Şimdi Ara

Upload 20 mb olunca internet bağlanmaz oldu!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
678
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Ttnet 100 mb abonesiydim upload hızları 20 mb a yükseltilince modemim ip alamaz duruma düştü... Upload hızımın düşürülmesini talep ettiğimde müşteri temsilcisi yapamıyacağını söyledi arıza kaydı açayım dedi... Arıza kaydı açtıktan bir gün sonra cep telefonuma modeminizin ip aldığı göründüğünden arıza kaydınız iptal edilmiştir diye mesaj geldi... Tekrar müşteri hizmetlerini aradım arıza kaydı açılsın tekrar diye ama oradaki kızcağız modeminizin ip aldığı göründüğünden tekrar kayıt açamayız dedi... Tam bir komedi... O zaman abonelik hızımı düşürün dedim 50 mb olursa upload eski hızına gelir dedim ve o şekilde ancak sorunu halledebildim... Bu telekom bu kafayla uzaya değil ancak yerin dibine gider...




  • PORT ÜCRETLERİNE ZAM YAPAN TÜRK TELEKOM UPLOAD HIZLARINI DÜŞÜRDÜ [Temmuz 2023] | DonanımHaber Forum » Sayfa 4 (donanimhaber.com)


    Bu konuda anlattım çözümü. VDSL aboneleri sorun yaşayabilirler. Santral tarafında değişikliği yapıldığı için modemde hatalar meydana geliyor, modemi resetlemek de işe yaramıyor. Kopyalayayım buraya,


    Çözüm için modemi açma-kapama düğmesinden kapattıktan sonra modemden RJ11 dsl bağlantısını ve 12v güç bağlantısını çıkarın. RJ11 dsl kablosunu tekrar modeme bağlayıp birkaç saniye bekleyin ve 1 kez modemi açma-kapama düğmesine basın. Ardında 12v güç bağlantısını takarak modemi tekrar çalıştırabilirsiniz, modem doğru hız tanımlamasını alacaktır bu sefer.


    Doğru hız tanımlama yapılamaması / IP alamama gibi sorunun çözümü bu şekilde.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi RElS -- 22 Ekim 2023; 14:59:27 >




  • 100megabit parası ödüyorsun ama hızı 50 ye düşürdün, peki ücret de 50 ücreti oldu mu?

  • hızı tekrar 100 e çıkartırabilirsin çünkü paket geçişlerinde yada hat taşımalarda upload eski haline dönüyor.Tekrardan 100 e geç baktın yine sinyal alamıyorsun 50 ye düşürürsün tekrar.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Upload hızı artınca ip alamamak nedir? Bana sorun başka gibi geliyor. Modem alabileceği hızı otomatik alır upload hızı santralde isterse sınırsız atansın modem ne kadar alabiliyorsa o kadar hızla bağlantı kurar.


    Böyle yaygara yapmak bizim aleyhimize, görende upload hızı yüzünden internet kötüleşti sanır aksine darboğaz kalktı.

  • bozuk modem ya da DSLAM'in suçu Upload hızına kaldı

  • Benzer problem bende de var, herhangi bir sebepten dsl koparsa modeme iki kere restart atmadan ip almıyor ancak benim sorunum direkt olarak modem ile alakalı farklı modem ile denediğimde anında ip alıyor.

  • Upload değerleriniz düşükşe ondan da olabilir. Modem üzerinden de hız düşümü yapılabiliyor, keşke önce öyle deneseniz.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.