Şimdi Ara

Üniversitede okurken YGS'ye başvurmak

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
50
Cevap
0
Favori
38.443
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaşlar biliyosunuz ygs başvuruları 18 Ocak'ta başlıyor. Aklıma takılan bir şey var. Ben şimdi üniversite okurken sınava girmek istiyorum fakat başvuru bilgilerinde liseden önceden mezun olanların "lise diplomasının resmi onaylı sureti" getirmesi gerektiğini yazmışlar. Resmi onaylı suret dediği ne? Lise diplomasının fotokopisini onaylatsam olur mu acaba. Eğer aslını istiyorsa imkansız çünkü şu andaki okulumdan kayıt sildirmeden lise diplomamı geri vermezler.

    Kafam çok karıştı, daha önce ünide okurken össye girenler varsa lütfen nasıl yaptığınızı anlatın.



  • eğer daha önce össye başvurduysan ki zaten üniversite okuyorsun başvurmuşsun. hatırlarsan bu başvuruda sana bir internet şifresi vermişlerdi. bu şifren ile bankaya parayı yatırdıktan sonra internetten tek tıkla ygsye başvurabilirsin. geçen sene öyle yaptım ben 2008 öss girişli üniversite öğrencisi olarak.
  • Okulumun hesabına para yatırıp dekont götürmüştüm ben, şifre aldığımı hatırlamıyorum yine okuluma gitsem sorun olmaz umarım.
  • Dostum ben de tekrar giriyorum ne yapmamız lazım öğrenebildin mi? resmi onaylı suret "aslı gibidir" gibi bişey galiba
  • Valla ben gireli çok oldu yanlış hatırlamıyorsam o zaman internet şifresi gibi birşey yoktu.

    quote:

    Orijinalden alıntı: Sessiz Balıkçı

    Dostum ben de tekrar giriyorum ne yapmamız lazım öğrenebildin mi? resmi onaylı suret "aslı gibidir" gibi bişey galiba


    Sanırım öğrenci işlerine dilekçeyle başvurup diplomanı kısa süreli geri alıyosun. Mesela akşama kadar getir yoksa kaydını sileriz diyorlar. Ondan sonra fotokopisini alıp aslıyla beraber notere götürüp onaylatıyorsun. Bazıları da üniversite onaylı olarak sana veriyor diyorlar ama işin aslını tam öğrenemedim.
  • Bölümünüzden mi memnun değilsiniz ? Özel değilse öğrenebilir miyim ? Ben şu an okulumdan memnun değilim ve seneye sınava girmeyi düşünüyorum fakat yaşım geçiyor diye düşünüyorum bazen.
  • Evet bölümüm kötü bir bölüm değil ama memnun değilim. Açıksası benim yaşım çoktan geçti ama nefret ettiğim bir bölümü okuyup nefret ettiğim bir işte çalışmak için uğraşacak sabrım kalmadı artık. Eğer gerçekten okulunuzdan memnun değilseniz bence yeniden sınava girmeyi ciddi olarak düşünün.
  • http://www.osym.gov.tr/Genel/dg.ashx?DIL=1&BELGEANAH=35096&DOSYAISIM=2010_OSYS_ADAY_IZYOL.pdf

    Daha önce başvuru yapanlar ve şifresi olanlar sadece bankaya para yatırsa olur diyor ÖSYM

    Peki arkadaşlar bende aynı durumdayım sizin gibi,bölümü-okulu sevmeme gibi ve bu sene bende girmeyi düşünüyorum.Sizce 3-3.5 ay gibi bi süre az mı yoksa başarabilirmiyiz.Şu anda tek sıkıntım bu,diğer herşeyi göze aldım artık.




  • yalnız daha önce başvuru yapan derken 2008 ve 2009da başvuranları kastediyor.

    3-3,5 ay tabi ki az ama olmayacak şey değil. Okulunundan ayrılmak zorunda kalmayacaksan yarım dönemlik bir kaybı göze alıp denenebilir.
  • Sıkı çalışmayla olur,zaten geçen sene bi öss maceramız vardı,bu sene 1.sınıf kaybolan pek bi bilgi olmadı.
  • 2009'da üniversiteye yerleştim.Fakat bölümümü ve üniversiteyi sevmediğimden dolayı bırakmak istiyorum.2010'daki sınava girmeyip 2011'de girmek istiyorum.(Okul puanı yarı yarıya düştüğünden)

    ''Mezun durumdaki adaylardan 2008 veya 2009 ÖSYS'ye başvurmuş olan ve öğrenim bilgilerinde değişiklik
    olmayan adaylar ise başvurularını isterlerse bireysel olarak internet aracılığıyla yada diledikleri başvuru merkezinden yapacaklar.'' deniliyor.Başvuru merkezinde yapmak içinde diploma isteniyor.
    Benim öğrenim bilgilerimde değişiklik oldu.(Üniversiteyi kazandım ve kayıt yaptırıp,okula gittim).Bu nedenle
    internetten başvuru yapamayacağım galiba.Başvuru merkezine gidersem eğer benden diploma isteyecekler.Diplomayı öğrenci işlerinden almam için uzun bir yolculuk yapıp üniversiteye gidip,öğrenci işlerine yalvarıp diplomayı almam mı gerekiyor?
    Anladığım kadarıyla yeni sistemle birlikte başvurularda da değişiklikler var.Şöyle bir şart var mı okul puanını yarı yarıya kırdırmak için yerleştikten sonraki sene için sınava girme zorunluluğu?Daha önce bu soruma cevap veren arkadaşlar oldu.Ancak bu soruyu yeni başvuru şartlarından dolayı tekrar soruyorum.

    Cevaplar için şimdiden teşekkürler...




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Fata1ty

    Bölümünüzden mi memnun değilsiniz ? Özel değilse öğrenebilir miyim ? Ben şu an okulumdan memnun değilim ve seneye sınava girmeyi düşünüyorum fakat yaşım geçiyor diye düşünüyorum bazen.


    Dostum yaşındasın? Benim yaş 21 ve 3.sınıftayım üstelik okuduğum okul biçok kişinin hayallerindeki okul.. ama gel gör ki sevmediğim okulda da daha fazla okumak istemiyorum. yaş mevzusunu ben de çok düşündüm ama 40 yaşında hala derslere gelenler diploma almaya çalışanlar var.. şimdi biz seneye girsek 2014de mezun oluruz 26-27 yaş bence iş hayatına atılmak için çok geç değil..okulunu sevmiyorsan ya da bi şekilde ısınamadıysan imkanların da varsa tekrar össye girip gerçekten sevdiğin bi bölüme devam etmeni tavsiye ederim..




  • quote:

    Orijinalden alıntı: HyperXCrossfire

    Sıkı çalışmayla olur,zaten geçen sene bi öss maceramız vardı,bu sene 1.sınıf kaybolan pek bi bilgi olmadı.


    Eğer 2009'da yani geçeçn yıl tercih yapıp bir yerleştirildiysen bu yıl okul puanın yarı yarıya düşecek.
    Normal 0,15 olan katsayı 0,075 olacak senin için.
    Bu da puanının baya düşmesi anlamına gelir. Hangi bölümü istiyorsun?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Sessiz Balıkçı


    quote:

    Orijinalden alıntı: Fata1ty

    Bölümünüzden mi memnun değilsiniz ? Özel değilse öğrenebilir miyim ? Ben şu an okulumdan memnun değilim ve seneye sınava girmeyi düşünüyorum fakat yaşım geçiyor diye düşünüyorum bazen.


    Dostum yaşındasın? Benim yaş 21 ve 3.sınıftayım üstelik okuduğum okul biçok kişinin hayallerindeki okul.. ama gel gör ki sevmediğim okulda da daha fazla okumak istemiyorum. yaş mevzusunu ben de çok düşündüm ama 40 yaşında hala derslere gelenler diploma almaya çalışanlar var.. şimdi biz seneye girsek 2014de mezun oluruz 26-27 yaş bence iş hayatına atılmak için çok geç değil..okulunu sevmiyorsan ya da bi şekilde ısınamadıysan imkanların da varsa tekrar össye girip gerçekten sevdiğin bi bölüme devam etmeni tavsiye ederim..


    Yaşınıza çok takmayın ben 23 yaşındayım mesela. Ne kadar iyimser bakarsam bakayım çok geç bir yaş bazı şeylere yeniden başlamak için ama hayat 30unda bitmiyo arkadaşlar. Demek istediğim yaşınıza çok takmayın. Aynen ben de senin gibi afla dönen 40+ yaşlarında insanları görerek kararımı verdim. Düşün adam gelmiş 40 yaşına hala hayatında değişiklik yapmaya çalışıyorken daha 20'lerinde olan bir insanın yaşım geçiyor elimdekiyle yetineyim demesi çok saçma aslında.

    Bir de şu var ilk bölümünüzde geçtiğiniz dersleri saydırma şansınız var özellikle mühendislik gibi ortak dersi fazla olan bölümlerde bayağı bir kolaylık sağlar bu durum. Yani ikinci bölüme sıfırdan başlamak gibi bir durum yok.




  • ben geçen sene össye girdim puanım düşüktü ama ben yüksek yazdım hiç tercih yapmamaktan iyidir diye ve tutmadı.neyse bu sene tekrar gireceğim benim kayıdım için ekstra bir şey isteyecek mi ösym yoksa geçen sene okulda olduğumuz gibi mi olacak kayıdım ?

    bir de kendim kayıt yapabilir miyim bilgisayarımdan ? yoksa okuluma gitmem mi lazım?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ravenholme -- 14 Ocak 2010; 16:57:53 >
  • benimde şu sorun olcak. şu an okuduğum okuldan kaydımı istediğim zaten direk sildirebilir miyim? yani demek istediğim tekrar össden başka bir üniversite kazanınca kaydımı hemen sildirip diğer üniversiteye kaydımı bir problem olmadan yaptırabilirim değil mi?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ertanunver

    benimde şu sorun olcak. şu an okuduğum okuldan kaydımı istediğim zaten direk sildirebilir miyim? yani demek istediğim tekrar össden başka bir üniversite kazanınca kaydımı hemen sildirip diğer üniversiteye kaydımı bir problem olmadan yaptırabilirim değil mi?


    Evet sorun olmadan olur o iş.

    Bu internet şifresi dediğiniz ne oluyor ? Siz başvurunuzu kendiniz mi yaptınız daha önce ?
  • 2008 senesinde yani mezun olduğum sene kendi lisemde başvuru yapmıştım. hatta bilgisayarın yanında webcam de vardı hatırlarsanız direk resmini çekip, görevli bilgileri bilgisayara giriyordu. kayıtı tamamlayınca bize 1 sayfalık kayıt olduğuma dair belge yazıcıdan çıkartıp imzalatıyorlardı. işte o belgede isim soyad tc no mezun olduğu okul filan yazıyordu. hemen en altta ösym sitesinden tc no ile giriş yapabileceğimiz bir şifre yazıyordu 8 veya 10 karaterliydi galiba. eğer o şifreye sahipsen bundan sonra öss ye girdiğinde, sadece bankaya para yatırıp eve gelip sisteme şifrenle girip tek tıkla sınava başvuru yapabiliyorsun.

    o kağıdı bulabilirsem resmini çeker koyarım buraya.
  • Bu internet şifresi 2008'den sonra mı verilmeye başladı ? Yani neden 2006,2007 mezunları internet üzerinden başvuru yapamıyor?
    Bu olay 2008 ve sonrası için mi geçerli ?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: 1905memo1905

    Bu internet şifresi 2008'den sonra mı verilmeye başladı ? Yani neden 2006,2007 mezunları internet üzerinden başvuru yapamıyor?
    Bu olay 2008 ve sonrası için mi geçerli ?



    Ben 2007 mezunuyum bana şifre verilmişti o zaman.Ondan sonraki 2 sınavda da o şifreyi kullanarak internetten kayıt yaptım.Şifrelerinizi takip etmediniz zamanında.ÖSYM ye başvurarak şifreni öğrenebilirsin belki.Tam emin değilim.Ama zaten eskimiştir o kayıtlar , yeni kayıt yapsanız daha iyi olur.
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.