Şimdi Ara

Video: AMD'nin hız aşırtma etkinliği ve 6.3GHz'de çalışan Phenom II (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
37
Cevap
0
Favori
4.057
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • tebrikler birileri rahatsiz budurumdan
    6,3 süper 2 katından fazla bir artırma
    ve 275 $ baskalari boyle bir islemciyi en az 1000 cekerdi
  • heyt maşallah be inşallah am3 anakartlar uçuk fiyatla gelmez
  • Ne kadar kötü bir video oynatıcı kullanmışlar. Sürekli takıldı, sürekli önbellekleme yaptı. Yaklaşık 2/3 dakika seyredebildim. Sinirlendim çıktım. Keşke YouYube tarzı bir yere koysalardı. En azından daha sorunsuz olurdu.

    AMD ufak ufak dikkatleri OC olayına çekmeye başladı. Benim gibi standart kullanıcılar için yaklaşık %20 civarındaki performans artışı dışında pek bilgi gelmiyor. Umarım bizi de unutmaz OC sevdasına...

    Öte yandan sektörde söz sahibi olmaya çalışması güzel. Takdire değer bir çaba. Umarım başarılı da olurlar. Yoksa i7 olmasa bile i5 geliyor. AMD dikkatle hareket etmeli. Ciddi olarak rekabet ortamı oluşacak gibi...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AndryTR -- 11 Aralık 2008; 23:35:15 >
  • Tebrik etmek lazım. Çıkınca dayanamayıp alanlardan olacağım herhalde. Umarım buraya geldiğinde fiyatı çok artmaz.

    (Bu arada sakallı bildiğin bizim buranın adamı. Mimikler falan, kopardı beni valla.)
  • intel baktı dünyada kriz var, millet uyanık, toplam maliyet falan konuşuluyor,(malum işlemci anakart DDR3 toplam maliyeti uçuruyor) hemmen bi i5 işlemcilerinden-platformlarından falan bahsetmeye başladı, amd piyasaya süreceği işlemcisiyle 6 ghz leri zorlamasaydı i5 in esamesi bile okunmuyordu, 1 senedir bas bas bağırıyorlardı i7 diye, nerden çıktı bu i5 serisi birden bire...
  • 2009 AMD için iyi olur inşallah.Bu haberde sevindirici ve umut vaadediyor.
  • İlk önce sektöre rekabet gerekiyordu cidden. Rekabetin sinyalleri ufak ufak gözüküyor. Ama atladığımız 2 - 3 temel nokta var.

    1 - 80 li - 90 lı yıllardan bu yana işlemci performanslarını hep saat hızlarına dayandırarak gittik. Çünkü ne kadar yüksek saat hızı demekse işlemcilerdeki performanslar daha yüksek çıkıyordu.

    Basit bir mantıkla 2.66 ghz 2.8 ghz den yada 2.8 ghz 3.0 ghz den daha yavaş olduğunu rahatlıkla söyleyebiliyorduk.
    Daha sonra işlemcilere farklı görevler atanmaya yada farklı teknolojiler kullanılmaya başlandı. Mesela HT yani Hyper Treading. Intel bu teknoloji ile aynı saat hızlarında HT desteği syesinde işlemcinin performans olarak % 30 daha hızlı çalışacağını duyurmuş ve ardından TomsHardware de yayımlanan videoda 3.6 Ghz bir işlemcinin HT destekli 3.0 bir işlemciye nasıl performans olarak geçildiğini görmüştük.

    Daha sonra teknoloji "Önbellek" "Çekirdek" gibi olaylara kaymaya başladı. Yani AMD saat hızında ve O/C ta yaklaşık 3 sene sonra Intel e cevap vermeye kalkması demek, aslında rekabetin çoktan bu platformdan yani saat hızlarından kaydığı bir dönemde tekrar oraya çekmek yada 3 sene öncesi bir yerde Intel ile savaşmaya kalkmak sonunda hüsran olacağı anlamına geliyor.

    Öyleki, uygulamaların bir çoğu hatta oyunlar bile artık yavaş yavaş saat hızlarını terk edip çoklu çekirdek uygulamalara döndüğü bir dönemde saat hızı yada başka bir yere doğru olayı çekip göstererek ürün pazarlaması ilk etapta AMD için "sunni bir başarı" göstergesi olsa da daha sonra kullanıcılara hüsran yaratabilir.

    2 - Konu Corei5 konusu. Daha Corei7 lerin lansmanı yapıldığında Corei5 adı kullanılmasa da bir ara socket yapısından bahsedilmiş ve yeni mimari için yani orta sınıf için bir mimari den daha bahsedilmiş oldu. Buradaki pazarlama stratejisi Intel in tamamen yanlış bulmaktayım. Yani 775 ten sonra bir anda yada kısa sürede 2 socket yapısı birden piyasa çıkartmak yerine tek bir form üzerinde gidilebilirdi.

    3 - Asıl handikap Intel için AMD nin özellikle oyunseverler için iyi bir fiyat/performans kıstasına sahip bir işlmecisine rakip olabilecek bir işlemcisinin gerçek anlamda olmadığıdır. Sanırım bunuda yine 775 formunda mevcut 2 ve 4 çekirdekli işlemcilerinin fiyatlarını düşürerek karşılamaya çalışacaktır. Bu geçiş dönemi çok karmaşık olacak.

    AMD Cephesinde
    PII x4 ler DDR2 - DDRIII ve mevcut socket + SLI 3Way SLI + CrossFire

    Intel Cephesinde Intel Chipsetli Anakartlarda
    775 Formu DDRII - DDR III CrossFire
    Corei5 DDRII CoreFire
    Corei7 DDRII CrossFire+SLI+3way SLI ( 30 usd fark ile )

    Yani donanım öyle bir karışıyor ki, hani Şafak Sezer in "Çarşı karışır abi" sözü hiç kalır bunun yanında....


    Video konusunda şunu söylemek lazım. LN2 ile 8ghz ın üzerine çok uzun süreler önce çıkılmış bir rakibe karşılık seneler sonra 6ghz ile cevap vermek "başarı" olarak nitelendirilebiliyorsa benim bu konuya söyleyebilecek çok fazla bir şeyim yok demektir.

    Bir laf vardır, "Bizim çok uzun zaman önce gidip - döndüğümüz yollardan yeni geçmeye başladın" ... Çok ama çok yazık...




  • quote:

    Orjinalden alıntı: RoyalForce

    işlemcinin yanında soğutma için fanmı verecekler sıvı nitrojen mi

    malum işlemciyi 6 ghz de çalıştıracağız ya


    xD o 6 GHz de çalışan işlemci nasıl elektrik çeker kimbilir xD
  • Gelecek için güzel bir haber..Bütçemiz uygun olursa neden olmasın ?
  • Eldeki Phenom 'u satmak lazım bu aralar ...
  • İNTEL AMD---------- önümüzdeki seneki hal

    ATI NVIDIA----- bu sene ve önümüzdeki sene






    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ali277 -- 13 Aralık 2008; 18:43:35 >
  • Sevgili X Files;

    Bazı konularda seni haklı bulmdım değil. Fakat senin de bazı dikkat etmediğin konular var:

    AMD yıllardır entegre bellek denetleyicisi kullanıyor. İntel, 64 bit teknolojisinden tut ta işlemcilerin isimlerinde saat hızı yerine farklı isimlendirme kullanımına kadar AMD nin herşeyini taklit ettiği gibi entegre bellek denetleyicisinde de taklit etti ya da etmeyi denedi. 64 bit i başaramayan İntel 10 yıllığına AMD den lisanslayarak almak zorunda kalmıştı. Bellek denetleyicisinde de çuvalladı ve Core i7 işlemcilerinde TLB sorunu çıktığını itiraf etti. Ben zaten şaşırmıştım. AMD yıllardır bu şekilde üretiyor. Artık uzmanlaştı. İntel'in yeni işlemcilerinde entegre bellek denetleyicisi olacağı için overclock performansı düşük olur diye beklerken iyi çıkınca epey şaşırdım. İşte sonunda bir yerden patlak verdi. AMD artık meyvelerini toplayacak. Zaten bunu SB750 ile Advanced Clock Calibration ile ne kadr geliştirdiğini gösterdi. İntel bu konuda daha çok toy. Önce TLB sorununu halledecek. Bir de LGA 1366-1160 gibi platform farklılıklarında ve TLB yüzünden bir sürü müşteri kaybedecek. Eskiden hızda AMD yi geçmişti kabul ama AMD de bellek denetleyicisi vardı İntel de yoktu. Yani şartlar aynı değildi. Haa şimdi performansın yüksek olması için bellek denetleyicisini üzerinde bulundurması gerekecek. Bu da bu konuda uzman olan AMD nin ekmeğine yağ sürecek. O zaman görelim bakalım İntel'i 8 Ghz e çıkabilecek mi?

    Haa çıksa bile kullanıcılar işlemci alırlarken Ghz e değil Performansına, hatası olup olmadığına (TLB sorunlu Phenomlar satılmadı) ve Anakartlarının ileride yeni işlemcilerle kullanılıp kullanılamayacağına (Intel'in 1366-1160 pin sorunu) bakarak alacakları için ve en önemlisi de bütçelerini gözönünde bulunduracakları için AMD nin bu konuda şanslı olduğunu düşünüyorum.

    Intel'in elinde 32nm. gibi bir de silahı var. Onada 1-2 seneden önce geçemeyeceği için 45nm de üretim yapacak. Bugüne kadar hep AMD den öndeydi. Ama artık AMD de 45nm. ile üretim yapıyor. Burada da AMD nin fiyat açısından Intel ile yarışma şansı var yani.

    Zaten geçen sene Intel'in karı açıklandı. 6 milyar $ lık satışta 4 milyon $ kâr etmişler. Yani %66 kâr marjı hedefliyorlar. AMD ise AMD 5.0 Yani MAD AMD çılgın AMD sistemi ile çalışıyor. ATI de yaptığını görmüşsünüzdür. AMD-ATI'nin HD4870 i çıktığında 399$ idi ve 1000$ lık nVidia GTX260 (veya 280 tam hatırlamıyorum) performansı veriyordu. AMD de aynı şekilde yapıyor. 279$ lık PhenomII 940 işlemcisi ile uygun-kazıkçı olmayan fiyat politikası güttüğünün işaretlerini veriyor. Intel gibi %66 kâr etmiyor. Bugüne kadar nm. anlamında hep Intel'i geriden takip etmesine rağmen Intel'i zorlayan AMD şu anda eşit koşullarda olduğundan Intel'e çok zorluklar yatacaktır.

    Hele ki AMD nin işlemcilerinin IBM tarafından üretilmesi nedeniyle Intel 32nm. ye geçerken AMD 22nm. ye geçiş yaparsa o zaman Intel'in vay haline.

    Zaten IBM ismi bilgisayardan anlamayan kişilere çok güven veriyor. Bilmeyen bir son kullanıcıya "AMD alın" denildiğinde "Ben onu duymadım bilmediğim markayı almam" dediği zaman "AMD işlemcileri IBM üretiyor" denildiğinde "Hımm o zaman güvenirim" diyorlar. Nedense bildik bir isim duymak rahatlatıyor ve güveniyorlar.

    Bu arada intenette okuduğum testlerde AMD nin işlemcilerinin Intel'in işlemcilerinden daha az ısındığını gördüm. Eskiden insanlar "AMD yanıyormuş" "AMD'den alevler yükseliyormuş" "AMD çok ısınıyormuş" gibi laflar da etmeyecekler. Bu yüzden platform uyumluluğu nedeniyle de AMD ye çok geçen olacaktır.




  • quote:

    Orjinalden alıntı: RoyalForce

    işlemcinin yanında soğutma için fanmı verecekler sıvı nitrojen mi

    malum işlemciyi 6 ghz de çalıştıracağız ya


    Sıvı nitrojen vericekler

    Günümüzde hangi işlemci 6 ghz'de hava soğutma ile sürekli kullanımda stabil bir sonuç veriyor ki , ilginç bir soru sormuşsun.
  • OverClocKing

    AMD yada Intel sonuçta hiç bir tanesi için hemşerimdir bu yüzden bunu kullanın diye tavsiye etmeyeceğim yada ön yargı ile yaklaşmayacağım iki firma. Benim asıl kızdığım nokta bilinçli olan ancak intel ve/veya amd çalışanları gibi davranan kesime ve ayrıca bilinçsizce ortalık yerde yaygara kopartanlara.

    Intel Corei7 yi lanse ederken ekonomik sınıf diye bir başka socket yapısını Corei5 adını vermeden duyurmuştu çok önceleri. Şimdi bu hareketin AMd nin PII x4 serisinin yakalayabileceği muhtemel başarı üzerine önünü kesmek adına yapılmış bir hamle gibi gösterilmesi yanlış bir yorum olacaktır.

    Bu yorumun yanlış olduğunu söylemek te Intel in socket yapısındaki stratejisini doğru bulduğum anlamına gelmez.

    Saat hızı konusundaki basarılmış gibi gösterilen olayları sadece tribünlere oynamak olarak görüyorum. Corei7 deki mimari farkları sadece entegre bellek kontrolcüsü olarak ta değerlendirmek yanlış olacaktır. Çünkü burada bahsedilmesi gereken konu sadece bu değilken sizin söylediğiniz gibi AMD den alınmış yada taklit edilmeye çalışılan bir teknoloji kullanıyorlar demek te haksızlık olacak.

    Sonuçta stratejilerini firmaların biz belirlemiyoruz. Sadece teknolojileri ve hamleleri hakkında yorumlar yapıyoruz ve ayrıca ürünlerini birer son kullanıcı olarak kullanıyoruz.

    AMD & IBM yada Nvidia & Intel veya Intel & Microsoft un işbirliği yapması yada yapıyor gibi görünmesi inanın sadece aldatmacalardan ibaret. Bu tür Global firmalar her zaman "Şeytanın Avukatlığını" yapabilecek yöneticilerle dolu. Hiçbirisinin amacı "kullanıcı dostu" olmak falan değil. Sadece daha fazla satış ve daha fazla pazar payı ve daha fazla kazanç...

    Google ın Chrome adlı browser ını piyasaya sürmelerine rağmen hala piyasada çok iyi bir pazar payına sahip olan Mozilla Firefox un en büyük destekçisi ve gelir kaynaklarından birisinin Google olması gerçeği sanırım Global şirketlerin ruhlarındaki gizledikleri gerçek amaçları anlamak için yeter.

    Ben yada belki düşünen varsa benim gibiler sadece güçlerinin yettiği kadar gerçekleri insanlara aktarmak isterken, bu türlü firmaların da gerçek yüzlerini çok iyi bildiğimizi unatmamak lazım...




  • Şu am3 boardlar çıksada eskileri ucuzlasa artık
  • quote:

    Orjinalden alıntı: fatihcanery

    fake diyen arkadaşlara kapak olmuş ,bundan sonra birseyi görmeden ahkam kesmemeyi öğrenirler !!!


    bu forumda 1 yıldır gordugum yorumlardan sonra buna inanmak guc !
  • quote:

    Orjinalden alıntı: ali277

    İNTEL AMD---------- önümüzdeki seneki hal

    ATI NVIDIA----- bu sene ve önümüzdeki sene









    Ne kadar rekabet o kadar düşük fiyatlar,inşallah 2009 yılında artık daha uygun fiyata alırız.




  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.