Şimdi Ara

Ülseratif Kolit Diyeti - Mutlaka okuyun...

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
4
Favori
14.256
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhabalar herkese, kolit hastalığı hakkında şuan burada bu yazıyı okuduğunuza göre az-çok hastalık hakkında bilgiye sahipsinizdir.Ben 2014 senesi başı gibi bu hastalığın bende olduğunu öğrendim, tabi ki çoğunluğun yaptığı gibi internet üzerinde bulunan saçma sapan olumsuz yazılar, yorumlar vs. okudum ve beynimi bu tür olumsuz düşüncelerle bayağı bir doldurdum, bu olumsuzluklardan sıyrılmak biraz zamanımı aldı tabiki fakat her zaman içimde bir umut vardı.İlla ki bu hastalığın bir çaresi olmalıydı.Tek sorun bu çarenin nerede olduğuydu.Hep başka yerlerde aradığım "çarenin" aslında içimde olduğunu öğrendiğimde ve buna tüm samimiyetimle inandığımda hayatımda bir şeyler değişmeye başlamıştı.Sizlere nacizane tavsiyem bu hastalıkla başa çıkmak istiyorsanız öncelikle buna tamamiyle inanın içinizde gram şüphe olmasın.%100 olsun inancınız.Tabi bunun içinde işinizi kolaylaştırmak için öncelikle doktorumun bana ve tüm hastalarına kesinlikle okumamızı tavsiye ettiği Dr.Joe Dispenza'nın "Plesebo Sensin" isimli kitabını alıp özümseye özümseye okumanız.Bu kitabı okuduktan sonra GAPS Diyeti kitabını alıp en az 2 kere yine özümseyerek okumanız.Tüm bunları yaparken birazdan bahsedeceğim kendi yaptığım diyetimi sizlerde isterseniz uygulayabilirsiniz, bu konuda illa uygulayın veya uygulayın kesin iyileşeceksiniz falan gibi sözler söylemiyorum tabikide ben faydasını gördüm sonrasında bir diğer arkadaşımda benim yaptığım diyeti uyguladı ve o da faydasını gördü ve bu diyeti herkesle paylaşmam gerektiği konusunda bana yaptığı öneri ile bu yazıyı kaleme almaya karar verdim, kendisine bana yaptığı bu öneri için teşekkür ediyorum.Bu kitapları okumadan yaptığınız diyette her zaman bir eksiklik yaşayacaksınız : "acaba şunu mu yanlış yapıyorum?" vs. gibi sorularla boğuşmamak için o kitapları KESİNLİKLE okumalısınız.Burada inancınızın sağlamlaşması üzerinde çok konuşmamdan bunun ne kadar önemli olduğunu anlamışsınızdır sanırım.Ayrıca kullanmakta olduğunuz ilaçlara kesinlikle devam etmelisiniz! Tüm bu dediklerimi yaptıktan sonra sıradaki aşama, diyet :

    Ben bu diyete Saraçoğlu’nun kürünüde ekledim : Her yemekten (Kahvaltıda dahil) önce süpürge otu tohumu ve her yemekten (en az 1 saat sonra) melisa çayı. Bu melisa çayı öyle bir çay ki insanı çok yatıştırıyor-sakinleştiriyor. Bu çay dışında hiçbir çay içmiyorum. Ayrıca tüm yemeklere zencefil ve zerdeçal atıyorum bu çok önemli kesinlikle aksatmayın, çay içinede öğütülmemiş zencefil ve zerdeçal atıyorum. Tüm bunların yanında eve su arıtıcı aldık, Türksu diye bir markaydı ve memnun kaldık, ben bu markaları soran olursa diye peşinen söylüyorum yoksa tabiî ki başka bildiğiniz güvendiğiniz markalarda olabilir. Ama asla çeşme suyu içmeyin bu söylediklerimin çoğu dediğim kitaplardada belirtiliyor zaten.

    Sabah kahvaltısından 1 saat önce :
    1 Adet Probiyotik Kapsül (Ben Probiyotika kullanıyorum. )
    *1çay kaşığı zencefil
    *3 çay kaşığı zerdeçal
    *1 çay kaşığı keten tohumu (Kendiniz Öğüteceksiniz )
    *1 çay kaşığı çörek otu (Kendiniz Öğüteceksiniz )

    Tüm yukarıdaki toz ürünler 1 tatlı kaşığı hakiki bal ile karıştırılıp her sabah kahvaltıyla birlikte yenir. (her sabah taze hazırlanmalıdır) Öğütme işlemini Kahve Öğütücü ile kolay bir şekilde yapabilirsiniz, ben Sinbo marka olanı kullandım hem fiyatı ucuz hemde kullanışlı.


    *günde 2 gram balık yağı ( İçinde E vitamini olmayanları tercih edin, örneğin EFA DAİLY gibi…
    *haftada bir gün çinko tableti (Zinco-C)
    *D vitamini 3000 iü / gün
    *C vitamini 1000 mg/ gün (İçinde laktoz olmayanları tercih edin! )
    Sabah kahvaltısında :

    3-5 arası rafadan veya haşlanmış KÖY yumurtası yanında 1 su bardağı %100 doğal Ananas Suyu, bunların yanında ekmek ve zeytinde dahil olmak üzere hiçbir şey yememelisiniz.

    Öğlen Yemeğinde :
    Tavuk Kanat-But-Pirzola veya Balık, elektrikli ızgarada veya haşlayarak yapılacak, kesinlikle yağda vs. pişirmek yok! Yanında 1 su bardağı %100 doğal Ananas Suyu.

    Akşam yemeğinde:
    Tavuk Kanat-But-Pirzola veya Balık, elektrikli ızgarada veya haşlayarak yapılacak, kesinlikle yağda vs. pişirmek yok! Yanında 1 su bardağı %100 doğal Ananas Suyu.

    Ben bu menüyü yaklaşık 3 ay aksatmadan uyguladım ve çok şükür 1 senedir hiçbir şekilde durmayan kanamayı bu şekilde durdurdum. Daha sonrasında GAPS isimli kitaptada yazdığı gibi bileğinizde bekleterek dokunup dokunmadığını test ettiğiniz şeylere başlayabilirsiniz bu tamamiyle size bağlı. Son olarak tekrar tekrar söylüyorum, inancınız %100 olsun. Ben bu diyeti yaparken iyileşip iyileşmeyeceğimi bilmiyordum yani herhangi birisi bana bu diyeti uygulamamı vs. söylememişti, bu yemekleri keşfetmem tamamiyle deneme yanılma yoluyla oldu, çünkü sizde biliyorsunuz ki Kolit & Crohn hastaları için bilimsel olarak onaylanmış bir diyet yok!O sebeple sizde eğer bu dediklerim size dokunuyorsa , dokunmayan şeyleri bularak onları tüketmelisiniz. Yediklerinizin organik olmasına azami ölçüde dikkat edin, kefir ve fermente turşu gibi kitapta tarifi olan yiyecekleri ben kanama durduktan sonra azar azar artırarak tüketmeye başladım sizde bu şekilde yapabilirsiniz. Kafanızdaki tüm olumsuz soruları silin ! Sorularınız olursa imkan buldukça yanıtlamaya çalışırım, iş hayatımdan dolayı pek zaman bulamadığım için bu yazıyı hazılamam biraz zamanımı aldı, Allah şifa bekleyen herkese bir an önce şifasını versin inşallah, iyi günler dilerim. :)







  • Geçmiş olsun. Probiyotik kesinlikle çözüm . Duygusal beyin bağırsak kitabını mutlaka oku. Senin hastalığın çaresi yazıyor . Bide nöralterapi denilen bise var . Vücuda iğneler yapılıyor dolu oda iyi gelirmiş

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Eric Cartmann kullanıcısına yanıt
    Teşekkürler.Evet farklı tedaviler var bu hastalıkta, dediğiniz kitabı geçenlerde aldım fakat halen okumaya fırsatım olmadı inşallah en kısa sürede okuyacağım. :)
  • Geçmiş olsun

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhaba, 20 senedir bu hastalikla yasamayi ogrenmistim ancak son bir senedir baslayan kanamali ishali kortizon kullanmadan malesef kesemiyordum taki senin verdigin bu diyet ve dogal tedavi yontemini uygulayana kadar. Artik kortizon kullanmiyorum ve de cok sukur kanamam yok.Cok tesekkur ediyorum sana ve bu hastaliktan muzdarip olan herkese de soylediklerini denemelerini tavsiye ediyorum..

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Peki tamamen bu hastalıktan kurtuldunuzmu

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ben de hastayım

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.