Şimdi Ara

Tuşlu Telefon Önerisi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
6 Misafir - 6 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
276
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Dijital ortamdan biraz olsun uzaklaşmak için bir cihaz bakıyorum ama emin olamadım.

    Kriterlerim:


    Piyasadaki yeni çin malı cihazlardan olacaksa:

    - Whatsapp olsa iyi olur.

    - Tasarımı estetik olsun. (Tuşları gocaman olmasın yani :) )

    - Kamerası olsun.

    - GSM sinyali çekiş gücü yüksek olmalı arayan ulaşabilmeli.

    - Lütfen elimde dağılacak yeni Nokia'ları önermeyin piyasadaki çoğu cihaz çakma zaten.


    Eski Nokia / Samsung / Ericson vb. cihazlardan olacaksa:

    - IMEI'si kesinlikle kayıtlı olmalı. (EBAY veya AliExpress kaynaklı yurtdışı cihazları istemiyorum.)

    - Kamerası olabilir / olmayabilir.

    - Kült olmuş bir cihaz olsa güzel olabilir. (Mesela eski Nokia N series cihazları veya Samsung D serisi gibi.)

    - İnternet erişimi kesinlikle olmalı, e-mail alabilmeli internete herhangi bir tarayıcı vasıtasıyla kısmen de olsa girebilmeli.)

    - Zorunlu değil ancak 3.5mm jack girişini desteklese çok güzel olurdu.


    Evet biliyorum bu yazanların çoğunu 2013 öncesi bütün androidler karşılıyor ama sıkıldım artık android görmekten.


    Bütçe : 1000 TL 'ye kadar

    Kullanım amacı : Biraz nostalji biraz da kullanım işlevselliği ve sorunsuzluk.

    Önerilerinizi bekliyorum








  • Kendi çaldı kendi oynadı diyebilirsiniz belki ama son zamanlarda aktif olarak Nokia N70 kullanıyorum gayet memnunum çekiminden ve işlevselliğinden.
  • duoqin f22 yada prolara bakın isterseniz

  • T-Dog kullanıcısına yanıt

    Hocam o paraya gidip Nokia müzesi satın alınır ne yaptınız  

  • quote:

    Orijinalden alıntı: Dobraokuyucu

    Hocam o paraya gidip Nokia müzesi satın alınır ne yaptınız  

    :D hem haklısın hem de eski telefon performansları nasıl olur ondan emin değilim.

    hem tuşlu hem dokunmatik hem kamera hem 4 gb ram hem 64 gb hafıza hem whatsapp hem facebook daha adamlar ne yapsın :D

  • Dobraokuyucu D kullanıcısına yanıt
    Hadi ya anlatsana biraz çok efsane telefondu sonic oyunu açıyordu
  • Deneyimlerimi ufaktan yazayım ben o zaman:
    - Öncelikle daha önce hiç symbian s60 kullanmadığımı belirtmek isterim yani telefonu alana kadar sürüm ayrımlarını falan bilmiyordum açıkçası (sürüm 2 sürüm 3 özellik paketi 2 ,3 gibi bir sürü ayrım varmış meğer). Ara yüze alışmam zor oldu ilk başta tuşlar çok ufak geldi yani ufak dediğim kürdan yada kalınca bir dal ile kullandım bir süre ama bir zaman sonra alışıyorsunuz.
    -N Serisi bir telefon aldığım için memnunum çünkü internette tonla uygulama var tabi çoğu artık düzgün çalışmıyor ama oyun konusunda üzmediğimi belirtmek isterim.
    -Sürüm ayrımı mevzusu en çok oyunlarda hissediliyor çünkü bir oyunu indirmek bazen zulüm olabiliyor mesela s60v3 ile s60v2 arasında dağlarca fark var ve v3 genelde sisx formatını kullanıyor ve daha büyük ekranlarda çalışıyor ve ekran boyutu uyumlu olmayınca oyunlar açılmıyor. Bunu çözmek için uygulamalar var ama verimli olduğu söylenemez.
    - Biri uyumluluk mu dedi?
    Cihaz geriye uyumluluk konusunda kendini aşmış mesela cihaza rahatlıkla java uygulamalar kurulabiliyor ya da s60v1 uygulamaları da sorunsuz bir biçimde kurulabiliyor. Bu mu uyumluluk diyebilirsiniz belki ama n70 özelinde yazılmış onca uygulamanın yanında bunlar da eklenince gayet güzel oluyor.
    -Hız?
    Tamam en hızlı nokia değil ama gerekli ayarlar ile oldukça hızlanıyor mesela bazen mistik bir biçimde ortaya çıkan seri60 temasını uygularsaniz.
    -Güvenlik?
    Bu biraz zor internette bolca virüs var her yüklemeden önce virüs total taraması şart.(virüs bulaşırsa ne yapılabileceğini daha sonra anlatacağım)
    -Donanım?
    Nokia bu telefonda da o dönem meşhur olan pop-port girişini kullanmış ve günümüzde bu standarta uygun donanım bulmak zor.(aygıtlar konusu daha sonra aciklanacak)
    Bluetooth kulaklıklar için şifre 0000 dır!
    -Oyunlar?
    Bu konuda androidi tokatlar (!). Cihaz bu konuda tam bir oyun cenneti 1gb hafıza kartı ile tadından yenmiyor. Kendi platformu dışında nes, snes, gba (?), gbc, seganın bazı konsolları, c64, atari, doom 1 2 ve quake emulatorleri var ve gayet güzel çalıştılar. Ama ne yaptıysam ngage oyunlarını açanadım bilenler aydınlatsin lütfen.
    -Multimedya/Ofis/Sistem araçları
    cihaz 2mp kamerası ile gayet başarılı ancak fotoğraflarda ek netleştirme gerekebiliyor galeriden. Video kalitesi kafi tahminimce 144p üstü video çekiyor mp4 formatında ama her mp4 ü açamıyor mesela youtube dan indirilmiş mp4 videolar genelde açılmıyor (max 280p kabul ediyor yoksa sadece ses çalıyor)3gp formatında olan videoların tamamı çalışıyor. mp4 ü daha yüksek kalitede izlemek için ek program gerekli(kalitesiz düşük fps). Müzik çalar konusunda iyi, sesi iyi winamp yada LCG jukebox ile daha iyi deneyimler yaşayabilirsiniz. Radyo var ama kulaklık lazım (kablolu şart) rds yok galiba emin değilim. radyo vericisi yok eminim. bas konuş var ek uygulama gerekli(hafıza kartına yüklü geliyor). Hat konusunda sorun yok otomatik buluyor bağlantı noktasını falan. Konuşma kalitesi 2g de kafi 3g de güzel görüntülü arama vesair yapılabiliyor samsung android telefonlarla. Dosya yöneticisi olarak F-Explorer ve LCG X-Plore tavsiyemdır özellikle virüs bulaşınca F-Explorer çok ise yarıyor diğeri de şu an ücretsiz ve zip, rar falan açıyor gayet güzel bu konuda. Ofis olarak adobe pdf lite ile quick office premier var istek olursa tüm bu appleri paket olarak atabilirim.
    -Şarj Ben maksimum 1 gün görüyorum tek şarjla telefon 2g de ve cihazın kendi orijinal bataryası ile (3g şarjı içiyor resmen).
    -Internet
    Opera mini var symbian tarafında stabil ve düzgün her yere onunla giriyorum forum google vb . Java olarak da seçenekler kısıtlı sadece opera mini var stabil. Chat programı yok çalışan e posta istemcisi yok.




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.