.8 e kadar çıktı ev. Şimdi 24 leri geçecek mecbur ama bakacağız duruma.

    Bu kışı kendi yaptığım ( Xiaomi Bluetooth termometre ve ESP 32 ile) oda termostatı ile geçirmiştim, 22.8 de yakıyor 23 de kapatıyordu ve Max 23.1 oluyordu saat başı az az yanıyordu konfor güzeldi bu sistem nasıl olacak göreceğiz seneye kış bitti artık buralarda.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MySun -- 24 Nisan 2023; 23:13:0 >
  • 23.5 e indirdim çok sıcak oluyor ve tüketim 8 m³ e çıktı, hava 13 derecelere düştü onun da etkisi var tabi.
    Vicare kullananlar sıcaklık değişimi rahatsız etmiyor mu sizi? Ben 0,2 dereceye alıştığım için mi bilmem çok konforsuz geliyor bana. 23 e düşünce çalışıyor ve 24,5 e kadar çıkıyor oda sıcaklığı 1,5 derece çok fazla bence.
  • Bu kombiyi aldım arkadaşlar. İnternette bağlamak için kapağı sökün içinde kare kod var dediler. Kapak nasıl sökülüyor. Zarar vermek istemedim açıkçası
  • igokkaya20 İ kullanıcısına yanıt

    Altta sağlı sollu delikler var, tornavida gibi birşeyler bastırınca açılıyor, üst taraf geçmeli zaten, alt kısım açılınca 10 derece kadar öne çekip yukarı kaldırıp alıyorsunuz kapağı.

  • MySun kullanıcısına yanıt
    Çok teşekkür ederim
  • MySun kullanıcısına yanıt

    Bu konu hakkında viessman firmasina çok yazdım. Kombinin devreye girme derecesini 0.5 yapın diye. Ekonomik kullanım için 1.1 derecede kendini kombi devreye alıyor. Bu yüzden 24 dereceye aldığınızda 22.9 dereceye düşünce oda sıcaklığı devreye giriyor kombi. Maksimum ısıtma ayarını 70 yaparsanız 24 dereceye kadar kombi çalışıyor odanız haliyle 24 dereceye geldiğinde ısı devirdaimi bitmiyor bu yüzden kombi kapansa bile ısıtma devrede olduğu için kazandaki 70 derece su oda sıcaklığını 25 e kadar çıkarıyor. Bu yüzden ben tekniği buldum, 62 dereceye alıyorum yavaş yavaş ısınıp daha ekonomik yakmaya başladı. 70 e ayarladigimda ev hamam gibi oluyordu yarım saate.

  • Halisünasyon H kullanıcısına yanıt

    Benim 55 e ayarlı zaten. Su senelik kış bitti seneye bakacağız artık, montaj bile yapmadım duvara, nereye koyacağımı bilemedim. Koridorda kalorifere yakın koydum ki erken kapansın hamam olmasın ev, düzeltir inşallah viessman, playstore da bir sürü şikayet var bu derece için.

  • Termostatı koridora koymanız doğru, lakin petek yanına koymamanız lazım, bu kez oda sıcaklık seviyesi daha sizin odalarınız ısınmadan devre dışı kalacak, maksimum sıcaklığa ulaşacağı için. Ben çocuğun odasına koydum. Petek hizası değil, duvarda, kapıdan uzak bölgeye biraz kör noktaya koydum. En yüksek tüketimim 250 m3 oldu

  • Merhabalar konuyu inceledim evet kış bitmiş bazı şeyler tam olarak deneyimlenememiş ancak yine de fikirlerinizi almak isterim.

    Öncelikle kombi hakkında ki izlenimlerinizi merak ediyorum Vaillant ve Viessmann kalitesindeki ürünlere bakıyorken iki ürün arasında kaldım;

    ecoTec Intro ve Vitodens Connect modeli, kombiden pek anlamam ilk defa bir kışı kombi ile geçireceğim, anladığım kadarıyla araştırdım ve bu iki ürün arasında yalnızca modilasyon farklarından dolayı Vitodens (günümüzde 28000 lt civarında fiyat alabildim en düşük) almaya karar verdim bu yüzden kombi hakkında ki fikirlerinizi iyi ve kötü yanlarını öğrenmek isterim ancak bu Connect ürününde şunu anlayamadım. Eyvallah ürün mobil cihaz ile kontrol edilebiliyor çok güzel ama bu ürün nasıl oda sıcaklığı algılayıp gücünü ayarlayacak diye kafamda soru işaretleri oluşurken kendimi burada buldum. Bu bahsettiğiniz Vicare oda termostatı gerçektende ülkemizde tam anlamıyla bir sorun gibi görünüyor kombiyle birlikte satın alabileceğim yerlere fiyat araştırması için girdiğimde ürün hakkında kimsenin net bilgiye sahip olmadığını fark ettim konuyu bu forum da oldukça kavramış oldum temini zor ancak ülkemizde N11'de MySun isimli arkadaşın da satın almış olduğu 7955033 kodlu ürünü görüyorum bu esas olması gereken modilasyonlu denilen kullanıcıyı üzmeyecek olan ürün müdür yoksa on - off şekilde çalışan ürün mü? (Zannedersem böyle kombilerde ON - OFF şeklinde çalışan termostatlar tercih sebebi değil) Birde Hepsiburada üzerinde Viessmann Türkiye satıcılı bir ürün buldum bu ürünün açıklamasında ürün kodu bulunmuyor ancak konuda bahsi geçen ve resimler paylaşılan ürün ile aynı ön yüze sahip görünmüyor farklı ürün olabilir diye düşünüyorum. Durum bundan ibaret bir kere karar verilecek bir durum ancak karar vermek için sayılı günler ve akılda onlarca soru işareti ile bir şeyler öğrenmeye ve bilgi sahibi olmaya çalışıyorum ama oldukça kararsızlığın üst üste bindiği bir durumun içindeyim. :)




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Halil T. -- 13 Eylül 2023; 1:51:46 >




  • Halil T. H kullanıcısına yanıt

    Vaillant eco tec pro 286 5 3 öneririm

    Hepsinden iyi cihaz

    Eco tec intro, 3 yollu hidroblok grubu komple plastiktir

    Viessmann kombilerde öyle ama eco tec intro da çok fazla plastik aksam var

  • disintegration kullanıcısına yanıt

    Değerli fikriniz için çok teşekkürler bilgi sahibi olmadan bir kaç satıcıdan bu cihaz için de teklif aldım ancak termostatsız 8 - 10 Bin TL daha yukarıda fiyat verdiler ve bununla birlikte tamamen bakır, özel pompa, şuanda tek Alman üretimi kombi gibi bilgileride eklemeyi unutmadılar. Yani ürünü duydum ama fiyatı yüksek olmasından dolayı pek ilgilenmedim açıkcası. Bütçeyi oldukça zorlar ama ileriki yıllarda bizi zorladığına deydi dermiyiz ? Sizin fikrinizle birlikte tekrardan değerlendireceğim Vaillantı.

  • Halil T. H kullanıcısına yanıt

    vaillant eco tec intro'dan uzak durun benden uyarması. burası vitodens connect başlığı cihazı kötülemek istemiyorum ama bu kombinin hidroblok grubu pirinç değil plastik


    tercih sizin

  • Merhabalar aynı cihazdan kullanıyorum su 1 dk sıcak gelip sonrasında soğuyor neden olabilir

    **VİESSMANN VİTODENS CONNECT** Kullanıcıları
  • aty PHNRX A kullanıcısına yanıt

    Sıcak suyu kombiden kaç dereceye ayarladınız?

    Banyo musluğunda mı mutfakta mı hangisinde denediniz?

  • disintegration kullanıcısına yanıt
    44 derece eko yaprak modunda tüm

    Musluklarda aynı şeyi yapıyor…konfor modundada denedim ama yine aynı
  • aty PHNRX A kullanıcısına yanıt

    o zaman servisi çağıracaksınız plakalı eşanjör kireçlenmiş olabilir veya kombiye mod ayarı yapılacak

  • disintegration kullanıcısına yanıt
    Anlıyorum teşekkür ediyorum dönüşünüz için… ürün yeni..,kireçlenme olacağını sanmıyorum ana arıtmadan alıyorum suyu acaba ntc sensörü varmı bu cihazda var ise arıza yapmış olabilirmi
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.