Şimdi Ara

Upload latency

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
27
Cevap
0
Favori
1.619
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Merhaba, diğer firmaları denedikten sonra bugün Türk Telekom'a geçmiş bulunuyorum. Upload latency neden bu kadar yüksek çıkar? Kendi verdikleri modemde qos ayarı da yok. Bunu halletmenin yolu var mı acaba? Gıbırnette o değer 11-15 arası değişiyordu.


    Ek: FTTH Fiber.




    Upload latency



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ottmn -- 4 Nisan 2023; 21:42:19 >







  • Yeni modem almak lazım
  • quote:

    Orijinalden alıntı: M540

    Yeni modem almak lazım

    Yüksek olma sebebi nedir bilgin var mı hocam? Gıbırnette ping 10, download latency 15 üstü olmasına rağmen upload latency düşük çıkıyordu. Türk Telekomda ping, download latency ciddi düşük olmasına rağmen upload latency neden yüksek çözemedim.

  • Fiber hız tanımaları ve ONT sorunları buna sebep oluyor, beceriksiz Telekom'un Fiber'i becerememesinden kaynaklı sorunlar

  • Yani gıbırnette bile böyle bir şey olmayıp Türk Telekomda böyle bir şeyin olması tuhaf. Çözümü konusunda ne yapılabilir bilen biri yardımcı olursa sevinirim.

  • ottmn kullanıcısına yanıt

    Yağmurdan kaçarken doluya tutulanlardanız.


      

  • Gıbırnetteki paket kayıpları illallah ettirmişti. Tam oyunun ortasında her gün paket kaybı başlayınca işkenceye dönüyordu. En kötü ihtimal kendi modemimi takar qos ayarı yaparım ancak bunun sebebini çok merak ediyorum.

  • Modem değişmedi ise garip tabii ki, bazen test sunucuları da sıkıntılı olabiliyor başka bir sunucu da test yaptınız mı?

  • Hocam şu konu faydalı olabilir sizin için ben de geforce now için araştırmaya başlamıştım çözüm sqm özellikli router kullanmaktan geçiyor

    router alıp özel firmware yükleyeceksiniz asuslarda merlin diğer markalarda dd-wrt, fresh tomato, openwrt gibi isimlerle çıkarılan firmware'ler var

    bütçe ve ihtiyaçlara göre cihazlar değişiyor


    https://forum.donanimhaber.com/xiaomi-mi-router-modelleri-ve-openwrt-firmware-ana-konu-openwrt-21-02-2-yayinlandi--135790478




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi grikurtccc -- 5 Nisan 2023; 2:55:20 >
  • davidoff26 kullanıcısına yanıt

    Yaptım hocam sonuç değişmiyor maalesef. İşin ilginci cmd'den yaptığım belli başlı ping testlerinde gıbırnet, telekomdan daha iyi sonuç veriyor. Örnek vermek gerekirse gıbırnet ping 8.8.8.8 sonucu 9 ms çıkarken telekomda 46 ms çıkıyor. Ping easo.ea.com gıbırnette 127'ye kadar düşerken telekomda 147'nin altını göremedim. Keza youtube vs. için de durum gıbırnet lehine. Cmd'de Fifa ping testi telekomda daha yüksek çıksa da oyun içinde telekom 1-2 ms daha iyi sonuç veriyor. Gıbır 46-48-50 iken Telekom 44'ün üstüne henüz çıkmadı.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ottmn -- 5 Nisan 2023; 7:30:10 >
  • grikurtccc G kullanıcısına yanıt

    Teşekkürler hocam müsait bir zamanda inceleyeceğim. Kendi modemim tp-link vr400 bugün onu takıp qos ayarı yapıp deneyeyim bakalım ne olacak.

  • ottmn kullanıcısına yanıt

    Google'a 46MS için avrupayı dolaşması lazım nasıl bir routing var ki tracert testi atabilirseniz bir bakalım.

  • davidoff26 kullanıcısına yanıt

    Eve geçince atayım hocam. Ben de şok oldum görünce.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: davidoff26

    Google'a 46MS için avrupayı dolaşması lazım nasıl bir routing var ki tracert testi atabilirseniz bir bakalım.

    Telekom ve Gıbırnet sonuçları aşağıda hocam.



    Upload latency


    Upload latency

    Üstteki Gıbır alttaki Telekom




    Upload latency



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ottmn -- 5 Nisan 2023; 19:43:42 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: ottmn

    Telekom ve Gıbırnet sonuçları aşağıda hocam.



    Upload latency


    Upload latency

    Üstteki Gıbır alttaki Telekom




    Upload latency


    Alıntıları Göster

    TT'de yurtiçi tarafı normal gözüküyor hocam, Yurtdışına çıktıktan sonra yani Sofya'da direkt yüksek ping ile karşılaşıyorsunuz aslında garip bir yere de yönlendirmiyor olması gerektiği gibi 8-10MS almanız lazım yine. Büyük ihtimal bulunduğunuz IP bloğu kaynaklı oluyor bu başka bir şeyde olabilir tabii ki ama aklıma bir tek o geldi bence TT'ye bildirin bu durumu.





  • davidoff26 kullanıcısına yanıt

    Telekom müşteri hizmetlerine durumu anlatmak deveye hendek atlatmakla eşdeğer hocam :) upload latency için de tp-link modemi takıp Qos ayarı yaptım download sınırı koymasam dahi hız düşürüp latency yükseltiyor. Enteresan bir şekilde upload sorunu düzelirken bu sefer de download bozuluyor



    Upload latency




    Upload latency




  • Neyse şuraya VDSL hattımın ping değerlerini bırakayım da çakma bozuk Fiberciler görsün. Türk Telekom daha Fiberi döşemeyi bile bilmiyor

    Upload latency
  • ottmn kullanıcısına yanıt

    Maalesef öyle hocam bu gibi durumlarda derdinizi anlatsanız bile çözüme ulaşmak zor oluyor, belki ileride kendiliğinden düzelebilir böyle bir ihtimalde var.


    Bufferbloati QoS ile çözmek her zaman mümkün olmuyor özellikle donanımı düşük cihazlarda zor oluyor tabii sadece donanımla bitmiyor, ben çok pahalı Asus routerların bile yazılım sebebiyle QoS'un düzgün çalışmadığını gördüm bence bufferbloat için en iyi çözüm OpenWrt destekli bir router alıp SQM scripti uygulamak.

  • ottmn kullanıcısına yanıt

    Siz ayarları yanlış yapmısınız muhtemelen. DSL - VDSL için siz fiber hat kullanıyorsanız Diğer şeçip alt tarafta öncelik verilmesi gereken cihazı ayarlamanız gerekiyor. Tplink QoS ayarını Download yönünde 120 mbps (bu ayarı donwload hızını sınırladığı yere kadar kendiniz deneyerek düşürmeniz gerekiyor tam sınırın 1 mbps üzerini tanımlayın her zaman) - Upload yönünde 9 mbps olacak şekilde ayarlayın. Upload ve Download da hız kaybı olmayacak şekilde bufferbloat sorunu çözülecektir bu ayarla.


    Öncelik verilmesi gereken cihazların oranını da %85 %10 %5 şeklinde ayarlayıp %85 olanını kullandığınız aktif cihazları ayarlayıp kaydedin. Bu şekilde 5 ghz ağında sanki ethernet bağlanmış gibi kalite elde edebiliyorsunuz.


    Upload latency

    VDSL Wifi5 ağında benim bağlantım durumum da bu şekilde. QoS ayarı yapmadan da şuan IK da upload pingi 30 ms civarında ancak download latency sizdeki gibi 70-80 ms çıktığı için QoS açık kullanıyorum bende.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi RElS -- 5 Nisan 2023; 23:4:20 >




  • davidoff26 kullanıcısına yanıt

    Bekleyip görelim hocam. Gıbırnet ve Netspeed ile upload latency düşük olsa da packet loss ve jitter sıkıntı oluyordu bu da oyunlarda büyük sıkıntıya yol açıyordu. Şimdiye kadarki denemelerimde Telekomda packet loss ve jitter sorunu yaşamadım. İlginiz için teşekkürler.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ottmn -- 5 Nisan 2023; 23:5:59 >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.