Şimdi Ara

Vay be demek bu da oluyor.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
1
Cevap
0
Favori
961
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Türk firmasından Almanya’ya “asfalt üretim tesisi”...

    “Challenger” adlı çevre koruması alanında öncü özellikleri olan taş kırma ve “Ratech” adlı asfalt geri kazanım tesisleri üreten Bursa merkezli Simge Grubu şirketlerden E-MAK, Almanya’nın en büyük asfalt üreticileri arasında yer alan AMW-HTV Şirketler Grubuna ilk kez komple bir üretim tesisi ihraç edecek.
    Almanya’nın Schleswig-Holstein eyaletine bağlı Lensahn kentinde düzenlenen imza törenine Simge Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Nezir Gencer, AMW-HTV şirketler grubunun sahibi Peter Stamer, Hamburg Başkonsolosluğu Ticaret Ataşesi Şevket Ilgaç ve bazı şirket yetkilileri katıldı.
    Gencer, AA muhabirine yaptığı açıklamada, şunları kaydetti:
    “Tesisi 2011 yılının Mayıs ayından itibaren ihraç etmeye başlayacağız. İlk kez bir Türk firması olarak Almanya’ya asfalt teknolojisi ihraç etmiş oluyoruz. Bugüne kadar Orta Doğu, Afrika, Balkanlar, Orta Asya ülkelerine çok sayıda asfalt üretim tesisi ihraç ettik. Bizi en fazla memnun eden, makina teknolojisinde dünyanın en gelişmiş ülkesi olarak kabul gören Almanya’ya bir Türk firması olarak 3 aşamalı bir proje kapsamında yüksek kapasiteli anahtar teslimi komple tesis satmış olmaktır.”
    Simge Şirketler Grubunun, yılda 119 milyon cirosu olduğunu, 2003 yılından bu yana her yıl dünyanın en büyük inşaat ve maden makinaları fuarı olan ve Münih kentinde düzenlenen Bauma’ya katıldığını ifade eden Gencer, “Bu yıl Nisan ayında Münih’te düzenlenen Bauma fuarına 40 TIR dolusu makina getirerek sergiledik. Şimdi bu çabalarımızın sonucunu, sektörümüz için dönüm noktası olarak görebileceğimiz önemli bir kontratı imzalamak suretiyle aldık” diye konuştu.

    ANLAŞMA, ASFALT ÜRETİM TESİSİ KURULMASI VE İŞLETMEYE ALINMASINI ÖNGÖRÜYOR

    Söz konusu anlaşma çerçevesinde, ilk aşamada bir adet asfalt üretim tesisinin anahtar teslimi esasına göre kurulması ve işletmeye alınmasının öngörüldüğünü belirten Gencer, ikinci ve üçüncü aşamalarda da bir adet ilave asfalt geri dönüşüm tesisisi ile enerji tüketimini yüzde 50 oranında azaltan bir sistemin devreye alınmasının planlandığını ifade etti.
    Gencer ayrıca, Türkiye’deki yerli makina üreticilerinin artık dünya devleri ile yarışır hale geldiğini kaydederek, yakıt tüketimini yarı yarıya indiren çevreci asfalt tesisinin Avrupalılar tarafından büyük ilgi gördüğünü söyledi.
    Stamer de, AA muhabirinin, “Bu sektörde dünyaca ünlü Alman makina üreticileri bulunurken neden bir Türk firmasını tercih ettiniz?” şeklindeki sorusuna karşılık, “Uzun süredir yaptığımız araştırma ve yerinde incelemeler sonucunda E-MAK firmasına güvendik. Diğer üreticilerden özellikle enerji tüketiminin azaltılması noktasında üstün teknolojisinin bulunduğunu tespit ettik. Bizim için en önemli maliyet unsuru enerjidir. Ayrıca çevre açısından da standart isteğimizin tam olarak karşılandığını gördük” şeklinde yanıt verdi.




    sen ülkenin yollarını adam akıllı yapma köstebek yuvası gibi olsun tüm yollarında. yeni yapılan yollarda bile hata olsun asfalt dökülen yollarda kaymak gibi gitmek varken zangır zangır git ülkene iş yapma almanya ya tesis ihraç et. bravo.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Don Juan -- 8 Temmuz 2010; 20:41:57 >







  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.